Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Bábrdl píše:
A dokonce i v knížce od Škvoreckého je u dívky jménem Petra zmínka, že má nemožné moderní jméno
To je zajimave
a pamatujes si jak se jmenovaly ostatni holky s normalnimi peknymi jmeny? To byla ta Olga a Zoja?
Příspěvek upraven 21.08.20 v 09:53
@Bábrdl píše:
Jinak v naší rodině se traduje příběh, jak moje praprababička dala mojí prababičce českou verzi jména, které se v té rodině dědilo (jako Johanna - Jana, Patricie - Vlasta atd.) a její rodina ji málem vydědila. Byť se hlásili. k české národnosti, tohle pro ně bylo až moc moderní
Super pribeh!
A prozradis to jmeno nebo radeji ne, aby se tu nestrhly nejake hejty?
Zakladatelko me se jmeno Talia moc libi. Meli jsme ho v top 3 pro, ale nakonec jsme vybrali jine a do dnes me to trochu mrzi, ze jsme nedali Taliu. Zijeme v UK a tenkrat pred 13 lety jsem ho nedala, protoze jsem se trochu obavala jak na to lidi v Cechach budou reagovat, ale dneska uz to vidim uplne jinak a na lidi bych se v tomto pripade neohlizela. V Cechach jsem se setkala s negativnim komentarem i na velmi bezne jmeno Ema.
Takze pokud se vam obema libi, nevahej. Pro me je to krasne jmeno. Ja jsem se s tim jmenem setkala pred 25 lety, kdyz jsem jako au-pair hlidala krasnou a skvelou tehdy sedmiletou Talii, a hned jsem se do toho jmena zamilovala.
Neprijde mi to zadna exotika a dobre se to vyslovuje. V Cechach uz se ted dava spousta exotickych jmen i ta ktera se vyslovuji jinak nez se pisi.
Hodne stesti.
@Anonymní píše:
Zdravím všechnyčekáme holčičku a s manželem jsme se zamilovali do jména Talia. Víme, že to je jméno netradiční, ale zároveň bych řekla, že to není nějaký extra úlet. Co si o tomto jménu myslíte? Naše další děti se jmenují Livia a Marek. Příjmení nemáme typicky české.
Děkuji za názory,
K.
@Zumpa píše:
To je název toho hnusného trabantu od Renaultu?
Náhodou manžel mu říkal Natálka, ale moc nebrečel, když jsme tu mrtvolu dávali nedávno na šroťák ![]()
Talia… já znám teda jména( všechno cizinky) Thalia. Ani nevim, jestli je u nás svátek - na jméno Talia?
Je to dost nahraně pro ČR, já bych to řešila spíš proto, že to každý druhý bude komolit a říkat blbě… a to by mě štvalo. Nešla bych do toho
Zrovna včera mi učarovalo. Napřed jsem myslela na Toliu, ale koukala jsem na Mentalistu a tam je Talia. Nebo Talya nebo s h- Tahlia. Dala bych klidně.
Mám čtyřletou milovanou princeznicku Talii doma. Původ jména je hebrejsky a znamená Boží rosa. Říkám ji Talinka. Reakce lidi jsou buď Jak?? a pak následuje jejich mlčení, nebo se jméno líbí moc. Tak nějak nic mezi. Donedávna mi ji ale bylo líto, ze musí jméno opakovat..když se ji lidé ptali Jak se jmenuješ..pouze minimum lidi chytlo jméno napoprvé.. většinou predpokladali, ze špatně vyslovuje.. takže už byla Elinka? Stelinka? Sarinka? atd atd. Ale tento rok přidala na hlase a žádné podivovani už se nekoná ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím všechnyčekáme holčičku a s manželem jsme se zamilovali do jména Talia. Víme, že to je jméno netradiční, ale zároveň bych řekla, že to není nějaký extra úlet. Co si o tomto jménu myslíte? Naše další děti se jmenují Livia a Marek. Příjmení nemáme typicky české.
Děkuji za názory,
K. [/citace@Anonymní píše:
Děkuji za názory,
K.Myslím, že jméno Livia a Talia by se často pletla, možná to přijde jen mně, ale zvolila bych trošku něco jiného. Pokud se vám to ale líbí, tak proč ne
@Baloosh píše:
Mám čtyřletou milovanou princeznicku Talii doma. Původ jména je hebrejsky a znamená Boží rosa. Říkám ji Talinka. Reakce lidi jsou buď Jak?? a pak následuje jejich mlčení, nebo se jméno líbí moc. Tak nějak nic mezi. Donedávna mi ji ale bylo líto, ze musí jméno opakovat..když se ji lidé ptali Jak se jmenuješ..pouze minimum lidi chytlo jméno napoprvé.. většinou predpokladali, ze špatně vyslovuje.. takže už byla Elinka? Stelinka? Sarinka? atd atd. Ale tento rok přidala na hlase a žádné podivovani už se nekoná
Jak nic mezi? A co jako cekas za dalsi reakci? Nerozumi nebo si nejsou jisti, tak se holt zeptaji ![]()
Jmeno se mi vubec nelibi. Taky bych se zeptala a podivila se proc.
Jméno se mi vcelku líbí, ale s ohledem na auto a logo jeho značky, je to za trest.
@boball píše:
Jméno se mi vcelku líbí, ale s ohledem na auto a logo jeho značky, je to za trest.
Jakoze se ji kvuli tomu bude nekdo smat? ![]()
Snad kazde jmeno je na nejakem vyrobku. To auta treba ja vubec neznam.