Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím čekáme druhého potomka, pohlaví je překvapení a hledáme česká jména, které by se hodily k prvorozene Barunce. Tam bylo jasno hned. Příjmení máme české a hodí se k němu snad úplně vše.
Vendula, Veronika, Anna, Jiří, Lukáš, Matěj, Vojtěch, Jakub.
Mě by zajímalo co znamená že se jména k sobě hodí
To se mají rýmovat, nebo jak je to myšleno?
@Heivka píše:
Mě by zajímalo co znamená že se jména k sobě hodíTo se mají rýmovat, nebo jak je to myšleno?
Asi tak, že by bylo trochu zvláštní kdyby jedno dítě bylo třeba Jindřiška a druhé Jessica.. Jinak je to podle mě jedno a k té Barbore mě ani nenapadá jméno které by se vyloženě nehodilo.
@Heivka píše:
Mě by zajímalo co znamená že se jména k sobě hodíTo se mají rýmovat, nebo jak je to myšleno?
Kazdy si to vykládá trochu jinak. Někdo chce jména stejného původu, někdo stejne počáteční písmeno u všech jmen, někdo stejný počet písmen nebo slabik. Ale většina lidí to chápe tak, jak už tu bylo psáno, aby jedno neznelo jadrne česky a druhé cize ![]()
Pro mě bylo důležité vždy jen jedno, aby jméno souznilo s příjmením
Na to si někdy nechává dělat numerologicky rozbor, někdo věří na barvu jmen.
@Andys89 píše:
Zdravím čekáme druhého potomka, pohlaví je překvapení a hledáme česká jména, které by se hodily k prvorozene Barunce. Tam bylo jasno hned. Příjmení máme české a hodí se k němu snad úplně vše.
Ze stejného soudku mi přijde z holčičích Markéta, Martina, Veronika, Petra, Kateřina, Karolína, Kristýna. Z klučičích Jakub, Jan, Michal, Petr, Martin, Tomáš, Marek.
@Jana206 píše:
Kazdy si to vykládá trochu jinak. Někdo chce jména stejného původu, někdo stejne počáteční písmeno u všech jmen, někdo stejný počet písmen nebo slabik. Ale většina lidí to chápe tak, jak už tu bylo psáno, aby jedno neznelo jadrne česky a druhé cizePro mě bylo důležité vždy jen jedno, aby jméno souznilo s příjmením
Na to si někdy nechává dělat numerologicky rozbor, někdo věří na barvu jmen.
A oni budou doživotně nějak svázaní k sobě, že se nemůžou jmenovat nějak zvláštně? Mám známou, co dala jednomu dítěti opravdu české jméno a druhému hodně exotické. Nějak mě nenapadá, čemu by to mělo vadit. Má cizí příjmení. Obě jména jsou hezká. Rodičům se líbila. Ptát se cizích, jak mám pojmenovat vlastní dítě, je trochu úsměvné. Navíc tady bude tolik jmen, že je to stejně jako vybírat z kalendáře.
@Russet píše:
A oni budou doživotně nějak svázaní k sobě, že se nemůžou jmenovat nějak zvláštně? Mám známou, co dala jednomu dítěti opravdu české jméno a druhému hodně exotické. Nějak mě nenapadá, čemu by to mělo vadit. Má cizí příjmení. Obě jména jsou hezká. Rodičům se líbila. Ptát se cizích, jak mám pojmenovat vlastní dítě, je trochu úsměvné. Navíc tady bude tolik jmen, že je to stejně jako vybírat z kalendáře.
Minimalne je to zvlastni. Takove kazda ves jiny pes… Bud teda jeden soudek a vsechny jmena klasiku nebo vsechny tu modernu. Ale michat to
. Mi se to taky nelibi. Ale kazdeho vec.
@Kelsey píše:
Minimalne je to zvlastni. Takove kazda ves jiny pes… Bud teda jeden soudek a vsechny jmena klasiku nebo vsechny tu modernu. Ale michat to. Mi se to taky nelibi. Ale kazdeho vec.
Právě. Je to každého věc. Zvlášť když dítě dospěje, může se třeba přejmenovat, nebo si nechat říkat Plechovka třeba, protože se mu to čupr jméno, co rodiče v potu tváře vybírali, nelíbí.