Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@WaIl K Magdaleně má kámoška Zuzanu, šla by třeba Anežka, nebo jiné „svaté“ jméno, ta Vanda mi k tomu fakt nejde, bez ohledu na to, že se mi to jméno osobně nelíbí.
Ja si vždycky říkám - chtěla bych se tak jmenovat? A tady na mne mysl jeci - no to jsi se snad zblaznila
takže za mne ne
Vanda je pěkný, takový v pohodě. A proč by muselo jít nějak zvlášť k Magdě, jen proto, že jsou sestry? Kdyby to Magda a Sofie, tak neřeknu, to je uplne jiné. Vanda je dobrý jméno.
@Kissminka píše:
Magda a Vanda, úplně v pohodě. Vandi! Magdi!
Tak pokud to takhle „upravíš“, hodí se všechno ke všemu. Znala jsem rodinu, kde byla Samantha a Anna, taky se to k sobě krásně hodilo, Samičko! Aničko! ![]()
@ropucha 02 píše:
Tak pokud to takhle „upravíš“, hodí se všechno ke všemu. Znala jsem rodinu, kde byla Samantha a Anna, taky se to k sobě krásně hodilo, Samičko! Aničko!
@ropucha 02 píše:
@WaIl K Magdaleně má kámoška Zuzanu, šla by třeba Anežka, nebo jiné „svaté“ jméno, ta Vanda mi k tomu fakt nejde, bez ohledu na to, že se mi to jméno osobně nelíbí.
Magdaléna a Zuzana? To se jako má hodit? Za mě hrozné. ![]()
Ta Anežka budiž.
@nini77 píše:
Vanda je pěkný, takový v pohodě. A proč by muselo jít nějak zvlášť k Magdě, jen proto, že jsou sestry? Kdyby to Magda a Sofie, tak neřeknu, to je uplne jiné. Vanda je dobrý jméno.
Ano, právě proto.
@ropucha 02 píše:
Tak pokud to takhle „upravíš“, hodí se všechno ke všemu. Znala jsem rodinu, kde byla Samantha a Anna, taky se to k sobě krásně hodilo, Samičko! Aničko!
Tak Samantě říkat Samičko, to je fakt ujetý, to je něco úplně jiného.
@Hvězdinka píše:
Nemohu se ubranit tomu, ze me jako prvni napadne Vanda-panda
To v lepším případě…
Ale jo, není to špatné jméno…
Vanda se mi líbí ![]()
Z Venduly je Venda.
Já při výběru četla o tom jméně, význam, jaký je člověk který ho nosí a tak.
A na tom příjmení podle mne tak nesejde. Holka se většinou vdá. ![]()
Vanda je krásné jméno, klidně bych ho dala a ani by mi nevadilo kdybych se tak jmenovala
Nedávno s tímto jménem přišli známí. Měla jsem na střední spolužačku Vandu, byla hezká a inteligentní, ale nechápala jsem, jak jí toto rodiče mohli udělat
Do teď se mi to jméno nelíbí, na druhou stranu známým jsem to neřekla, je to jejich věc a navíc každému se líbí zcela něco jiného. Ty ses zeptala, tak píšu, jak to působí na mě; jinak ale souhlas, vybírejte podle sebe (a taky podle příjmení - pokud máte příjmení na „V“, nedejbože na „Va“, tak bych do toho určitě nešla. Známí to tak budou mít a přijde mi to otřesné, podobně mám v okolí Sa-Sa, Z(neobvyklé jméno)-Z a Kl-Kl a působí to na mě hodně divně). My budeme dávat také neobvyklé jméno (sic v českém kalendáři, ale nikdy se moc nedávalo) a jsem si jistá, že spoustě lidi se ze začátku líbit nebude.
Tím, že se tady ptáš, tak asi vnitřně trochu pochybuješ, no musíš popřemýšlet, jestli se tobě, resp. vám to jméno tak líbí, že jej opravdu chcete dát, nic jiného (jako názory ostatních) nejsou důležité. Koneckonců je to normální jméno, nic ve stylu Hermína Hermanová (tam teprve začíná hranice, kdy už je potřeba zvážit, zda se to rodičům nepokusit vymluvit
)
@Anonymní píše:
Ahoj, jak na vás působí jméno Vanda? uvažujeme o něm pro druhé děvče, přišel s tím manžel a já nevím, líbí se mi taky, ale zase si říkám, jestli není moc neobvyklé, jsme takový konzervy jinak, první máme Magdalénu.
nelíbí se mi vůbec, jeví se mi takové fádní, bezbarvé, neznělé.
@Anonymní píše:
Nedávno s tímto jménem přišli známí. Měla jsem na střední spolužačku Vandu, byla hezká a inteligentní, ale nechápala jsem, jak jí toto rodiče mohli udělatDo teď se mi to jméno nelíbí, na druhou stranu známým jsem to neřekla, je to jejich věc a navíc každému se líbí zcela něco jiného. Ty ses zeptala, tak píšu, jak to působí na mě; jinak ale souhlas, vybírejte podle sebe (a taky podle příjmení - pokud máte příjmení na „V“, nedejbože na „Va“, tak bych do toho určitě nešla. Známí to tak budou mít a přijde mi to otřesné, podobně mám v okolí Sa-Sa, Z(neobvyklé jméno)-Z a Kl-Kl a působí to na mě hodně divně). My budeme dávat také neobvyklé jméno (sic v českém kalendáři, ale nikdy se moc nedávalo) a jsem si jistá, že spoustě lidi se ze začátku líbit nebude.Tím, že se tady ptáš, tak asi vnitřně trochu pochybuješ, no musíš popřemýšlet, jestli se tobě, resp. vám to jméno tak líbí, že jej opravdu chcete dát, nic jiného (jako názory ostatních) nejsou důležité. Koneckonců je to normální jméno, nic ve stylu Hermína Hermanová (tam teprve začíná hranice, kdy už je potřeba zvážit, zda se to rodičům nepokusit vymluvit
)
Slavná MM, nebo BB. Myslím, že na tom vůbec není nic špatného, když má někdo iniciály shodného písmene.