Jméno Vanda

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
66798
14.12.16 10:39

Vanda je hezké jméno a nebude jich plné pískoviště :palec: I Magdalenu jste vybrali dobře.

Vybírali jsme jména pro dva kluky, všem okolo vstávaly vlasy hrůzou na hlavě, a co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
14.12.16 10:41

A starší říkáte Magdo? Magda a Vanda, příjde mi to fajn :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
14.12.16 10:48

Vanda je hezke jmeno a je fakt, ze jich ve tride nebude pet. I k Magde se hodi…ceho bych se ale bala je, ze ji budou rikat Vendulko neb byvala tchyne se tak jmenovala a tchan ji tak oslovoval. Taky jak jinak zdrobnit…Vandicko? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20950
14.12.16 10:49

Mně se libi. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
14.12.16 11:59

Se zdrobnělinou pro dítě bych si vůbec nelámala hlavu, to se nějak vyvine samo.
Majdě jsme říkali Majíšku-koblížku a Jindřich je Piňďulka Jinulka, ehm, pochybuji, že to je v nějakých těch seznamech zdrobnělin.

Mimochodem na Jindru (teda na to jméno :lol: ), se okolí taky tvářilo všelijak, ale co, nám se líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
14.12.16 11:59
@Anonymní píše:
Ahoj, jak na vás působí jméno Vanda? uvažujeme o něm pro druhé děvče, přišel s tím manžel a já nevím, líbí se mi taky, ale zase si říkám, jestli není moc neobvyklé, jsme takový konzervy jinak :lol:, první máme Magdalénu.

Já znám 2 Vandy, jedna má 13 a druhá 27. Jinak jsem se se jménem nesetkala. Je tedy pravda, že ta 27-letá to jméno ráda nemá, ale ono dost lidí nemá rádo svoje jméno, tedy to by mě moc netrápilo. Je to takové jméno, které nemá moc zdrobnělin a většinou se v pozdějším věku oslovuje prostě v základním tvaru - Vando. To vidím jako výhodu, nemám moc ráda takové ty zkratky jako Kiko, Naty, Markét, atd…No jo, já bych pro holčičku vybárala hned - my bojujeme se jménem pro kluka :mrgreen:. Každopádně, abych odpověděla na otázku, jméno Vanda na mě působí tak neutrálně. Nepohorší, ani mě vysloveně nenadchlo. To je ale individuální a pokud vás nadchlo, klidně ho dejte. Sice není úplně běžné, ale žádná exotika. Zní mi česky a nevadí mi ani v kombinaci s typickým českým příjmením. Magda a Vanda k sobě také jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
14.12.16 12:02
@Pipet píše:
Majdě jsme říkali Majíšku-koblížku a Jindřich je Piňďulka Jinulka, ehm, pochybuji, že to je v nějakých těch seznamech zdrobnělin.Mimochodem na Jindru (teda na to jméno :lol: ), se okolí taky tvářilo všelijak, ale co, nám se líbí.

Jeeej, my zrovna uvažujeme nad Jindříškem pro chlapečka :D. Asi ho nakonec vážně dáme. Mě tedy moc netrápí, že by se to okolí nelíbilo, jenom mám trochu strach, aby se to netlouklo s příjmením. Každopádně mě těší, když slyším, že se někomu to jméno líbí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
14.12.16 12:04

Líbí se mi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3795
14.12.16 14:16
@WaIl píše:
Magdaléna a Zuzana? To se jako má hodit? Za mě hrozné. :DTa Anežka budiž.

tak aspoň jsou to obě jména biblická, a tzv. barokní. Ne jako třeba sestry: Šárka a Noemi- což už jsem fakt taky zažila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
14.12.16 14:56
@123straka321 píše:
Jeeej, my zrovna uvažujeme nad Jindříškem pro chlapečka :D. Asi ho nakonec vážně dáme. Mě tedy moc netrápí, že by se to okolí nelíbilo, jenom mám trochu strach, aby se to netlouklo s příjmením. Každopádně mě těší, když slyším, že se někomu to jméno líbí :mavam:

Mám kamaráda s tímto jménem, pochopitelně je to už dávno chlap. Ale co ho znám, byl vždy hrdým nositelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
14.12.16 16:44

Vadná Vanda

• Citovat
  • Upravit
34
14.12.16 18:58

Mam kamaradku s timto jmenem, rocnik 1980. Zname se uz od stredni a nemyslim si, ze by se ji nekdo smal kvuli neobvyklemu jmenu. Je to vyjimecne jmeno pro vyjimecnou zenu :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
14.12.16 19:05
@Pipet píše:
Majdě jsme říkali Majíšku-koblížku a Jindřich je Piňďulka Jinulka, ehm, pochybuji, že to je v nějakých těch seznamech zdrobnělin.Mimochodem na Jindru (teda na to jméno :lol: ), se okolí taky tvářilo všelijak, ale co, nám se líbí.
:potlesk: :palec: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1335
14.12.16 19:48

Jméno Vanda se dost dávalo kolem roku 1980, v době, když jsem porodila dcery já. Je to podle mne pěkné jméno, možná, že se začne zase dávat víc / tehdy v okolí byly dvě/. Nejvíc se mi na něm líbí to, že se oslovuje většinou VANDO, VANDI - bez zbytečného komolení vlastně celý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
14.12.16 21:56

Mě se nelíbí… Vendula je lepší za mě.. Jinak k Magdaleně se mi hodí:
Apolena,
Adriana,
Beáta,
Dagmar,
Evelína,
Gabriela,
Jolana,
Helena,
Karolína,
Leontýna,
Renata,
Valentýna,
ale je to jen můj názor, dejte podle sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze