Jméno Vanesa

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2579
4.9.21 20:37

Ne, jsem na to jméno alergická.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76222
4.9.21 20:42
@Anonymní píše:
Jméno Vanesa dát nebo ne?

ano, mně se líbí, měla jsem spolužačku Vanesu, holka bílá jako sníh - nechápu tady to škatulkování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76222
4.9.21 20:44
@Kelsey píše:
Víte, že u Romů vede Natálie? A kolik lidí tohle jméno dává. Mi to přijde trapné, když se někdo ohání je to cikánské a tohle není.

přesně tak, u Romů vede Natálie, dlouhodobě - a dává to i spousta bílých rodičů, a chlapečci Romové se nejčastěji jmenují Mario, Tobias a Nicolas, u nás teda ještě jede Aladár - a haní někdo jména Tobias a Nicolas, že jsou cigánská?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76222
4.9.21 20:47

@Matt 02 teď jsi mně teda s těmi jmény nas..ral, jedno z těch jmen má moje dcera, je to jméno ojedinělé, nedávno na dětské akci jsme potkali holčičku se stejným jménem a byla to blondýnka s blondýnou maminkou a podle oblečení žádní chudáci to nebyli,
jméno je častější na Slovensku, ale i tam to měly vždy bílé holčičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
4.9.21 20:50

@stinga
Neres, já si tu přečetla i diskuzi o svém jmene a zjistila jsem, že ho asi 80% lidí považuje za otřesný :roll: :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76222
4.9.21 20:56

@Alladina já mám zas jedno z nejčastějších jmen, které se v té době dávalo, nemám s tím teda problém, ale pro dceru jsem chtěla nějaké ne moc časté jméno,
a jako sranda - má matka horovala pro to, aby se má dcera jmenovala Vanesa - s Romy fakt nemáme nic společného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15459
4.9.21 20:57
@Alladina píše:
@stinga
Neres, já si tu přečetla i diskuzi o svém jmene a zjistila jsem, že ho asi 80% lidí považuje za otřesný :roll: :).

Tak to by mě zajímalo jak se jmenuješ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.9.21 20:59
@Anonymní píše:
Jméno Vanesa dát nebo ne?

Mně se nelíbí. Ale jestli tobě, proč ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
4.9.21 21:02
@Šmoulice píše:
Tak to by mě zajímalo jak se jmenuješ :mrgreen:

Docela mě to překvapilo :mrgreen:, asi mi to lidi neřeknou do očí :lol:. Jméno neprozradím :P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
4.9.21 21:11
@Alladina píše:
@stinga
Neres, já si tu přečetla i diskuzi o svém jmene a zjistila jsem, že ho asi 80% lidí považuje za otřesný :roll: :).

já zase o svém jméně, že je romské (Diana) :lol: to mi taky přijde hloupý, mně se sice jméno Vanesa nelíbí, ale i kdyby bylo cikánské, proč by to mělo vadit? jak kdyby ty lidi byli rasisti :roll: existují typicky romská příjmení, ale jména ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
4.9.21 21:13
@Matt 02 píše:
Přesně a ještě třeba Kristián, to taky u nich jede.

Spíš než Kristian tak Damián.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
4.9.21 21:14
@stinga píše:
@Matt 02 teď jsi mně teda s těmi jmény nas..ral, jedno z těch jmen má moje dcera, je to jméno ojedinělé, nedávno na dětské akci jsme potkali holčičku se stejným jménem a byla to blondýnka s blondýnou maminkou a podle oblečení žádní chudáci to nebyli,
jméno je častější na Slovensku, ale i tam to měly vždy bílé holčičky

Juj, promiň :hug:, já to nemyslím zle ani ty jména nehodnotím, jedno z těch jmen se mi dokonce líbí, jen říkám, jak je to u nás a že u nás je to takto rozdělené. A tahle jména jsou u menšiny opravdu hodně častá. Tím ale neříkám, že někde není blonďatá Vanesska, určitě je. To máš jako jména Vladimír, Jaroslav, Josef, taky to má hodně lidí zaškatulkováno jak pro dědky 80 plus. My jestli budeme mít jednou dva syny, tak ten druhý bude určitě Pepča. Pro mě je to pecka jméno, asi nejhezčí klučičí. No ale počítám s tím, že reakce budou i takový, že to je out atd. Líbí se mi to i přesto a o tom to je, že je potřeba s tím počítat i u té Vanessky, v našem kraji teda určitě. Nic víc, nic míň ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
4.9.21 21:16
@Oliverka28 píše:
Spíš než Kristian tak Damián.

Tak toho zase neznám ani jednoho a to ani bílého ani černého, znám s tímto jménem akorát dva kocoury :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76222
4.9.21 21:19

@Matt 02 :mrgreen: dcera není Vanesa, ale dobře - já myslím, že Romové dávají jiná jména, když žijí třeba v Liberci a jiné ti, co žijí na Moravě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
4.9.21 21:39
@stinga píše:
přesně tak, u Romů vede Natálie, dlouhodobě - a dává to i spousta bílých rodičů, a chlapečci Romové se nejčastěji jmenují Mario, Tobias a Nicolas, u nás teda ještě jede Aladár - a haní někdo jména Tobias a Nicolas, že jsou cigánská?

U nás jsou Natálky jen bílé holčičky a Vanessky romské holčičky.
U nás jsou chlapci Tobiasové bílí chlapci. Kluci Romové jsou většinou Kevinové.
Asi opravdu záleží na krajích. U jména Nicolas je to napůl. Jméno Aladár snad u nás nemá nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze