Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Víte, že u Romů vede Natálie? A kolik lidí tohle jméno dává. Mi to přijde trapné, když se někdo ohání je to cikánské a tohle není.
@Alladina píše:
Taky jsem se takovým diskusím divila, pak jsem si ale řekla, že si tady mohou lidé udělat takový bezplatný jednoduchý průzkum, jak se to jméno líbí/nelíbí. Nedávno to bylo v diskuzi o jménu Linda, mne se vůbec nelíbí a byla jsem překvapená, že naprostá většina to jméno kvitovala jako hezké.
K otázce, Vanesa není můj šálek kávy.
Průzkum chápu, líbí x nelíbí, ale položit otázku takto (dát x nedat) je trochu mimo.
@Kelsey píše:
Víte, že u Romů vede Natálie? A kolik lidí tohle jméno dává. Mi to přijde trapné, když se někdo ohání je to cikánské a tohle není.
Absolutní souhlas
Co třeba ještě statistiku jaké jména nejčastěji dávají blonďáci
Milí spoluobčané i romská menšina žijících v čr má české občanství.
@Kelsey já se neoháním, jen konstatuji z praxe ![]()
dávají hodně i Jessicu a Lauru… jako nic proti těm jménům, prostě jen mluvím z terénu, protože to vídám denně a zrovna ta Vanesa je vážně úplně typická… (u kluků milují třeba Mario, Nikolas, Andreas… )
@nototo však jim ho nikdo neupírá ![]()
kéž by platilo - všem stejným metrem, všem stejná práva, všem stejné povinnosti..
@Lucy75 píše:…a stejné příležitosti, viď? Ono totiž ti, co nejvíc kvičí že nemakají, by jim sami nikdy žádnou práci nedali. Takže začarovaný kruh. Ano, stejný metr na všechny a začít by měl každý sám u sebe. Ale o tom toto téma není
@nototo však jim ho nikdo neupírá
kéž by platilo - všem stejným metrem, všem stejná práva, všem stejné povinnosti..
@Anonymní píše:
@terien cikánský určitě ne když chceš být chytrá nejdřív se podívej po původu jména![]()
![]()
![]()
Mě původ nezajímá, dávají ho převážně cikáni
@nototo píše:
Absolutní souhlasCo třeba ještě statistiku jaké jména nejčastěji dávají blonďáci
Milí spoluobčané i romská menšina žijících v čr má české občanství.
A co jako? Pořád jsou to cikáni
Ja teda znám dve a cikanka není ani jedna
jedna uz je 18ti léta, druhy jen 7 a je to takova albinka ![]()
Tak vzhledem k početnosti této menšiny se asi objeví každé jméno i ve zmiňované minoritě.
Syn má spolužačku Vanesku, je to šikovná holka, co se rozhodně neztratí, je kamarádská, samostatná, veselá, a podle ní se mi to jméno líbí ![]()
@Kelsey píše:
Natálii znám Romku jednu, tři bílé, stejně jako jméno Daniel, jeden je Rom, čtyři jsou gadžovè. Jasně, že Romové dají i Terezu, Honzu, Lukáše, tu Natálii a třeba Elišku. Ale jména Vanessa, Šarlota, Stefani, Melis(s)a, Jessica atd tam je to naopak. Vanessy znám tři, všechny tři černý, Melis(s)y čtyři, dvě se mnou chodily do třídy na základku, opět všechno Romky. Zas platí, že Jesicca, Vanessa, Melissa a tyhle jména může mít i bílá holka, stejně jako se Romka bude jmenovat Verča, ale v globálu to jsou prostě cikánská jména. Což nemusí být nutně špatně, někomu nemusí vadit, že se tak jmenuje půlka Chánova, mě by to třeba vůbec nevadilo, neznamená to, že to jsou ošklivá jména, ale nechápu ty výmluvy, že to tak není. Je to tak. A když někdo dá takové jméno, tak s tím musí počítat a ne se hádat, že to tak není. Navíc někde, kde není tolik Romů, je to asi jedno úplně, ale tam kde jich je hodně, tak tam tyhle jména mají lidi zařazena jako cikánská a je to vidět na každém kroku.
To je asi pátá otázka ohledně jména, která je tu anonymně. Baví tě pořád trollit?🤦🏼♀️
@Anonymní píše:
@terien cikánský určitě ne když chceš být chytrá nejdřív se podívej po původu jména![]()
![]()
![]()
Anonymní hrdinko, mě je třeba jedno jaký to je původ jména. Ale dávají to hlavně Romové … Tak proto to má pro dost lidí cikánský nádech …
Jo a odtajníš se sama, nebo poprosíme admina?
@Lucy75 píše:
@Kelsey já se neoháním, jen konstatuji z praxe
dávají hodně i Jessicu a Lauru… jako nic proti těm jménům, prostě jen mluvím z terénu, protože to vídám denně a zrovna ta Vanesa je vážně úplně typická… (u kluků milují třeba Mario, Nikolas, Andreas… )
Přesně a ještě třeba Kristián, to taky u nich jede.