Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@terien píše:
Jako je pravda, že fura těch jmem je nepoužitelná. Nebo hnusná. Zrovna teda Věnceslav/a je něco hroznýho. Stejně jako Kvido, Bronislav/a, Vladimíra, Květoslav apod. Ty kdyby se škrtly, tak se nic nestane.
Zrovna kvido se uz zase dává.
@a12 píše:
Co ja vim, tak na Petra a Pavla vždycky slavili svátek ty, co měli sourozence, otce, nebo děti pavla.. Petrove většinou slaví na Petra.. Jen muj kolega v únoru říká, že slaví na Petra a Pavla a v létě říká, že už svátek měl
A tak to já zase znám jednoho, co slaví v únoru i v červnu
A pak jednoho, co má bratra Pavla a jak říkáš, slaví spolu.
Chlapa Věnceslava neznám, ale Věnceslavu ano. Nepřijde mi to nijak divné jméno, prostě Věnka, Věnuška… a dokonce se mi to i snad líbí:)
Mě už ten Věnec taky nakonec nepřijde tak hrozný. Minimálně to je vtipny.
@terien píše:
Jako je pravda, že fura těch jmem je nepoužitelná. Nebo hnusná. Zrovna teda Věnceslav/a je něco hroznýho. Stejně jako Kvido, Bronislav/a, Vladimíra, Květoslav apod. Ty kdyby se škrtly, tak se nic nestane.
Znam hromadu Vladěk, nektere jsou Vladimiry, jine Vladislavy a nejsou vsechny uz nad hrobem
A kdyz to beres takhle, tak nejlepší bude vyhodit i zmrzliky a Metudka, kolik jich tak muze byt v republice.
Kalendáře nejsou daný zákonem, co si do nich dá vydavatel za jména, to je jeho věc. Každý jméno u nás má svoje jmeniny, takže pokud někomu v kalendáři chybí, nechť si ho tam pastelkou domaluje.
Jo, a škrtat si tam taky můžete dle libosti. Národní výbor to nekontroluje….
@Anonymní píše:
Věnceslava, Řehoř, Bořek, Zdislava, Mečislava a další a další. Jsou jména česká! Česká, pocházející z prvních osad. Historická. Jdou důkazem toho jak starobylý národ Češi jsou. U Věnceslava se dá vyhodnotit odkud člověk pochází. Taková Kimi, Jessica… Nečekala bych, že se tak bude jmenovat české dítě.![]()
proč anonym? co píšeš intimního?
a raději Jessica než Mečislava
@vokishka píše:
A kdyz to beres takhle, tak nejlepší bude vyhodit i zmrzliky a Metudka, kolik jich tak muze byt v republice.
Na zmrzlíky mi nešahej….., ![]()
A Metud je bratranec.
@Janli píše:
Na zmrzlíky mi nešahej…..,
A Metud je bratranec.
Ja znam taky jednoho Pankyho, Pankrace.
Tohle bylo vždycky, třeba Jan byl v kalendáři myslim 6?
Jan Křtitel, Jan evangelista, Jan Zlatoústý, Jan Karistian, Jan Nepomucký, Jan a Pavel.
Mně jméno dali do kalendáře když mi byly tři.
Ani dnes není úplně běžné.
@Mamhlucnehosouseda píše:
Mě už ten Věnec taky nakonec nepřijde tak hrozný. Minimálně to je vtipny.
mě přijde čím dál tím strašnější
Květoslav, Věnceslav, neee, fakt neee, jméno za trest
Kazimír " kazí mír"…Vojislav, Vladivoj, Mečislava
já bych to normálně zakázala ![]()
@Janli píše:
Na zmrzlíky mi nešahej…..,
A Metud je bratranec.
Na Moravě je Metudků ranec. My pražáci bez výjezdní položky do sklípku to nikdy neslyšeli. (Páč moravští korporátní pražáci si nechají říkat stylově Mete)
@Takyjedna píše:
Na Moravě je Metudků ranec. My pražáci bez výjezdní položky do sklípku to nikdy neslyšeli. (Páč moravští korporátní pražáci si nechají říkat stylově Mete)
a to je hluboká, hluboká pravda
![]()