Jméno Věnceslav

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2382
13.2.23 23:02

Já myslím, že dneska tady nějaké Věnceslavy a Mečislavy můžeme odsoudit jako jména, která už nikdy nikdo nedá, ale třeba za dvacet třicet let je zas někdo vyhrabe a můžou z nich být Matyášové a Tobiášové svojí generace. Takže za mě ať si klidně v kalendáři zůstanou. Plus teda někteří nositelé těch nemoderních jmen pořád ještě žijou, jména v kalendáři přece nejsou jenom pro děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
13.2.23 23:07

@annali
no ano, může bejt, může bejt

ono v takovém roce nevím 1920 bylo Milada a Růžena top šik jméno…a dnes?

:think:

mě v tom vadí ten „boj“, „vojna“ v těch bojových jménech, nebo představa že chlap má ve jméně „věnec“ mě to přijde stejně stupidní jako kdyby se jmenoval Nanukoslav nebo Volantoslav, si nemohu pomoct, jen názor

ale za 50 let to může bejt trend

nicméně do té doby bych to zakázala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30651
13.2.23 23:30

Jako uznávám, že od ty doby co tu je kalendář, tak jen žasnu co za příšerně jména existují. Venceslav to je snad rste horší než Květoslav nebo Jarmil :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.2.23 02:48
@vokishka píše:
Znam hromadu Vladěk, nektere jsou Vladimiry, jine Vladislavy a nejsou vsechny uz nad hrobem

No právě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.2.23 02:51
@a12 píše:
Zrovna kvido se uz zase dává.

Jj, určitě, je jich pět na třídu :mrgreen: že ho dá nějaká střelená matka jednou za 20 let, která potřebuje být zajímavá, neznamená, že zažívá obrození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61089
14.2.23 08:06
@terien píše:
Jj, určitě, je jich pět na třídu :mrgreen: že ho dá nějaká střelená matka jednou za 20 let, která potřebuje být zajímavá, neznamená, že zažívá obrození.

Proč hned strelena? :nevim: pro někoho může bejt strelena matka, co dá třeba leu, Theodora.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9335
14.2.23 08:06
@terien píše:

Ale zažívá. Že něco neznáš, neznamená, že to neexistuje. Pět na třídu není ani Élišek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.2.23 08:08
@Takyjedna píše:
Ale zažívá. Že něco neznáš, neznamená, že to neexistuje. Pět na třídu není ani Élišek.

Ano, určitě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9335
14.2.23 09:06
@terien píše:
Ano, určitě :palec:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.23 18:13
@Mamhlucnehosouseda píše:
Dobrý večer, dneska je v kalendáři Věnceslav a Věnceslava. Kdy už se proboha zaktualizuje ten kalendář? Polovina jmen je naprosto nepoužitelných z roku raz dva.

Cák na tom záleží? Vždyť se nemusíš řídit občanským kalendářem. Se podívej třeba do liturgického. ;) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.23 18:15
@Mamhlucnehosouseda píše:
Dobrý večer, dneska je v kalendáři Věnceslav a Věnceslava. Kdy už se proboha zaktualizuje ten kalendář? Polovina jmen je naprosto nepoužitelných z roku raz dva.

Jméno Dobroslav je naopak nádherné. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
23.2.23 22:36

Ta jmena spousta lidi ma, je nesmysl je vyhazovat z kalendare. Navic na ne zas prijde doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
23.2.23 22:42
@Borrealis píše:
mě přijde čím dál tím strašnější

Květoslav, Věnceslav, neee, fakt neee, jméno za trest

Kazimír " kazí mír"…Vojislav, Vladivoj, Mečislava

já bych to normálně zakázala :mrgreen:

Kazimir mir káže, nikoliv kazi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
23.2.23 22:45
@Borrealis píše:
@annali
no ano, může bejt, může bejt

ono v takovém roce nevím 1920 bylo Milada a Růžena top šik jméno…a dnes?

:think:

mě v tom vadí ten „boj“, „vojna“ v těch bojových jménech, nebo představa že chlap má ve jméně „věnec“ mě to přijde stejně stupidní jako kdyby se jmenoval Nanukoslav nebo Volantoslav, si nemohu pomoct, jen názor

ale za 50 let to může bejt trend

nicméně do té doby bych to zakázala :mrgreen:

Treba takovy Vojtech porad frci. Porad se to dava malym chlapeckum

Ale on nema ve jmene venec :mrgreen: věnce znamena vice. Jakoze je vice slavny.

Příspěvek upraven 23.02.23 v 22:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
23.2.23 22:46
@Michelle_M píše:
Ježiš nevím, fakt jsem o tom nikdy nepřemýšlela :D Ale ano, když teda se ptáš, asi bych vyhodila Věncu a Noemi dala na jeho místo, ty srpnové Noemi ať si klidně dál slaví, jak jsou zvyklé, stejně jako přežívající Věncové by si dál slavili 13.2., jak jsou zvyklí. A ty nové Noemi by už věděly, že to mají v únoru :D
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko