Jméno Viktoria

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9950
23.9.14 12:00

K tomu příjmení určo nee :?..brala bych klasiku..Jana, Anna,..když už chceš něco jako a či e..tak možná Terezie..ale s tím příjmením se to i tak bude bít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
23.9.14 12:02

Já bych k příjmení Ťopková dala nějaký normální český jméno.. :nevim: Já na ty moderní nebo zahraniční moc nejsem. Za mě Martina, Nina, Lucie, Daniela, Lea, Dita, Klára.. a líbí se mi Darja :)

• Citovat
  • Upravit
496
23.9.14 12:04

Ja vim s tim prijmenim je to trosku slozitejsi no :roll:, ale tak co tam mam dal je Adelka, Mariana.. Jeste Nina..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31384
23.9.14 12:07

@chrastitko11 mě se Viktorie líbí (líbí se mi i Viktoria, ale v naší kotlině bych prostě dala ViktoriE) a Viktorie Ťopková je v pohodě, však je to starý jméno, který nosily naše prababičky, to jen nám teď přijde „moderní“, protože mělo (asi díky bláznivý Viktorce, kdo ví) pár desetiletí pauzu.

jinak ty další…Nina, Adéla…k příjmení taky krásně jdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
23.9.14 12:07

@chrastitko11 Vybrala bych Ninu. Tu jsme chtěli my ještě když jsme nevěděli, že budem mít kluka :)

• Citovat
  • Upravit
66815
23.9.14 12:08
@chrastitko11 píše:
Ja vim s tim prijmenim je to trosku slozitejsi no :roll:, ale tak co tam mam dal je Adelka, Mariana.. Jeste Nina..

Adélek je moc, Mariana zbytečně dlouhé- stejně jí tak říkat nebudete. Za mě Nina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
23.9.14 12:15

Taky se mi nelibi viktorie/a a uz vubec ne viktorka a tohle prijmeni k tomu me take nesedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
23.9.14 12:17

Nina se mi také moc líbí, ale pokud se vám líbí Viktorka, dala bych klasicky Viktorie, s „a“ na konci to zní v kombinaci s příjmením opravdu hrozivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
23.9.14 12:17

Co tteba Anna?
Nina taky fajn, Lucie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
23.9.14 12:18

Nase mala jse Viktoria, Viktorie se mi taky nelibi. Navic ziju v zahranici, takze to tu aspon nezni divne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
23.9.14 12:22

@chrastitko11 První, co by mě napadlo je, že je to Slovenka. (Kvůli tomu A) ;) Osobně bych volila trochu jiné jméno - Viktorka není můj favorit, ale přijde mi to ještě OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
773
23.9.14 12:28

Omlouvám se zakladatelce, ale také se zeptám, abych nezakládala stejné téma… Holky ještě tedy nevíme zda čekáme holku nebo kluka, ale jestli to bude holka, bude Viktorie Malá… co myslíte, jde to k sobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
23.9.14 12:35

Já, jakožto nositelka jména Viktória (Slovensko), jsem pro :P každopádně s nějakým e/a na konci, bych si hlavu vůbec nelámala. Všude mi stejně říkají Viktorie (což teda bytostně nesnáším), Viktória skoro nenapíšou ani úředníci, když jim to tak napsané předáš na formuláři.

Jinak ze zkušenosti si sem tam někdo rýpne s Viktorkou od splavu (myslím, že generaci tvojí budoucí dcery už nějaká Viktorka/Babička moc zajímat nebude, takže se jí to vyhne) a ještě lépe si někdo sem tam rýpne s typickým „Viky, ty máš ale péro“ (což se opět generaci tvojí dcerky už zřejmě vyhne).

Co se týče spojení jména a příjmení - ehm… Já sama měla za svobodna dvě příjmení, takže celkově sakra dlouhé jméno a přežila jsem to (aspoň mě to donutilo se rychle vdát :D ). A co se do směšnosti týče… Buď ráda, že doma nebudeš mít např. Aničku Vopičkovou, to mi příjde horší :D

Za mě tedy na 100% Viktorku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
23.9.14 12:36

@Moruma to jde v pohodě, zní to hezky.

@chrastitko11 no Nina Ťopková je takový moc „ň, ť“. Za mě teda spíš ta Adélka, to zní hezky a normálně :). A to příjmení není nijak strašný, je normální. Akorát ta Viktorka k tomu fakt nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
23.9.14 12:38

Já jsem jednoznačne pro Viktorii, proto mám jednu doma :mrgreen: Podle mě je to krásné staré jméno. Je takové vznešenější, ale zase ho zná i dost národů, takže by nemusela mít problém v zahraničí (jezdím často pracovně do ciziny). Navíc se mi líbí, že se ji může říkat Viki, což je pak v pubertě „cool“ :mrgreen:
S příjmením bych si zas tak moc hlavu nelámala. Je dost možné, že většinu života pak bude mít jiné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze