Jméno Viktoria

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1045
23.9.14 13:17
@terinka4444 píše:
Prosím tě, jak v běžné mluvě rozlišuješ Viki a Viky? 8o

V běžné mluvě ne, napsané mě to štve… Na druhou stranu mám neskutečnou radost z každého, kdo napoprvé napíše Viki, aniž bych mu řekla, že s tím tvrdým y fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
23.9.14 13:22
@chrastitko11 píše:
Ahojte, cekame holcicku a moc se me libi jmeno Viktorka, Viki. Ale s klasickou verzi Viktorie uz si nejsem tak jista a uz vubec ne Viktora. Celkem se me libi zameneni posledniho pismenka, ze by to byla Viktoria, neprijde me to uz tak cizi, nebo jak to rict :). Jen resim jeste prijmeni jestli neni divny Viktoria Ťopková.

Moje dcera bude Viktorie, ale příjmení mám „lépe znějící“ nebo jak to říct…Viktoria Ťopková mi nesedí :( :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31387
23.9.14 13:26
@terinka4444 píše:
Hele, já znám chlapa, co se jmenoval Šourek. Hrozně tím trpěl, užil si s tím chudák své. Takže si vzal jméno po manželce a je na něj nesmírně pyšný, hlavně, že už není Šourek. Paní je rozená Píčová :mrgreen: Takže kdo ho znal za svobodna, směje se dvakrát tolik :mrgreen:

néééééééééé :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
23.9.14 17:03

Jméno Viktoria zní velmi vznešeně, šlechticky.
Naproti tomu příjmení Ťopková je takové domácky uličnické.
Dohromady je to však směšné, jak už někdo psal, k obyčejnému, lidovému příjmení je třeba nalézt „lidové, nikoli královské jméno“.

Jsem zastáncem vybírat jméno s ohledem na dítě, ale chápu, že těhotenské hormony dělají divy - sama jsem chtěla dávat jméno Viktorie, pak mě však někdo upozornil a ověřila jsem si to i na stránkách staťáku, že je to dnes skoro každá druhá holčička ;)
http://www.czso.cz/…detska_jmena
Dejte si s výběrem čas, já zjistila, že jména, která jsem měla pro první dítě vybraná, už bych pro druhé ani nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2004
19.1.23 12:53

@chrastitko11 dala jsi nakonec jméno Viktoria? Nám se také líbí a zvazujeme, ze ho dáme naši holčičce, pokud vše dobře dopadne a bude to holcicka :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
19.1.23 13:47

Mne i ta Viktoria Ťopková prisla uplne v pohode. Nevidim na tom nic spatneho. Nemusime chodit daleko a hned vedle, na Slovensku, maji u zenskych jmen ia misto naseho ie. Klidne by jeden z rodicu mohl byt ze Slovenska. :nevim: v ia nevidim zadnou exotiku. Neco jineho je Victoria, Sophia, Christian a dalsi dnes oblibene tvary davane k ceskym prijmenim, to je nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
19.1.23 13:50

@helis0 takze na vasem miste bych to klidne dala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2004
19.1.23 14:17

@p.Zv. Děkuji :palec:

Teď mě jenom trosku zmatlo horoskopove znamení, navíc když budeme mít pannu doma :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
19.1.23 14:22

Tak stejně jí budete říkat Viktorko, Viky. Tím základním jménem ji snad nikdo nikde oslovovat nebude, max. to uvidíš někde napsaný. To je takový to hlavně vymýšlet za každou cenu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
19.1.23 14:22

No a teď vidím, že reaguji na 8 let starý příspěvek :D :D jdu si přečíst aktuální dotaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
19.1.23 14:42

Viktoria je hezké jméno, české ale ne až moc, lepší než Viktorie - kámoše dcera Viktorie má ve třídě další dvě, kámošky dcera Victoria má ve třídě jednu Viktoriu a jednu Viktorii. Normálně většinou je ve třídě jedna Viky. To ia /ie mi mi k příjmení nesedí. Asi bych to nedala. Ale zase bude mít v životě pravděpodobně i jiné příjmení. Jestli máte ještě nějaký čas, podívala bych se po jiném jménu např. Aneta. :palec: :think: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
19.1.23 17:23
@helis0 píše:
@p.Zv. Děkuji :palec:Teď mě jenom trosku zmatlo horoskopove znamení, navíc když budeme mít pannu doma :srdce:

To se ale tyka jmena Viktorie. Kdyz na to koukam, tak Viktoria vychazi dobre. (To dlouhe ó by nemelo mit vliv)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
19.1.23 17:27
@Assynkaa píše:
Jestli máte ještě nějaký čas, podívala bych se po jiném jménu např. Aneta. :palec: :think: :srdce:

No ale kdyz chteji Viktoriu, proc by davali Anetu  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
19.1.23 18:26
@p.Zv. píše:
No ale kdyz chteji Viktoriu, proc by davali Anetu :mrgreen:
Jste kousek odřízla
@Assynkaa píše:
Viktoria je hezké jméno, české ale ne až moc, lepší než Viktorie - kámoše dcera Viktorie má ve třídě další dvě, kámošky dcera Victoria má ve třídě jednu Viktoriu a jednu Viktorii. Normálně většinou je ve třídě jedna Viky. To ia /ie mi mi k příjmení nesedí. Asi bych to nedala. Ale zase bude mít v životě pravděpodobně i jiné příjmení. Jestli máte ještě nějaký čas, podívala bych se po jiném jménu např. Aneta. :palec: :think: :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24692
19.1.23 18:39

Dala bych normálně Viktorie, jak je to v kalendáři, nevím, co je na tom za rozdíl, jestli je na konci E nebo A. Akorát jí to budou věčně někde plést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze