Jméno Viktoria

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1045
23.9.14 12:44
@kikinous píše:
Já jsem jednoznačne pro Viktorii, proto mám jednu doma :mrgreen: Podle mě je to krásné staré jméno. Je takové vznešenější, ale zase ho zná i dost národů, takže by nemusela mít problém v zahraničí (jezdím často pracovně do ciziny). Navíc se mi líbí, že se ji může říkat Viki, což je pak v pubertě „cool“ :mrgreen:
S příjmením bych si zas tak moc hlavu nelámala. Je dost možné, že většinu života pak bude mít jiné ;)

To by mě zajímalo, co je na tom Viki cool :D Nikdy jsem si moc cool nepřišla :D Spíš mě sr*lo, jak to nejde nijak skloňovat :D A hlavně to spíš většině lidem příjde takové nemastné/neslané, takže z toho vznikly „zdrobněliny“ stylem Vikouš, Vikina, Wikipedie, Vikuňa a nejeden člověk mi říkal Viktore :zed:
Hrozně se mi líbí, jak si rodiče vždycky vysní, jak se jejich dítěti bude říkat a ve výsledku mu tak říkají jen oni, protože zbytek lidí kolem si vymyslí to svoje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
23.9.14 12:47
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
23.9.14 12:51
@Vickee píše:
To by mě zajímalo, co je na tom Viki cool :D Nikdy jsem si moc cool nepřišla :D Spíš mě sr*lo, jak to nejde nijak skloňovat :D A hlavně to spíš většině lidem příjde takové nemastné/neslané, takže z toho vznikly „zdrobněliny“ stylem Vikouš, Vikina, Wikipedie, Vikuňa a nejeden člověk mi říkal Viktore :zed:
Hrozně se mi líbí, jak si rodiče vždycky vysní, jak se jejich dítěti bude říkat a ve výsledku mu tak říkají jen oni, protože zbytek lidí kolem si vymyslí to svoje :D

Přesně tak! Já být Viktorie/a, tak mě oslovení Viky děsně sejří :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31386
23.9.14 12:55
@Moruma píše:
Viktorie Malá… co myslíte, jde to k sobě?

jo, za mě úplně v pohodě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
23.9.14 12:55

@Ukulina Viky mě taky sejří, s Viki už jsem v pohodě :D (odjakživa jsem byla prostě naučená na měkké i, tak mě to tvrdé vytáčí k nepříčetnosti) ale jinak jsem spíš alergická na Viktorie :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
23.9.14 12:56

@Moruma Jde.

• Citovat
  • Upravit
230
23.9.14 13:04

@Ukulina @Vickee Tak pardón dámy. Já mám známou Viky a teda nám zatím neříkala, že by jí to nějak srlo… Vikouš občas říkám malé. Zatím se nemůže vzepřít :-D Já žiju na prajzské a mě by teda víc srla jména jako Sofie, Angelína nebo třeba Gertruda. Ale to už jsme zase u jiného tématu. Se svou dcerou znám Viktorie 2. Já jsem Tereza a musím říct, že je pro mě příšerné, že se tak jmenuje každý 3 a já se pořád otáčím, kdo mě to volá. BTW: Mě teda štve jen když mi někdo říká Terezie, případně když si ze mě ve škole dělali pr*el a říkali mi Marie Terezie :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.9.14 13:07
Adélka :palec:
@chrastitko11 píše:
Ja vim s tim prijmenim je to trosku slozitejsi no :roll:, ale tak co tam mam dal je Adelka, Mariana.. Jeste Nina..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
23.9.14 13:08

@kikinous Ono je to o tom, že se mi to jméno prostě nelíbí, taky kvůli zdrobnělině Viki. Ale nikomu nezazlívám, když tak pojmenuje svoje dítě. Nijak mu neubližuje, je to jméno jako kažné jiné. :)
S Terezou tě chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.9.14 13:09
Viktoria je krásné jméno, i Viktorie, ne že ne. Jen prostě tvar Viktoria a Ťopková prostě nejde dohromady. IMHO.
@viky23 píše:
Nase mala jse Viktoria, Viktorie se mi taky nelibi. Navic ziju v zahranici, takze to tu aspon nezni divne :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
23.9.14 13:12

@terinka4444 Je fakt ze s tim prijmenim nic nenadelaj, to je blby samo o sobe :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.9.14 13:12
Prosím tě, jak v běžné mluvě rozlišuješ Viki a Viky? 8o
@Vickee píše:
@Ukulina Viky mě taky sejří, s Viki už jsem v pohodě :D (odjakživa jsem byla prostě naučená na měkké i, tak mě to tvrdé vytáčí k nepříčetnosti) ale jinak jsem spíš alergická na Viktorie :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.9.14 13:13
Úplně blbý jakone, každý máme nějaké, jen ke takové fakt typicky české, no :nevim: Takže třeba Adéla Ťopková zní zcela a úplně normálně :lol:
@viky23 píše:
@terinka4444 Je fakt ze s tim prijmenim nic nenadelaj, to je blby samo o sobe :roll: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
23.9.14 13:14

Ještě Linda Ťopková mě teď napadlo jako první.. :)

• Citovat
  • Upravit
69235
23.9.14 13:15

Hele, já znám chlapa, co se jmenoval Šourek. Hrozně tím trpěl, užil si s tím chudák své. Takže si vzal jméno po manželce a je na něj nesmírně pyšný, hlavně, že už není Šourek. Paní je rozená Píčová :mrgreen: Takže kdo ho znal za svobodna, směje se dvakrát tolik :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze