Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@kikinous píše:
Já jsem jednoznačne pro Viktorii, proto mám jednu domaPodle mě je to krásné staré jméno. Je takové vznešenější, ale zase ho zná i dost národů, takže by nemusela mít problém v zahraničí (jezdím často pracovně do ciziny). Navíc se mi líbí, že se ji může říkat Viki, což je pak v pubertě „cool“
S příjmením bych si zas tak moc hlavu nelámala. Je dost možné, že většinu života pak bude mít jiné
To by mě zajímalo, co je na tom Viki cool
Nikdy jsem si moc cool nepřišla
Spíš mě sr*lo, jak to nejde nijak skloňovat
A hlavně to spíš většině lidem příjde takové nemastné/neslané, takže z toho vznikly „zdrobněliny“ stylem Vikouš, Vikina, Wikipedie, Vikuňa a nejeden člověk mi říkal Viktore ![]()
Hrozně se mi líbí, jak si rodiče vždycky vysní, jak se jejich dítěti bude říkat a ve výsledku mu tak říkají jen oni, protože zbytek lidí kolem si vymyslí to svoje ![]()
@Vickee píše:
To by mě zajímalo, co je na tom Viki coolNikdy jsem si moc cool nepřišla
Spíš mě sr*lo, jak to nejde nijak skloňovat
A hlavně to spíš většině lidem příjde takové nemastné/neslané, takže z toho vznikly „zdrobněliny“ stylem Vikouš, Vikina, Wikipedie, Vikuňa a nejeden člověk mi říkal Viktore
Hrozně se mi líbí, jak si rodiče vždycky vysní, jak se jejich dítěti bude říkat a ve výsledku mu tak říkají jen oni, protože zbytek lidí kolem si vymyslí to svoje
Přesně tak! Já být Viktorie/a, tak mě oslovení Viky děsně sejří ![]()
@Moruma píše:
Viktorie Malá… co myslíte, jde to k sobě?
jo, za mě úplně v pohodě ![]()
@Ukulina Viky mě taky sejří, s Viki už jsem v pohodě
(odjakživa jsem byla prostě naučená na měkké i, tak mě to tvrdé vytáčí k nepříčetnosti) ale jinak jsem spíš alergická na Viktorie ![]()
@Ukulina @Vickee Tak pardón dámy. Já mám známou Viky a teda nám zatím neříkala, že by jí to nějak srlo… Vikouš občas říkám malé. Zatím se nemůže vzepřít
Já žiju na prajzské a mě by teda víc srla jména jako Sofie, Angelína nebo třeba Gertruda. Ale to už jsme zase u jiného tématu. Se svou dcerou znám Viktorie 2. Já jsem Tereza a musím říct, že je pro mě příšerné, že se tak jmenuje každý 3 a já se pořád otáčím, kdo mě to volá. BTW: Mě teda štve jen když mi někdo říká Terezie, případně když si ze mě ve škole dělali pr*el a říkali mi Marie Terezie ![]()
@chrastitko11 píše:
Ja vim s tim prijmenim je to trosku slozitejsi no, ale tak co tam mam dal je Adelka, Mariana.. Jeste Nina..
@kikinous Ono je to o tom, že se mi to jméno prostě nelíbí, taky kvůli zdrobnělině Viki. Ale nikomu nezazlívám, když tak pojmenuje svoje dítě. Nijak mu neubližuje, je to jméno jako kažné jiné. ![]()
S Terezou tě chápu.
@viky23 píše:
Nase mala jse Viktoria, Viktorie se mi taky nelibi. Navic ziju v zahranici, takze to tu aspon nezni divne
@terinka4444 Je fakt ze s tim prijmenim nic nenadelaj, to je blby samo o sobe
![]()
@Vickee píše:
@Ukulina Viky mě taky sejří, s Viki už jsem v pohodě(odjakživa jsem byla prostě naučená na měkké i, tak mě to tvrdé vytáčí k nepříčetnosti) ale jinak jsem spíš alergická na Viktorie
@viky23 píše:
@terinka4444 Je fakt ze s tim prijmenim nic nenadelaj, to je blby samo o sobe![]()
Hele, já znám chlapa, co se jmenoval Šourek. Hrozně tím trpěl, užil si s tím chudák své. Takže si vzal jméno po manželce a je na něj nesmírně pyšný, hlavně, že už není Šourek. Paní je rozená Píčová
Takže kdo ho znal za svobodna, směje se dvakrát tolik ![]()