Jméno Viktorie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Nikolka1122
20.2.19 12:10
@KaterinaKuc92 píše:
Jméno Viktorie jsem měla vybrané ještě, když jsem ani nebyla těhotná. Bylo to top jméno. Teď se rozhoduji mezi Viktorií a Rozálií. Nakonec asi zvolíme Rozálii, když to bude holka, ale Viktorie je taky krásné jméno, vznešené takové :-)

Tak přesně tenhle problém teď řešíme :D Už jsem myslela, že jsme se shodli na Rozálii, Rozárce, Rozince, oběma se nám moc líbila.. A včera manžel přišel s Viktroií, takže všechno znovu :D :zed:

• Citovat
  • Upravit
Nikolka1122
20.2.19 12:21

Viktorie

Za mě je to tedy moc krásný jméno, hlavně takové moderní, když se řekne Viky.
Ale když s tím přišel manžel, tak moje první reakce byla: šílená Viktorka? On naštěstí nevěděl, o co jde :D a co jsem tak zjistila, tak dost lidí to nezná :D to se mi ulevilo.. druhá moje reakce byla „Viky ráda dicky“ :D jelikož jsem to slyšela už několikrát a dokonce se to v naší partě tak chytlo, že to aplikovali i na moje jméno Niky:
No tak snad jí tak nebudou říkat, pokud toto jméno vybereme :srdce:
Líbí se mi zdrobnělina Tori, manželovi teda vůbec, ale to je jeho problém :nevim: :D

• Citovat
  • Upravit
Denulíí
14.2.21 13:14
@Nikolka1122 píše:
Tak přesně tenhle problém teď řešíme :D Už jsem myslela, že jsme se shodli na Rozálii, Rozárce, Rozince, oběma se nám moc líbila.. A včera manžel přišel s Viktroií, takže všechno znovu :D :zed:

Mám to. Uplne stejně 😃jak jste se nakonec rozhodli? 🤪

• Citovat
  • Upravit
81
18.2.22 20:16
@Denulíí píše:
Mám to. Uplne stejně 😃jak jste se nakonec rozhodli? 🤪

Jee, ja byla přesvědčena, ze budeme mít Adrianku, ale ted mi Viktorie take docela zamotala hlavu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Denulíí
18.2.22 20:41

@Cili999 Adrianka je krásné jméno ❤️️!! Viktorie se mě už tak moc nelíbí jak na začátku, a stejně jsme vybrali Valérku🙈 ❤️️

• Citovat
  • Upravit
8558
18.2.22 20:50

Já bych třeba jméno končící na „ie“ nedala, ale zrovna Viktorie se mi líbí.
A dost jsem v šoku, jak některé mladé maminky říkají, že ten jejich to bojkotuje nebo „nedovolí“. To by u mě nepřipadlo v úvahu. Ženská to nosí, rodí, kojí, tak má taky větší právo rozhodnout. ;) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
18.2.22 20:52

@Denulíí Jasný, take pěkne! :srdce: Muj manzel strašně moc Adrianku chce, ale máme doma už Adelku, tak se trochu bojím, aby se to lidem nepletlo. A navíc mám termin na začátku července a Adrianka má svátek 26.6., tak to nám moc do karet nehraje. Tak vubec nevím :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Denulíí
18.2.22 20:57

@Cili999 a vy? Adrianka se vám líbí? No já ten svátek moc neresila zda je u sebe nebo ne 😃
No a on žádné krom adrianky nechce?

• Citovat
  • Upravit
81
18.2.22 21:05

@Denulíí Mne se Adrianka take líbí. Ale mám trochu strach, aby všichni nerikali, ze jsme se zbláznili, ze jsou to podobna jména. Ale při tom, zase tak nejsou. Jsou jinak dlouhá, mají jen ten začátek stejný :D Ten svátek by mi byl jedno, kdyby to třeba bylo o tyden, ale tady muže hrozit, ze se narodi dokonce na ten svátek. Tak to má muj bratranec a proste trochu ochuzeny je.
Vsechny ostatní, co jsem manželovi řekla, hned zamítl 😄 Ja si nechci prosadit své, moc bych si prala, aby to vybral i on. U první dcery to bylo tak snadne, uplne jsme se do toho jména zamilovali, ale tady nějak to ještě u žádného uplne 100% nepřichází. 😄
A vy jste se shodli snadno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Denulíí
18.2.22 21:54

@Cili999 úplně kaslete na to co si budou říkat ostatní, ty jména jsou každé jiné, jen začínají prostě na A tot vše 😃 ☺️️
Joo moje neteř se taky narodila na její svátek, ale je za to moc ráda, protože dostane vždycky moc dárků 😃
Tak pokud to tak máte, a necitite to co u prvního jména, tak bych ještě přemýšlela dal☺️️a jaké další jmena se líbí vám?
No u nás 😂furt se to měnilo, ja chtěla stellu už od 14. jenže pak jsem objevovala další a další jména, a uz jsem z toho byla úplně otrávená 😂dala jsem si měsíc pauzu, a rozhodovali jsme pár týdnů před 😃a taky padlo že bych se rozhodla až bych ji viděla naživo 🤷‍♀️ 😃ale nakonec přítel přišel s Valérii a dali jsme ho. Ale dlouho mě trvalo než jsem si zvykla, a teď to k ní tak krásně sedí ❤️️

• Citovat
  • Upravit
Cizinka1
18.2.22 22:08
@Cili999 píše:
Jee, ja byla přesvědčena, ze budeme mít Adrianku, ale ted mi Viktorie take docela zamotala hlavu :D

Ja jsem chtěla Viktorii už v 18 letech, nakonec jsem ji nedala neboť jsem zjistila že by ji prýznili lidi zkratkami jako Vikous atd. Máme nakonec Noemi :srdce:,a jsem ráda že ti není nakonec Viktorie, ani ta druhorozena. Málokdo ji bude říkat Viktorie, neboť je to dlouhé jméno a mně se líbí jména v základním tvaru

• Citovat
  • Upravit
81
19.2.22 08:19

@Denulíí Tak to jsem moc rada, ze jste nakonec nasli to prave jméno :srdce:
Ještě jsem nadhodila Barunka a to manzel řekl, ze není spatne. Možná by to k te Adelce slo trochu lepe. A není to tak dlouhé. Ale zase mi ta Adrianka prijde taková víc originální, nejmenuje se tak každý. Ja znám třeba jen jednu a když jsem učila před mateřskou na základce, tak tam na 1. stupni snad nebyla žádná. Tak vubec nevím. Okoli by urcite přijalo lip tu Barunku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
28.9.22 07:33

Ahojky, já měla dlouho vybrané jméno Viktorie. Už u syna před 12ti lety… Teď čekám dvojčátka, páreček a ještě než jsem byla těhotná, tak mě trklo jméno Berenika. A teď mám několik dilemat… Pro kluka mám jméno Václav, přes to vlak nejede 😁 a k němu by se více hodila ta Viktorie. Jenže těch Viktorek je tolik 🙈 🙈 🙈 a ta Berenika by byla taková zajímavá. Druhá věc že já jsem Veronika a spousta lidí zase říká, že je to takové blbé ta podobnost 🤷🏻‍♀️ první syn je Eduard.
A teď babo rad. U dvojcatek by to tak pasovalo ať jsou od jednoho písmenka a ladí jim ty jména, ale zase se mi líbí jména co se moc nedávají. Třeba Edík je prostě všude jen on 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
28.9.22 07:40

Ja mam zrovna mezi znamymi Eduardy dva a jeden ma sestru Bereniku :)) a druhou Bereniku ma sousedka. Nerekla bych, ze jde dneska o nejak vyjimecna jmena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
28.9.22 15:33
@Brokianaa píše:
Ahojky, já měla dlouho vybrané jméno Viktorie. Už u syna před 12ti lety… Teď čekám dvojčátka, páreček a ještě než jsem byla těhotná, tak mě trklo jméno Berenika. A teď mám několik dilemat… Pro kluka mám jméno Václav, přes to vlak nejede 😁 a k němu by se více hodila ta Viktorie. Jenže těch Viktorek je tolik 🙈 🙈 🙈 a ta Berenika by byla taková zajímavá. Druhá věc že já jsem Veronika a spousta lidí zase říká, že je to takové blbé ta podobnost 🤷🏻‍♀️ první syn je Eduard.
A teď babo rad. U dvojcatek by to tak pasovalo ať jsou od jednoho písmenka a ladí jim ty jména, ale zase se mi líbí jména co se moc nedávají. Třeba Edík je prostě všude jen on 😊

Klidne dej Bereniku, jestli ses do ni ted zakoukala. Kvuli tomu, ze braska bude na V, nemusi byt segra taky na V. A okoli ma vyhrady, ze byste byly Veronika a Berenika? Ja zase naopak znam hodne zen, co chteji mit se svou dcerou nejake spojeni i ve jmenu. Ze treba kdyz jmeno maminky konci na ie, tak i jmeno dcery konci na ie. Jedna moje kamaradka by zas chtela, aby jmeno jeji dcery zacinalo na stejne pismeno jako jmeno te kamaradky. Myslim, ze temhle lidem by se ta blizkost zase naopak libila. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze