Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, moc se mi líbí jméno Viviana, ale manžel o něm nechce vůbec slyšet ![]()
Líbí se mi, že má nespočet variant (Vivi, Vivka, Vivča, Vivinka, Vivian, Vivianka, Vivuška…) a přijde mi prostě hezké a zvučné. I k našemu příjmení se hodí. Od té doby, co jsem zjistila, že čekám holčičku, mám tohle jméno v hlavě, ani vlastně nevím proč, nikdy dřív mě ani nenapadlo, ale teď jsem se do něj prostě zamilovala… taky se mi líbí, že není až tak časté - Emiček, Sofinek a Natálek už je všude dost (bez urážky, jsou to taky pěkná jména). Sice už vidím moje rodiče, jak se na to budou tvářit (máma už teď hází ksichty na jakékoli jméno, které jsem zatím navrhla), ale mně to jako úplně nenormální jméno nepřijde… a když se bude říkat hezky, tak si zvyknou, ne? Díky za názory ![]()
Pokud se to hodí k přijmení, tak nevidím důvod, proč nemít doma Viv
znám Pamelu Novákovou, to je pěst na oko ![]()
Mne se líbí. Mám Lilianu. Moje máma měla taky řeči. Ale je to dítě moje a přítele. Nikdo jiný do toho mluvit nemohl.
Je to pěkné jméno, proč ne, ale osobně bych měla problém s tím, kdyby byl partner zásadně proti. Je to i jeho dítě a má právo se vyjádřit
. Navrhl nějaké jméno on, které by chtěl?
Tak pokud o něm nechce otec dítěte ani slyšet tak si prarodiče ani zvykat muset nebudou ne? Mi se Vivien ani ostatní její varianty nelíbí. Víc už se mi líbí Bibiana.
Kdyz uz se ptas, tak me se nelibi. Mam ho spojene s prostitutkou.
Ale vase vec to je kazdopadne.
Nicmene chlap souhlasit musi…
Pokud jde k příjmení, klidně Viviana, ani mi to nezní moc exotický, skloňovat se to dá v pohodě, zdrobněliny se mi taky zdají fajn. A máma si zvykne, neboj. Mně se to jméno líbí.
@Samantha9 právě že zatím nenavrhl žádné, jen bojkotuje všechny, které jsem zatím navrhla já… když jsem zmínila Vivianku, tak řekl, že v žádném případě. Chápu, že je to trochu neobvyklé, ale pořád doufám, že si ještě zvykne a změní názor… ![]()
@vendulina83 mě to jméno evokuje lilianu, co šišlá a neumí říct to jméno správně. Nelíbí se mi.
Rada na ksichty tvojí mámy je ta, že jí jméno jednoduše nesdělíš, uvidíš, jaký pak budeš mít klid.
Ovšem s otcem dítěte by jste se dohodnout měli, aby se jméno líbilo vám oběma.
@vendulina83 Tak třeba ho do porodu ještě zpracuješ
Držím palce
Jmeno neni spatne a rodice bych nebrala jako prekazku.. Je to pouze rozhodnuti vas dvou..oni meli taky prilezitost se rozhodnout.
Ale kdyby to bylo proti srsti partnerovi, tak bych to nedala. Jmeno by asi melo byt kompromis mezi obema.. ![]()
A btw. my mame vybrane Elena a taky rodice nas obou nejdriv nechapali…ale uz si zvykli a to jeste neni mala ani na svete ![]()