Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já musím…proboha nekomplikujte těm detem život a dejte jim normální jména ![]()
Čte se Šón - ale mě to příjde strašně tvrdé na miminko… chci najít nějakou zdrobnělinu, nebo jinou variantu, tvar jména, třeba „zkomoleninu“
ale myslím, že na tohle asi nic vymyslet nejde, že? ![]()
Pokud chceš dávat cizí jméno, tak ho nezdrobňuj, nezkracuj.
A teda pokud chcete žít v ČR, máte české příjmení, tak si chudák kluk pěkně užije ![]()
@Trzda jo uz jsem to nasla
jmeno se mi libi. Akorat bych se bala, ze potkate vic trdlu jako ja a budou opravdu oslovovat Seane. Napada ne „Šoník, Šonda“
Chápu váš názor, ale proto jsem diskuzi nezaložila!!! Máme k tomu cizí příjmení takže žádný stres
za mě bych toto jméno taky nevybrala, ale z otcovi strany přes to vlak prostě nejede.-) díky za váš názor ![]()
@Trzda ja bych domacky misto Sonecku rikala Šnečku, ale jen tak pro me. Taky dceri soukrome rikame Šarlosaure atp ![]()
@Trzda píše:
Chápu váš názor, ale proto jsem diskuzi nezaložila!!! Máme k tomu cizí příjmení takže žádný stresza mě bych toto jméno taky nevybrala, ale z otcovi strany přes to vlak prostě nejede.-) díky za váš názor
tak v tom případě asi nejede vlak ani přes zdrobněliny ne? A na jmeénu by se měli shodnout oba rodiče ![]()
Šarlot děkuji, vím to taky, vím veškeré negetiva
Myslím, že jde jen o zvyk. Mám kolem sebe i jméno Timea nikdo to neznal nechápal a teď se jméno všem líbí, takže si zvyknou třeba i na Seana
jen bych ráda našla variantu zdrobněliny, abych se tím nějak netrápila, uklidnila se
další věc- třeba to bude holka a tatínek bude mít smůlu
![]()
@Ladiabola píše:
Napadá mě „Šoník, Šoníček, Šonďa…“
to mě taky, ale příjde mi to strašné Šoník - koník
ale děkujiiiiiiiiii
![]()
@SarkaLo píše:
@baracudas Ale co třeba takový Sean Brdečka nebo Navrátil…![]()
![]()
to naštěstí nemáme
![]()
Jméno Sean - je tady některá maminka, která má syna Seana nebo třeba někdo z vašeho okolí?? Jak mu říkate i jinak? Jde na tohle jméno zdrobnělina, nebo ještě větší zkrácenina
? Mě nic nenapadá? Nenapadá vás něco? 
!!!

Prosím nějaké trapné narážky na toto jméno si nechte, děkuji předem všem