Jméno Sean

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
11.8.15 11:30
@Trzda píše:
to naštěstí nemáme :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

to sice nemáte, ale měli byste si uvědomit, jak spoustu čechů bude jméno Sean číst

• Citovat
  • Upravit
27263
11.8.15 11:31

@Trzda mě se to jméno líbí, kdybych měla manžela cizince, žila v cizině. Ale když už bych vybrala takovýhle echt cizí jméno, tak bych ho rozhodně neprznila nějakou číčovinou jako Šóník a spol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trzda
11.8.15 11:31
@lucenka píše:
tak v tom případě asi nejede vlak ani přes zdrobněliny ne? A na jmeénu by se měli shodnout oba rodiče ;)

díky to vím taky :-D hezký den :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Trzda
11.8.15 11:33
@lleennttiillkkaa píše:
@Trzda mě se to jméno líbí, kdybych měla manžela cizince, žila v cizině. Ale když už bych vybrala takovýhle echt cizí jméno, tak bych ho rozhodně neprznila nějakou číčovinou jako Šóník a spol.

budu se modlit za holku :D ale máte pravdu prostě jméno je už takto „zkrácené“ a „českou“ zdrobnělinou se to jen przní… :) děkuji.-)

• Citovat
  • Upravit
2642
11.8.15 11:34
@Trzda píše: Čte se Šón - ale mě to příjde strašně tvrdé na miminko… chci najít nějakou zdrobnělinu, nebo jinou variantu, tvar jména, třeba „zkomoleninu“ :-D ale myslím, že na tohle asi nic vymyslet nejde, že? :-D

to je častý omyl, ve standardní angličtině se čte „Sín“ (alá Sean Penn), „Šón“ (alá Sean Connery) je skotská výslovnost irského jména, které má v angličtině asi deset modifikací podle místa užívání, významem je to náš Jan.. teoreticky mu můžeš říkat i „Šoun“ (alá Shaun the sheep)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trzda
11.8.15 11:34
@lucenka píše:
to sice nemáte, ale měli byste si uvědomit, jak spoustu čechů bude jméno Sean číst

prosím vy by jste si měla uvědomit, že tohle jsem tu vůbec nechtěla řešit. Já zas nepochopím jména František, Josef, Jáchym, Bedřich atd a taky to nikomu necpu :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: mějte se

• Citovat
  • Upravit
4009
11.8.15 11:35

Šonda je teda dobrý nářez. Představit se mi někdo jako Šonda, tak si myslím, že jde o Tondu s logopedickou vadou. Když Sean tak normálně Sean, české zkráceniny mi na to připadají děsné. To mu radši říkej míšo - jako medvídku, než Šondo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trzda
11.8.15 11:37
@kjhui píše:
to je častý omyl, ve standardní angličtině se čte „Sín“ (alá Sean Penn), „Šón“ (alá Sean Connery) je skotská výslovnost irského jména, které má v angličtině asi deset modifikací podle místa užívání, významem je to náš Jan.. teoreticky mu můžeš říkat i „Šoun“ (alá Shaun the sheep)..
;) ano jde o Irské jméno se skotskou výslovností. ovečka mě děsí :-D
  • Citovat
  • Upravit
3796
11.8.15 11:38

Ehmmm… já Seana znám, pochází ze smíšeného manželství, ale od narození žije v Česku. Je mu 12, a spolužáci mu říkají Šošone. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trzda
11.8.15 11:38
@evill píše: Šonda je teda dobrý nářez. Představit se mi někdo jako Šonda, tak si myslím, že jde o Tondu s logopedickou vadou. Když Sean tak normálně Sean, české zkráceniny mi na to připadají děsné. To mu radši říkej míšo - jako medvídku, než Šondo.

ano ano souhlasím s tebou.-)

• Citovat
  • Upravit
Trzda
11.8.15 11:39
@ropucha 02 píše:
Ehmmm… já Seana znám, pochází ze smíšeného manželství, ale od narození žije v Česku. Je mu 12, a spolužáci mu říkají Šošone. 8o

příšerný, jako Pšonek to je taky katastrofa, držte mi pěsti ať je to holka :D

• Citovat
  • Upravit
2642
11.8.15 11:41

@Trzda :-) tak pořád lepší „ovečka Šaun“ než Padraigh, v česku s oblibou komolený na „pórek“ nebo „párek“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trzda
11.8.15 11:43
@kjhui píše:
@Trzda :-) tak pořád lepší „ovečka Šaun“ než Padraigh, v česku s oblibou komolený na „pórek“ nebo „párek“

tak to je masakr :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol: :palec:

• Citovat
  • Upravit
20777
11.8.15 11:43
@Trzda píše:
příšerný, jako Pšonek to je taky katastrofa, držte mi pěsti ať je to holka :D

Nezlob se, ale proč přes to vlastně vlak nejde? Jmenuje se tak manžel nebo nějaký jeho předek a on chce, aby se zachovalo rodově (jestli nechceš odpovídat, samozřejmě nemusíš, jsem si vědoma toho, že mi do toho nic není :D )?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trzda
11.8.15 11:52
@Amys píše:
Nezlob se, ale proč přes to vlastně vlak nejde? Jmenuje se tak manžel nebo nějaký jeho předek a on chce, aby se zachovalo rodově (jestli nechceš odpovídat, samozřejmě nemusíš, jsem si vědoma toho, že mi do toho nic není :D )?

tohle jméno se mu líbí několik let, „přinesl“ si ho tehdy z Ameriky a prostě o tom se mnou nehodlá diskutovat.-) i když mě se to jméno líbí, ale jak je jíž výše psáno lidi nebudou absolutně vědět, jak se to čte, natož píše, ale okolí si zvykne… žije v domnění, že tady v čechách moc dnešních dětí žít stejně nebude… tak i proto…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence