Jméno Sean

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5473
11.8.15 11:53

Takové jméno bych prostě žádnými českými příponami neprznila, vždy to dopadne příšerně. Jako zdrobnělinu bych používala běžné výrazy typu zlatíčko, miláčku, medvídku, ze jména max. tak, jak se to v angičtině dělá, něco na způsob „šónie“ (nějaký angličtinář mě třeba opraví).
Jméno je pěkné, ale musím se přiznat, že ač jsem zastánce neobvyklých jmen (resp. hlavně pestrosti jmen, ne frčet podle top 20), tak jméno s naprosto odlišnou výslovností bych nevybrala, kdybych plánovala žít v ČR, volila bych z mnoha a mnoha jmen, která jsou použitelná po celém světě (max. s minim. odchylkami v zápisu či výslovnosti). Ale do toho zakladatelka kecat nechce, tak už mlčím :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
11.8.15 11:55
@Trzda píše:
tohle jméno se mu líbí několik let, „přinesl“ si ho tehdy z Ameriky a prostě o tom se mnou nehodlá diskutovat.-) i když mě se to jméno líbí, ale jak je jíž výše psáno lidi nebudou absolutně vědět, jak se to čte, natož píše, ale okolí si zvykne… žije v domnění, že tady v čechách moc dnešních dětí žít stejně nebude… tak i proto…

ježiš tenhle mýtus, že dnešní děti tu stejně žít nebudou mě fakt baví :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trzda
11.8.15 11:56
@Samamama píše:
Takové jméno bych prostě žádnými českými příponami neprznila, vždy to dopadne příšerně. Jako zdrobnělinu bych používala běžné výrazy typu zlatíčko, miláčku, medvídku, ze jména max. tak, jak se to v angičtině dělá, něco na způsob „šónie“ (nějaký angličtinář mě třeba opraví).
Jméno je pěkné, ale musím se přiznat, že ač jsem zastánce neobvyklých jmen (resp. hlavně pestrosti jmen, ne frčet podle top 20), tak jméno s naprosto odlišnou výslovností bych nevybrala, kdybych plánovala žít v ČR, volila bych z mnoha a mnoha jmen, která jsou použitelná po celém světě (max. s minim. odchylkami v zápisu či výslovnosti). Ale do toho zakladatelka kecat nechce, tak už mlčím :mrgreen:.

No protože to vím všechno. Já bych vybrala také jiné jméno…

• Citovat
  • Upravit
Trzda
11.8.15 11:57
@lleennttiillkkaa píše:
ježiš tenhle mýtus, že dnešní děti tu stejně žít nebudou mě fakt baví :D

dám vám kontakt na mého chlapa, můžete to zkusit a vysvětlit mu to :-D díííík :palec: :palec: :palec:

• Citovat
  • Upravit
30407
11.8.15 12:02
@Trzda píše:
tohle jméno se mu líbí několik let, „přinesl“ si ho tehdy z Ameriky a prostě o tom se mnou nehodlá diskutovat.-) i když mě se to jméno líbí, ale jak je jíž výše psáno lidi nebudou absolutně vědět, jak se to čte, natož píše, ale okolí si zvykne… žije v domnění, že tady v čechách moc dnešních dětí žít stejně nebude… tak i proto…

Taky bych moc chtěla žít s člověkem, který se mnou nehodlá diskutovat v tak důležitém bodě, jako je jméno mého dítěte, které bude nosit celý život. No - zase můžeš být ráda, že si nevzal do hlavy třeba jméno Shrek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
11.8.15 12:03

@Trzda
dítě může mít dvě jména..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
11.8.15 12:03
@hanka.br. píše:
Taky bych moc chtěla žít s člověkem, který se mnou nehodlá diskutovat v tak důležitém bodě, jako je jméno mého dítěte, které bude nosit celý život. No - zase můžeš být ráda, že si nevzal do hlavy třeba jméno Shrek.
ámen
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trzda
11.8.15 12:04
@kjhui píše:
@Trzda
dítě může mít dvě jména..

na tohle jsem se chtěla zeptat, to mě zajímá, i když nebude křtěné??? To jediné mě napadlo a každý ať si pak vybere jak mu bude říkat :palec:

• Citovat
  • Upravit
35323
11.8.15 12:06
@Trzda píše:
dám vám kontakt na mého chlapa, můžete to zkusit a vysvětlit mu to :-D díííík :palec: :palec: :palec:

No, jelikoz jsi matka, tak bys mu to mela vysvetlit sama. Nakonec, to vy a vase dite budete bojovat s nepochopenim a spatnou vyslovnosti, nam je to fuk.

MMCH - mit tak tolerantního partnera, to musí byt vyhra. Radost s takovym plodit dite, ze? Osobne mi to moc vtipne neprijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
11.8.15 12:06
@Trzda píše:
Jméno Sean - je tady některá maminka, která má syna Seana nebo třeba někdo z vašeho okolí?? Jak mu říkate i jinak? Jde na tohle jméno zdrobnělina, nebo ještě větší zkrácenina :-D? Mě nic nenapadá? Nenapadá vás něco? :-)
Prosím nějaké trapné narážky na toto jméno si nechte, děkuji předem všem :-))))))!!! :kytka: :andel:

Proč? Tvoje dítě je bude slýchat dnes a denně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
11.8.15 12:07

Jméno hezké, ale co příjmení?? Sean Dvořák by byl „pecka“. Já chtěla klasicky české jméno ale zase máme cizí příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trzda
11.8.15 12:07
@lleennttiillkkaa a hanka.br echt kelišová :-D :-D
píše: ámen

běžte si diskutovat a psát ptákoviny do svých diskuzích, díky. Takových chytrých hlav tady je spoustu!!!

• Citovat
  • Upravit
2642
11.8.15 12:10

@Trzda
jj normálně v porodnici napíšeš do papíru dvě jména v pořadí v jakém chceš např. Patrick Sean O´Connor.. akorát je potřeba spočítat aby to s příjmením nebylo přes (tuším) 38 písmen (to si radši vygoogluj, je to délka matrice na tištění dokladů, pokud by bylo delší muselo by si dítě v ČR v dospělosti žádat o doklady na nějakém ministerstvu).. pokud máte všechny doklady v pořádku a budete rodit v místě trvalého bydliště (nevím jestli kraj nebo okres) tak už bys pak neměla ani nikam běhat nebo žádat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trzda
11.8.15 12:11
@mroe píše:
No, jelikoz jsi matka, tak bys mu to mela vysvetlit sama. Nakonec, to vy a vase dite budete bojovat s nepochopenim a spatnou vyslovnosti, nam je to fuk.MMCH - mit tak tolerantního partnera, to musí byt vyhra. Radost s takovym plodit dite, ze? Osobne mi to moc vtipne neprijde.

chcete mi říct, že když jste řešili jméno, že jste se hned shodli??? My jinak problém nemáme, jen zrovna prostě u jména, navíc jsem psala, že nemáme ještě pohlaví zjištěné a vůbec ty voe já nepotřebuju psychology!!! zatím :D ale po těchto debatách tady s některými mi asi brzo hrábne! :oops: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
27247
11.8.15 12:11
@Trzda píše:
běžte si diskutovat a psát ptákoviny do svých diskuzích, díky. Takových chytrých hlav tady je spoustu!!!

Si tu dizkuzi uzamkni a pozvi si sem ty, které tě budou plácat po ramenou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko