Jméno Sean

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27264
11.8.15 15:56
@Voltiček píše:
Líbí se mi cizí jména, moc! Ale k tomu musí být hezké dítě. A to je těžko předvídatelné. Tříletá Angelika s 30 kg nebo Sean Votýpka s pěti špíčky na bříšku funící do kopce s rudým obličejem, to by nebylo ono.

Můžeš mi říct, kdo rozhoduje o tom, které dítě je hezké a které ne? Případně jak poznám už před narozením, zda moje dítě bude hodno takového a makového jména?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
11.8.15 16:00

A ještě by mě zajímalo jaká jména mají mít teda ta ošklivá dítka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.8.15 16:02
@lleennttiillkkaa píše:
A ještě by mě zajímalo jaká jména mají mít teda ta ošklivá dítka

Karel, Franta, Jarda :lol:
Ačkoliv ne, ty už zase teď jsou neobvyklá. Tak Tobiáš, Matyáš, Marek. Něco s čím nebudou ošklivky vyčnívat. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.8.15 16:03
@lleennttiillkkaa píše:
Můžeš mi říct, kdo rozhoduje o tom, které dítě je hezké a které ne? Případně jak poznám už před narozením, zda moje dítě bude hodno takového a makového jména?

Podle popisu má obavy z dětské obezity :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
11.8.15 16:30

@Bábrdl Vidíš a já třeba znám Františka, který je pěkný klouček a Jaroslava, který je fakt pěknej chlap

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
11.8.15 23:29

@boball
Tos to nepochopila. Já ti tím chtěla říct, že na různý lidi působí různě určitá jména, tebe překvapí, že mi to přijde zvláštní jméno, no, prostě přijde, co s tím mám dělat. :D To samý jak píšeš jako samozřejmost, že by se měl středoškolák orientovat v běžných maďarských jménech. Já bych neměla páru, pro mě je to stejně běžné jako třeba eskymácké jméno, a to mám i vysokou. :D a že je valibuk, jsem nenapsala, to byl opět příklad uvažování, co tady lidi běžně předvádí a vydávají to za zákon. To nebylo nic proti tvýmu synkovi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
12.8.15 06:19

Já mít anglické příjmení, tak volím taky Sean. Krásné jméno. Ale k českému příjmení se opravdu nehodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
12.8.15 06:28

@boball jak souvisí střední škola zdravotnická s psaním jména Attila? Běžná maďarská jména jsme se na zdravce fakt neučili. To spíš se sestra měla zeptat, jak se to píše. To byla její chyba.
Mimochodem, i Atila je jméno, které má v ČR několik lidí, já bych si s těma T tady nevěděla rady a musela se zeptat.
Jako prostřední jméno se mi líbí, jistě to k příjmení zní dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.8.15 06:41
@boball píše:
@Camael Já předpokládala, že když má někdo alespon střední školu, což sestřička jistě má, že by neměla mít problém, běžné madarské jméno. Jinak třeba bude valibuk, neohrabanej asi ne, to už by se projevilo :mrgreen: Zatím je tedy jak žížalka. To, že píšeš, že je chudák mne tedy překvapuje, má madarské příjmení, takže nic na tom nespatřuji a jinak bys ho oslovovala normálně Pepo, Attila je jeho druhé jméno takzvané umělecké :mrgreen:

Sice typické maďarské maďarské jméno, ale i tam má více variant psaní ;) a i s maďarským příjmením, se kterým si nejspíš pěkně užije, se dají volit do ČR vhodnější jména

• Citovat
  • Upravit
8288
12.8.15 06:46
@Trzda píše:
No protože to vím všechno. Já bych vybrala také jiné jméno…

no, a jestli bys, zakladateko, raději vybrala jiné jméno, tak jednoznačně vyberte jiné jméno. Chlap to vydýchá a bude po problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
12.8.15 13:14

@lucenka Ano,píše se i Atila, Atilla a Attila. Nicméně určitě ne ATYLA.To myslím, že by mohl vědět každý i se základní školou. S madarským příjmením si užije zrovna tak jako kdyby se jmenoval třeba Švarc, protože těch variant je taky mraky.My máme příjmení pro čechy srozumitelné a nikdo s ním problém nemá. Ovšem pokud by se jmenoval Švarc volila bych jméno jiné. Mě zase rve uši k typickému českému příjmení cizí jméno a že se kolikrát rodiče dokáží vyřádit:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
12.8.15 13:15
@belladonna píše:
@boball jak souvisí střední škola zdravotnická s psaním jména Attila? Běžná maďarská jména jsme se na zdravce fakt neučili. To spíš se sestra měla zeptat, jak se to píše. To byla její chyba.
Mimochodem, i Atila je jméno, které má v ČR několik lidí, já bych si s těma T tady nevěděla rady a musela se zeptat.
Jako prostřední jméno se mi líbí, jistě to k příjmení zní dobře.

tam šlo spíš o to tvrdé Y

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
12.8.15 13:21
@boball píše:
@Camael Já předpokládala, že když má někdo alespon střední školu, což sestřička jistě má, že by neměla mít problém, běžné madarské jméno. Jinak třeba bude valibuk, neohrabanej asi ne, to už by se projevilo :mrgreen: Zatím je tedy jak žížalka. To, že píšeš, že je chudák mne tedy překvapuje, má madarské příjmení, takže nic na tom nespatřuji a jinak bys ho oslovovala normálně Pepo, Attila je jeho druhé jméno takzvané umělecké :mrgreen:

Já ti nevím, ale i vysokoškolsky vzdělaní lidé měli s mým maďarským příjmením celkem problém ho byť jen přečíst natož pak napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
12.8.15 13:26

@lleennttiillkkaa Já psala o jménu. U příjmení je někdy problém, nicméně se zeptám, když nevím. Naše příjmení není složité pro čechy. Nicméně tady šlo spíš o to, že i Sean to může mít složitější, vsadím se, že bude muset diktovat skoro vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
12.8.15 13:48

@boball to bude a upřimně ho lituju. 27 roků jsem diktovala kdykoliv, kdekoliv… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze