Jméno Sean

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3371
11.8.15 13:19

Některá jména holt nejsou vhodná na zdrobněliny. Seanovi prostě všichni budou říkat Sean, není to ani tvrdé jméno, aby se muselo nějak extrémně zdrobňovat. A miminu holt můžeš říkat „Š(Šó)nečku“ :zed: :zed: :mrgreen: :mrgreen:

Ale taky bych asi spíš řešila to, že u partnera „přes to nejede vlak“, toto jednání by se mi nelíbilo. My jsme si oba napsali seznam a vzájemně proškrtávali a poté kombinovali. U posledního dítka to nechal úplně celé na mě (ale z jeho dobré vůle), ale já nebyla s výběrem pořád tak nějak spokojená, vybírali jsme dvě jména a to druhé mi tak nějak nepasovalo (ta co jsem vybrala) a nevěděla jsem, jaké tedy zvolit. Nakonec to druhé domyslel manžel a já byla všema deseti pro :srdce:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
11.8.15 13:21

@Trzda Milá dámo…toto je veřejná diskuze, jestli se Ti to nelíbí, tak si ji zamkni a uvidíme, kdo Tě tu bude plácat po rameni :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trzda
11.8.15 13:22
@Bábrdl píše:
Stejně bude pro všechny Standa. :lol:

ježkovy oči :-D

• Citovat
  • Upravit
Trzda
11.8.15 13:23
@SarkaLo píše:
@Trzda Milá dámo…toto je veřejná diskuze, jestli se Ti to nelíbí, tak si ji zamkni a uvidíme, kdo Tě tu bude plácat po rameni :-D

ano proto je to diskuze, ale diskuze byla založená na jiné téma. vy jste se dámo tomuto tématu vyhnula.

• Citovat
  • Upravit
5473
11.8.15 13:28

To, že dítě s neobvyklým jménem bude „v každém případě“ šikanované a zesměšňované, je opravdu názor jako hrom :roll:, kupodivu se tu objevuje častěji, než bych vzhledem k předpokládané inteligenci dospělých lidí očekávala. Asi by mohl někdo založit anketní diskusi, ať všichni, co byli v dětství šikanovaní a posmívaní, napíší své křestní jméno. Nechci být Sybila, ale počítám, že tam budou Jany, Petry, Lenky, Jirkové…pochybuju, že někdo prošel šikanou jen kvůli tomu, jak se jmenuje.

Ale myslím, že dítěti bude vadit i to věčné vysvětlování, jak se jeho jméno čte, píše. Možná až v dospělosti své neobvyklé jméno ocení. Ale stejně bych, být zakladatelkou, zkusila s partnerem ještě promluvit ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
11.8.15 13:28

@Trzda chudák dítě… s takovým přístupem rodičů… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
11.8.15 13:30

@Samamama Jany, Petry, Lenky ale určitě nebyly šikanované kvůli svému jménu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
11.8.15 13:30
@lucenka píše:
a každý mu bude říkat jinak, ať v tom má dítko pořádný guláš :palec:

a myslíš že Vendulky, Honzové a Sašové v tom mají guláš? když taky mají chtě-nechtě dvě jména?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
11.8.15 13:32
@SarkaLo píše:
@Trzda Milá dámo…toto je veřejná diskuze, jestli se Ti to nelíbí, tak si ji zamkni a uvidíme, kdo Tě tu bude plácat po rameni :-D

Já jí klidně poplácám, protože pokud si všimneš, zakladatelka komunikuje velmi slušně i přes to, jaké kecy si tu musí číst (nejde o názor jako takový, ale o způsob sdělení, že? ;) ), je schopná uznat některé argumenty, zamyslet se… Běžnější tu bývá založit diskusi a když nejsou příspěvky dostatečně souhlasné, začít ostatním nadávat do slepic či je obviňovat ze závisti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
11.8.15 13:34
@SarkaLo píše:
@Samamama Jany, Petry, Lenky ale určitě nebyly šikanované kvůli svému jménu

Chytrá holka, pochopila. Tím jsem chtěla říct, že nikdo nebývá šikanovaný kvůli jménu, ten důvod je, troufnu si říct v 99%, někde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
11.8.15 13:38

@Samamama ;-) Moje dítko to není a moje starost také ne, ať se jmenuje klidně Fridolín Hutch nebo Evangelína Balažová :-D :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
11.8.15 13:39
@kjhui píše:
a myslíš že Vendulky, Honzové a Sašové v tom mají guláš? když taky mají chtě-nechtě dvě jména?

Vendula má snad jedno jméno ne? A ostatní mají odvozené jméno pořád od jednoho. Ne 2 různá jména s úplně jiným významem.

• Citovat
  • Upravit
20767
11.8.15 13:40
@lucenka píše:
Vendula má snad jedno jméno ne? A ostatní mají odvozené jméno pořád od jednoho. Ne 2 různá jména s úplně jiným významem.

Tu Vendulu taky nechápu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
11.8.15 13:40
@lucenka píše:

Vendula je Václava, dřív to nebylo samostatné jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
11.8.15 13:41

Myslim, ze vysmivat se kvuli jmenu pro miminko je ubohy. A snizovat kvalitu rodicovstvi kvuli vyberu jmena tuplem. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze