Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Xavier bych dala asi maximalne jako middle name, ale spatne neni. Nejdulezitejsi je ale, aby se libilo rodicum. Dcerku urcite do vyberu jmena zapojit, ale opatrne, a konecne slovo musi mit rodice🫶
@I24 píše:
Příjmení není české, tohle jméno vybrala dcera a já ji nechci kazit radost, ale nevím… Osobně bych dala raději jméno Oliver.
Myslím, že právo veta by při pojmenovávání dítěte měli mít jednoznačně rodiče. Nedala bych jméno, o kterém nejsem pevně přesvědčená, jen proto, aby dcera měla radost. Je pak totiž taky otázka, jestli by jednou ze jména Xavier měl stejnou radost i syn…
Jestli se s mužem shodnete na Oliverovi, nechala bych dceru říkat Xavier třeba plyšákovi. Nebo nějakému domácímu mazlíčkovi v budoucnu.
Jinak mně se nelíbí žádné jméno s X, takže ani Xavier.
@I24 píše:
Dobrý den, líbí se vám jméno Xavier? Dali byste ho miminku?
Vyslovovat ho budete jak? Já bych se názorem dcery neřídila, nám by to vypadalo jak pěst na oko společně s příjmením ![]()
Xavier se mi nelíbí. Ale dávají se jména na X.
Osobně znám Xenu. Je v před důchodovém věku.
@I24 píše:
@demian
Ano, kouká na Wednesday
Mě se to jméno také celkem líbí, jen je moc extravagantní a nevím, jak by na něj koukali lidé… Jsem ráda, že dcera se na bráchu těší a nadšení s jakým na mě vyhrkla jméno, bylo tak velké, že jsem nedokázala říct ne. Pořád o něm mluví jako o Xavierovi, že už jsem si i zvyklá 🙂 Jen ty reakce okolí, na které by mohl v životě narážet mě dost odrazují…
Prosimtě kašli na reakce okolí. Ještě před pár lety lidi kroutili hlavou nad Laurou, Josefínou, Melanii, Tobiášem, Oliverem, Damiánem a dnes jich je plno. Na můj vkus až moc. Xavier je super. A když se vám líbí, tak ho dejte. Ve třídě jich aspoň nebude 5 jako Oliverů.
Jméno se mi líbí a pokud k tomu máte vhodné příjmení tak je to skvělý
. Záleží hlavně na tobě a partnerovi, zas bych ho nedávala kvůli dceři, na okolí bych se úplně vykašlala
Osobně bych nedala, ale zase taková extravagance mi to nepřijde. Asi jako Jessica, Kevin a svého času i ten Oliver, než zdomácněl.
Jméno se mi moc nelíbí, ale jestli se hodí k příjmení, tak proč ne?… Ale Oliver se mi líbí víc (mě se líbí spíše obycejnejsi jména) ![]()
Radši Xavier než Tyler. Z toho bych měla husí kůži, i když z toho Xaviera asi taky - ty tu Wednesday asi nesledujes, ne? ![]()
Jinak máme v širší rodině miminko Javiera, v cizině. Xavier jako takový se mi líbí. Dceři bych případně navrhla, že to může používat jako přezdívku, když bude chtít, pokud se rozhodnete pro jiné jméno.
@I24 píše:
@demian
Ano, kouká na Wednesday
Mě se to jméno také celkem líbí, jen je moc extravagantní a nevím, jak by na něj koukali lidé… Jsem ráda, že dcera se na bráchu těší a nadšení s jakým na mě vyhrkla jméno, bylo tak velké, že jsem nedokázala říct ne. Pořád o něm mluví jako o Xavierovi, že už jsem si i zvyklá 🙂 Jen ty reakce okolí, na které by mohl v životě narážet mě dost odrazují…
Jak by se koukali lidé. Promiň, ale tohle ti snad může být úplně jedno ne? Tak líbí se ti nebo nelíbí? A podle toho bych konala.
Nedala bych. Už jen proto, aby se nemusel ve škole trápit s velkým psacím X.