Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, rozhodla jsem se, že zkusím bílý jogurt s ovesnými vločkami. Máte někdo s vločkami zkušenosti? Mohu je dát rovnou do jogurtu nebo je lepší je předem např. opražit či namočit do vody? Případně uvítám nějaký dobrý jednoduchý recept jogurt s vločkami. Díky moc.
A pro koho to bude? Pro mimino nebo pro tebe?
Příspěvek upraven 14.01.16 v 14:42
Recept na jogurt s vločkami?
Vezmeš jogurt, dáš do něj vločky. Dobrou chuť. ![]()
Já teda ještě přidávám marmeládu, pokud nějakou zrovna mám.
A kupuji spíš ty jemnější (emco), ty jsou měkké hned. Zkoušela jsem nějaké obyč a byly tvrdé, ty se asi musí nechat nasáknout, nebo jsou spíš na kaše? ![]()
@Litta píše:
Recept na jogurt s vločkami?
Vezmeš jogurt, dáš do něj vločky. Dobrou chuť.
Já teda ještě přidávám marmeládu, pokud nějakou zrovna mám.
A kupuji spíš ty jemnější (emco), ty jsou měkké hned. Zkoušela jsem nějaké obyč a byly tvrdé, ty se asi musí nechat nasáknout, nebo jsou spíš na kaše?
Asi tak
Nebo na to snad existuje nějaký speciální postup?? ![]()
Vločky dám na sítko, proleju horkou vodou a nechám vystydnout. Přidávám k tomu strouhané jablko, rozinky, ořechy, někdy lněné semínko, případně jiné sušené, či čerstvé ovoce. Podle chuti sladím medem, ale nemusí tam být.
Ahoj, dcera si je dělá a jsou lepší trochu opražené…
Posílám recepis, který chutná nám :
1 lžíce tekutého medu
2 lžíce mléka
1 balení bílého jogurtu
2 hrsti ovesných vloček
Mělo by se to dát na chvilku do lednice nabobtnat, ale kolikrát máme takový hlad, že to jíme hned ![]()
Dávám rovnou, rozblemcané mi nechutnaj. přidávám podle chuti med, marmošku, semínka, ořechy, sušené i čerstvé ovoce.
Syrové vločky, nejsou hůř stravitelné? Bude taky rozdíl v živinách a energii zasyrova a tepelně opracované.. tady je to hezky popsané http://www.zdrava-strava.com/ovesne-vlocky/
@hofka píše:
Syrové vločky, nejsou hůř stravitelné? Bude taky rozdíl v živinách a energii zasyrova a tepelně opracované.. tady je to hezky popsané http://www.zdrava-strava.com/ovesne-vlocky/
vlocky jsou podle me vzdycky etepelne upravene ![]()
@hofka píše:
vlocky jsou podle me vzdycky etepelne upravene ![]()
Když spěchám, tak si je do jogurtu jen tak přímo z pytlíku. když se mi chce, tak si udělám müsli - opražím na pánvi s medem, oříškama, kokosem a zasypu kakaem
@Lama Lama píše:
vlocky jsou podle me vzdycky etepelne upravene
a co toto?:-)
100 g syrových ovesných vloček poskytuje 1632 kJ (390 kcal), po uvaření však už jen 247,08 kJ (60 kcal).
@hofka píše:
100 g syrových ovesných vloček poskytuje 1632 kJ (390 kcal), po uvaření však už jen 247,08 kJ (60 kcal).
ja nevim
na net se vejde bludu…
nevim, kde by se ta energie vyparila…
treba je to jen hmotnostni rozdil. sucha vlocka nic nevazi, uvarena nasakne vodu.
@hofka píše:
jenže syrový vločky jsou bez tekutiny, když je uvaříš ve vodě tak máš ze 100g úplně jinou gramáž