Jsem alkoholik?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
162
17.5.13 11:21

Zajisté máš nakročeno, je jen otázka času, kdy začneš zvyšovat dávku. Tvůj program večer není film ale to víno. A to Ti píšu jako někdo kdo:
a) miluje kvalitní víno
b) má alkoholičku v rodině
c) má zkušenosti s alkoholiky na profesní úrovni.

A propos, kde bereš čas si každej večer sednout k filmu? :mrgreen:
P. S. Má rada zní, měsíc si nic nedej a je to. To se pak vidí, u Tebe ale už trochu absťák je, pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
17.5.13 11:23

Ještě jsem zapomněla. Samozřejmě to není každý den, jen když dávají mé oblíbené pořady nebo seriály v televizi. Víno mám jako dopink jako jiní třeba čokoládu, bramburky k dobrému filmu. Na tvrdý alkohol nešahám, doma máme spoustu lahví teguily, slivovice, whisky a na to chuť nemám a nikdy jsem si nedala ani panáka když doma není víno na ty ostatní lahve jsem nepomyslela. Jsem úchylná jen na víno bílé, červené, růžové jakékoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
17.5.13 11:23

Dokážeš si měsíc nedat a být v pohodě? Ne? Tak máš problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.5.13 11:26

Vytvořila bych si jiný rituál. Někdo je nervní, když si odpoledne nemůže dát kafe, někdo zase když si ne, ůže dát čokoládu a věřím, že pokud si někdo vytvoří rituál dát si po obědě jablko, tak když to dělá fakt každý den a pak vynechá, tak je nervozní taky.
Osobně si občas něco otevřu, ale většinou je to tak 1×-2×týdně takové to ovocné pivo, někdy si říkám, že si musím nakoupit nějaké dobré džusy, abych nepila zbytečně alkohol. Ale každý den bych to nedělala, všakuvolnit se člověk může i kouskem čokolády, teplou vanou, masáží od partnera…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31306
17.5.13 11:27

Ano, já bych řekla, že už to alkoholismus je. Jestli si potřebuješ dát každý den a když se nenapiješ, tak se cítíš nepříjemně, tak už tam závislost vidím.

Druhou věcí je, že dokud tě taková závislost neomezuje v životě, práci, starání se o děti, penězích a pod., tak se dá tolerovat ;)

Moje švagrová taky takhle popíjí, ale jinak funguje na 110%, tak proč by si nemohla dát každý večer „dvojku“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
17.5.13 11:27

@Gladys To je hezky řečeno :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
17.5.13 11:28

@MSM20
zamysly se nad tím co si napsala

Je pravda, že když doma víno nemám a nemohu si dát aspoň sklenku tak jsem trochu nervozní, nepříjemná a nekomunikativní. Nemám žádné problémy nebo deprese, které bych si musela léčit alkoholem. Tedy aspoň o nich nevím. Ale jak u jsem řekla když si tu lahev večer k filmu neotevřu začnou se mi hlavou motat divné věci, začnu myslet jen na to zlé

je to jasný počátek alholismu…jsi nepříjemná nekomunikativní…muj tata taky když nemá a nepije chová se tak..a když pije vykecává a myslí si jak je vtipný

a uvedomsi že máš malé dítě, kam dospeješ za pár týdnu mesícu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.5.13 11:29
@MSM20 píše:
Zdravím všechny. Co myslíte dá se to považovat za alkoholismus? Doma mi tak neustále říkají. Tak tedy, každý večer si ráda k filmu otevřu lahev vína. Někdy vypiju jen sklenku někdy půl lahve podle toho jak mi chutná a doma mne mají za alkoholika. Je pravda, že když doma víno nemám a nemohu si dát aspoň sklenku tak jsem trochu nervozní, nepříjemná a nekomunikativní. Nemám žádné problémy nebo deprese, které bych si musela léčit alkoholem. Tedy aspoň o nich nevím. Ale jak u jsem řekla když si tu lahev večer k filmu neotevřu začnou se mi hlavou motat divné věci, začnu myslet jen na to zlé. Jako třeba co by bylo kdyby..znáte to všichni. Kor starostlivé matky. Nikdy nejsem opilá nutno podotknout. Tak co myslíte má to co dělat s alkoholismem?
@MSM20 píše:
Ještě jsem zapomněla. Samozřejmě to není každý den, jen když dávají mé oblíbené pořady nebo seriály v televizi. Víno mám jako dopink jako jiní třeba čokoládu, bramburky k dobrému filmu. Na tvrdý alkohol nešahám, doma máme spoustu lahví teguily, slivovice, whisky a na to chuť nemám a nikdy jsem si nedala ani panáka když doma není víno na ty ostatní lahve jsem nepomyslela. Jsem úchylná jen na víno bílé, červené, růžové jakékoli.

Začínám si myslet, že problém máš. Obzvlášť pokud si lžeš do vlastní kapsy. Alkoholici často v tvrdým vůbec nejedou, víno je pro ně typické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
17.5.13 11:31
@Gladys píše:
Začínám si myslet, že problém máš. Obzvlášť pokud si lžeš do vlastní kapsy. Alkoholici často v tvrdým vůbec nejedou, víno je pro ně typické.

pravda..muj otec pije krabicové :poblion:..jen nekdy pivo, a tvrdí, si sám nedá jen s nekým

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
17.5.13 11:33

A alkoholici si nepřiznaj že maj problém, diví se proč jim to ostatní říkaj…vždyt oni žádný problém nemaj…alkoholik vydrží i nekolik dní bez chlastu…ale pořád na ten alkohol myslí…otec mel 4 lečení všechna neuspešná..on když přijel k nám vydržel i tady bez chlastu týden…ale jak odjel druhý den už mel hladinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.5.13 11:35
@MSM20 píše:

sorry, ale tohle zní jako vymlouvání si, že na tom nejsi tak špatně.. v úvodním příspěvku je to psáno jinak, taky tam je, že jsi nervózní a pod, pokud to víno nemáš.. jako lhát si můžeš, dojedeš na to Ty.. bohužel.. spousta alkoholiků si nalhává, že oni problém nemají, ale rozhodně to není v pořádku, pokud Tě rozhodí, že si dát nemůžeš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
17.5.13 11:36

A ješte jedna věc..když už ti i doma říkají alkoholiku tak asi to tak bude, znaj te líp než my tu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
17.5.13 11:41

Jj tento stav je závislost, začátek alkoholismu. My jsme si s přítelem takhle otevírali víno každý druhý den, stavěli jsme dům, bylo to pro nás dost psychicky náročné, a tohle byl pro nás druh relaxu…
Pak jsme se nad tím zamysleli a snažíme se to omezit jak to jde, dát si víno jen o víkendu, přes týden si večer vaříme různé čaje.
Nejlepší je doma víno nemít, pak není co otevírat :-) Zamysli si nad tím a buď k sobě tvrdá a zároveň se i odměň (např. za ušetřené peníze, co bys dala do vína si kup něco na sebe) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
17.5.13 11:42
@petra.lovosice píše:
@MSM20
zamysly se nad tím co si napsala

Je pravda, že když doma víno nemám a nemohu si dát aspoň sklenku tak jsem trochu nervozní, nepříjemná a nekomunikativní. Nemám žádné problémy nebo deprese, které bych si musela léčit alkoholem. Tedy aspoň o nich nevím. Ale jak u jsem řekla když si tu lahev večer k filmu neotevřu začnou se mi hlavou motat divné věci, začnu myslet jen na to zlé

je to jasný počátek alholismu…jsi nepříjemná nekomunikativní…muj tata taky když nemá a nepije chová se tak..a když pije vykecává a myslí si jak je vtipný

a uvedomsi že máš malé dítě, kam dospeješ za pár týdnu mesícu???

Teda nemyslím si že by to mělo nějaké pokračování tohle popíjení mi drží třičtvrtě roku a zatím opravdu zůstávám u vína jak u jsem napsala někdy u sklenky někdy toho vypiji víc. Záleží na tom jak dlouho vydržím u televize. Já sama v sobě to beru jako odreagování a odpočinek když si po těžkém dni sednu k telce a chci si odpočinout. Přes den kdy mám frmol mne to ani nenapadne ani nemám potřebu. Cítím se dobře. Je však pravda že odreagovat se dá i u jinch věcí než u alkoholu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
17.5.13 11:44
@petra.lovosice píše:
A ješte jedna věc..když už ti i doma říkají alkoholiku tak asi to tak bude, znaj te líp než my tu

Ale oni mi to neříkají s vážnou tváří. Vždy to říkají jako s duvtipem a jen popichují. Kdyby si ke mne někdo sedl a řekl mi myslím že máš problém tak bych se opravdu zamyslela. Je teda pravda, že už když mi to říkají jen z legrace několikrát do měsíce večer když jdu spát o tom přemýšlím zda v tom něco nebude. Proto jsem to sem napsala chtěla jsem vědět názor jiných na popsanou situaci¨

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí