Jsem alkoholik?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
581
17.5.13 11:45

No, tak, v tom, že si dáš víno bych problém neviděla, já si ho dávam taky často, to by tu byla alkoholička asi každá druhá :mrgreen: ale nevadí mi, když si ho nedam, to už by u tebe problém být moh, když jsi nervózní, když si ho nedáš, nebo nemůžeš dát, neběžela bych hned za odborníkem, ale zkusila bych třeba být týden úplně bez vína a zkusila ty myšlenky zahnat nějak jinak, třeba sportem, psanim, vyšívánim, pletenim, nebo prostě něčim co tě baví, nebo by bavit mohlo a kdyby ani to nepomohlo, tak teprv potom bych zkusila za nějakym odborníkem jít, ale nenazývala bych to hned alkoholismem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
17.5.13 11:48

@MSM20

alkoholik si nikdy nepřízná že tam ten problém závislosti je, třičtvrtě roku…tak proč si bez vína nekomunikativní, nepříjemná, myslíš na jiné věci, proč si nervozní…jsi klasický příklad..jednou si na to vzpomen..za pár let si vzpomen..na slova všech…a co před otehotnením to si taky pila…jak tak počítám začala si stím hned po porodu…no tvoje věc…ltm sou docela velké, tam se stratíš, tam o tobě nebudou vedet že si alkáč, jestly teda za pár let nebudeš postávat u jednoho a toho samého bufetu…musím ale jinak pochválit tvoji rodinu jak sou tolerantní a jen ti nadávaj do alkoholiku, že jim nevadí že ukrajuješ z rozpočtu peníze za chlast

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
17.5.13 11:48
@MSM20 píše:
Ještě jsem zapomněla. Samozřejmě to není každý den, jen když dávají mé oblíbené pořady nebo seriály v televizi. Víno mám jako dopink jako jiní třeba čokoládu, bramburky k dobrému filmu. Na tvrdý alkohol nešahám, doma máme spoustu lahví teguily, slivovice, whisky a na to chuť nemám a nikdy jsem si nedala ani panáka když doma není víno na ty ostatní lahve jsem nepomyslela. Jsem úchylná jen na víno bílé, červené, růžové jakékoli.

Měla jsem to před porodem podobně:-)
Pak jsem otěhotněla, přestala jsem mít na víno chutě.
Malá má dva měsíce a bojím se do toho zase spadnout.
Alkoholismus to není, ale závislost už asi trochu ano :nevim:
Já se pořád snažila držet diety a s tím vínem to teda vůůůůbec nešlo:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
17.5.13 11:50

Jako já si taky dám občas víno, nebo to ochucené pivo, ale když se nic neslaví, negriluje, nebo nekdo nepříjde neotevřu si ho, a že ho doma máme dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
napresdrzku
17.5.13 11:50

@MSM20 No hele, pokud se cítíš nervózní, asi bych trochu zpozorněl. Já jsem na tom podobně, teď to trochu mírním, protože to většinou u jedné lahvinky nezůstalo.. za alkáče se nepovažuju, pití mi nijak nechybí, ale napiju se rád, proč ne. Totéž s kouřením, rád si dám, ale spíš někde ve společnosti, sám to mít taky nemusím, i když jsem poměrně intenzivně testoval, jestli se člověk stane závislým, ale asi mám natolik vycvičené tělo, že to chápe a nevyžaduje, když nedávám.

• Citovat
  • Upravit
593
17.5.13 11:56

Slyšela jsem takový jednoduchý návod, jak otestovat závislost, říkal to psychiatr, který pracoval se závislými. Pokud je člověk bez problémů ( neodbytná chuť, myšlenky na to, že si nemůžu nalít…) schopen vydržet měsíc absolutně bez alkoholu (nejsem si jistá, jestli to nebyly 3 měsíce),pak není závislý. Jinak by měl přehodnotit spotřebu a omezit cíleně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.13 11:56
@MSM20 píše:
Zdravím všechny. Co myslíte dá se to považovat za alkoholismus? Doma mi tak neustále říkají. Tak tedy, každý večer si ráda k filmu otevřu lahev vína. Někdy vypiju jen sklenku někdy půl lahve podle toho jak mi chutná a doma mne mají za alkoholika. Je pravda, že když doma víno nemám a nemohu si dát aspoň sklenku tak jsem trochu nervozní, nepříjemná a nekomunikativní. Nemám žádné problémy nebo deprese, které bych si musela léčit alkoholem. Tedy aspoň o nich nevím. Ale jak u jsem řekla když si tu lahev večer k filmu neotevřu začnou se mi hlavou motat divné věci, začnu myslet jen na to zlé. Jako třeba co by bylo kdyby..znáte to všichni. Kor starostlivé matky. Nikdy nejsem opilá nutno podotknout. Tak co myslíte má to co dělat s alkoholismem?

Definice alkoholismu je, že alkoholik je ten, kdo pije pravidelně. Pravidelně je třeba i jedenkrát týdně. Takže denní pití - ano je to alkoholismus. Zkus třeba večer cvičit nebo si najdi jiné zaměstnání :mrgreen: (viz. slova Donutila z Pelíšků..) :( Tak bacha na to..

• Citovat
  • Upravit
2256
17.5.13 11:58
@Anonymní píše:
Definice alkoholismu je, že alkoholik je ten, kdo pije pravidelně. Pravidelně je třeba i jedenkrát týdně. Takže denní pití - ano je to alkoholismus. Zkus třeba večer cvičit nebo si najdi jiné zaměstnání :mrgreen: (viz. slova Donutila z Pelíšků..) :( Tak bacha na to..

Ha ha ha ha tak to jsme alkoholici asi všichni teda podle tebe :-D a proč anonymně??? :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
17.5.13 12:02
@petra.lovosice píše:
@MSM20alkoholik si nikdy nepřízná že tam ten problém závislosti je, třičtvrtě roku…tak proč si bez vína nekomunikativní, nepříjemná, myslíš na jiné věci, proč si nervozní…jsi klasický příklad..jednou si na to vzpomen..za pár let si vzpomen..na slova všech…a co před otehotnením to si taky pila…jak tak počítám začala si stím hned po porodu…no tvoje věc…ltm sou docela velké, tam se stratíš, tam o tobě nebudou vedet že si alkáč, jestly teda za pár let nebudeš postávat u jednoho a toho samého bufetu…musím ale jinak pochválit tvoji rodinu jak sou tolerantní a jen ti nadávaj do alkoholiku, že jim nevadí že ukrajuješ z rozpočtu peníze za chlast

Já si myslím ale uvědomuji svůj problém na závislosti na víno jinak bych nechtěla vědět váš názor a nepřemýšlela o tom. Myslím si že ALKOHOLIK když mu někdo říká že chlastá mávne nad tím rukou. Já se ovšem na popud rodiny ptám dál a zamýšlím se nad problémem zda jsem opravu závislá. Po vašich názorech, kterých si vážím a děkuji za ně s tím hodlám něco dělat. Po porodu piji proto že jsem nikdy nebyla unavená z každodenního frmolu a večerní víno vnímám jako odpočinek jak už jsem psala. Možná je to závislost stejně jako jiní jsou závislý na ranní kávě. Sice to není tak škodlivé jako víno večer, ale závislost je to také. I tak s tím hodlám něco dělat a zkusím večerní víno nahradit jiným pitím. ( džusem ) nebo nějakou sladkostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
17.5.13 12:08

@MSM20
tak hodně štestí at to zvládneš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
17.5.13 12:10

Nemyslím si, že jsi alkoholik.
ale máš slušně našlápnuto holka :think:

na tvém místě bych to večerní vínečkování u telky hodně omezila a alkohol bych si dávala výhradně jen ve společnosti. Nikdy doma, sama, u televize.. takhle to totiž obvykle začíná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43060
17.5.13 12:47

Prosimte i farari jsou zavisli na vine, a to maji denne tak 20 ml. Zavislost vznika i na malem mnozstvi. Nemusi to byt problem, ale radila bych ti s tim stejne neco delat, muze to prerust a taky preci nechces mit problem trebas kdybys musela lezet v nemocnici a podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3442
17.5.13 12:53
@MSM20 píše:
Zdravím všechny. Co myslíte dá se to považovat za alkoholismus? Doma mi tak neustále říkají. Tak tedy, každý večer si ráda k filmu otevřu lahev vína. Někdy vypiju jen sklenku někdy půl lahve podle toho jak mi chutná a doma mne mají za alkoholika. Je pravda, že když doma víno nemám a nemohu si dát aspoň sklenku tak jsem trochu nervozní, nepříjemná a nekomunikativní. Nemám žádné problémy nebo deprese, které bych si musela léčit alkoholem. Tedy aspoň o nich nevím. Ale jak u jsem řekla když si tu lahev večer k filmu neotevřu začnou se mi hlavou motat divné věci, začnu myslet jen na to zlé. Jako třeba co by bylo kdyby..znáte to všichni. Kor starostlivé matky. Nikdy nejsem opilá nutno podotknout. Tak co myslíte má to co dělat s alkoholismem?

Ano, pokud jsi nervózní, nekomunikativní a nepříjemná, když nemáš sklenku, je to závislost. Vůbec nejde o to, jestli jsi nebo nejsi opilá, ale že máš potřebu to víno mít a když ho nemáš, tak se chováš, jak jsi výše napsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
napresdrzku
17.5.13 13:07

Ježiš tak ji už nechte, evidentně si uvědomuje, jak na tom je, má snahu s tím něco dělat a to je dobře..

• Citovat
  • Upravit
3876
17.5.13 13:11

Já bych to asi neviděla tak černě, taky jsem si ráda dala skleničku vína, i když to nebylo každý den, tak párkrát do týdne ano. Buď doma s manželem nebo někde ve společnosti.
Je pravda, že když už ale sama přemýšlíš o tom, jestli není něco špatně, tak bys měla zvolnit. Prostě si nedávej víno každý den, dej si večer jiné pití které ti chutná a užij si večer i tak. Nebo si udělej ten abstinenční měsíc, budeš mít ze sebe dobrý pocit. Zkus se zabavit nějakými koníčky, mně se tedy taky každý večer nepoštěstí strávit u TV.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí