Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@nepř. G12 píše:
Právě proto, že většina si to sama nepřizná a napíše jí, že je alkholička.
Aha
Pravda..
Hele, já přesně jako ty, takhle začínala. Úplně se v tvém popisu vidím, víno jako odměna za perný den. Taky jsem byla schopná vypít láhev vína každý večer, ale je fakt, že ledajaký patok bych nevypila, já byla ujetá na jedné, ne zrovna levné značce a když doma nebyla, tak na večer už jsem začínala být nervózní. Manželovi se to nelíbilo - on sám je abstinent, tak jsem si ji kupovala tajně, jen aby si mě nedobíral, ale on nevěděl, že mám problém, jinak by mi to řekl, spíš si mě dobíral a smál se mi jako ten tvůj, že jsem alkoholička.
Pila jsem takhle v kuse (každý večer) skoro rok a rozjela se mi díky tomu sociální fobie, najednou jsem nebyla schopna zaplatit u pokladny, nevím jak ten stav či pocit jinak nazvat. A to pro mě bylo varování, jakýsi pomyslný vykřičník, že takhle ne, že nechci skončit někde na léčení (tvrdého jsem se taky, jako ty nikdy nedotkla, příčí se mi, nechutná, prostě jsem jen milovala tu chuť toho vína).
Nakoupila jsem si řadu meduňkových, třezalkových čajů, v lékárně nějaké bylinkové tablety na spaní a víno už si prostě nekoupím. Jako neříkám, že nikdy, ale třeba na narozeniny, Vánoce nebo tak jo, ale každý den ne. A můžu ti říct, že se cítím i líp, ráno mě nebolí hlava, nejsem protivná, nervozní, neklepou se mi ruce a hlavně nemám sociální fobii.
Tak pozor na to ![]()
Prosím o zanechání anonymity, stydím se za to…Třeba Míša.
Zapomněla jsem napsat, že nepiju už přes půl roku
Ale přiznám se, že frisco si jednou za čas dám.
Míša
Ahoj, já nepiju sedm let. A předcházelo tomu tříměsíční léčení. Jojo, taky jsem začínala,,,sem tam sklenka večer, sem tam košt. Pak začaly nějaké problémy v manželství, narozdíl od manžela, který to ustál, jsem to začala řešit takhle. Největší blbost.No a v léčebně, nám říkali, že pokud to nijak neovlivnuje váš život, tak je to ok, ale jakmile se objeví problémy v práci, v rodině tak je to průser. A i jedno jediné pivo stačí k tomu aby jste byl závislák. A ten test je tři měsíce bez alkoholu, ne jeden. Já se osobně pohybuju mezi partou lidí co si dají rádi. Ale mě to ani nenapadne. A dá se žít i bez toho.
Potřebují pomoct. Myslím si že manžel je alkoholik. Podle čeho usuzují? Denně 1-2 stamprdle slivovice 1-2 piva. O víkendu pátek sobota chodí do hospody a někdy přijde opilí a někdy se mi valí u dveří… Tvrdí že alkoholik není což je mi jasné že tvrdit bude. Začal pít tajně ve sklepě a lže. Já to samozřejmě poznam. Už nevím co mám dělat. Na léčení nepůjde protože tvrdí že alkoholik není. Slíbí nebudu pít a vždy si alespoň dá 1 stamprdle. Pomozte mi
Právě proto, že většina si to sama nepřizná a napíše jí, že je alkholička.