Jsem alkoholik?

644
17.5.13 11:12

Jsem alkoholik?

Zdravím všechny. Co myslíte dá se to považovat za alkoholismus? Doma mi tak neustále říkají. Tak tedy, každý večer si ráda k filmu otevřu lahev vína. Někdy vypiju jen sklenku někdy půl lahve podle toho jak mi chutná a doma mne mají za alkoholika. Je pravda, že když doma víno nemám a nemohu si dát aspoň sklenku tak jsem trochu nervozní, nepříjemná a nekomunikativní. Nemám žádné problémy nebo deprese, které bych si musela léčit alkoholem. Tedy aspoň o nich nevím. Ale jak u jsem řekla když si tu lahev večer k filmu neotevřu začnou se mi hlavou motat divné věci, začnu myslet jen na to zlé. Jako třeba co by bylo kdyby..znáte to všichni. Kor starostlivé matky. Nikdy nejsem opilá nutno podotknout. Tak co myslíte má to co dělat s alkoholismem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12947
17.5.13 11:14

Myslím že ano už tam ta závislost bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
17.5.13 11:14

No pokud si nezvládneš nedat, tak máš problém, řekla bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
17.5.13 11:15

@MSM20 obávám se, že skrytý alkoholismus mnohdy nemá co dočinění s opíjením ale právě s tím, že pokud doma nemáš alkohol a nemůžeš si ho dát, tak nastává změna nálady a to u Tebe je, jestli to dobře chápu..

• Citovat
  • Upravit
72725
17.5.13 11:16

@MSM20 jako být nervózní, pokud není v dosahu alkohol, tam už mi to zavání.. mi doma trčí lahev už půl roku a nějak mi nepřekáží, že si z ní jednou za měsíc naliju panáka.. Tohle dělal můj ex, jak byl v dosahu alkohol, hned ho vypil.. Já bych se nad tím zamyslela, mám takový pocit, že jestli už tam ta závislost není, tak jsi na nejlepší cestě do ní spadnout.. pokud si dáš měsíc pauzu, nic Ti nechybí, tak je to OK, takhle ale nee… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
17.5.13 11:16

Myslim, ze alokoholicka jeste nejsi, ale jestli jsi nervozni uz jen z toho, ze doma nemas vino a nemuzes si ho dat, tak by se z tebe driv nebo pozdeji alkoholicka stat mohla. Treba kdyz budes ve stresu. Stane se neco necekaneho, nechci nic privolavat a pak uz budes mit jen myslenku na to dat si sklenku pro uvolneni. Byt tebou, tak bych si to vino asi nedavala kazdy den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
17.5.13 11:17

Otevřít si občas večer (podotýkám OBČAS) láhev vína je naprosto normální. Pokud ovšem láhev potřebuješ opravdu každý den (resp. večer) s tím, že když ji nemáš jsi nervózní, protivná atd. asi bych se nad tím zamyslela. Takhle to totiž ve většině případech začíná…Hodně štěstí :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631

Vím, že chceš slyšet, že nejsi a tu skleničku si denně dát. Já bych právě v této situaci hodně zbystřila a nahradila ji jiným rituálem…

Příspěvek upraven 17.05.13 v 11:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526

Na závislaost bych to viděla..bohužel. Je to jako s kuřákem…taky, když nemá a nechce se mu nikam ven, je nervóznější, neví co s rukama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
17.5.13 11:19

Taky máme doma láhve i nekolok let, máme i obyčvíno i archivní..ale jak je v dosahu láhev a musí se vypít, a když není aje tam nervozita tak už to alkoholismus je…muj táta je silný alkoholik, takže stím to zkušenosti mám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
17.5.13 11:19

Hranice mezi alkoholismem a běžným užíváním je velmi tenká. U žen obecně je vznik alkoholismu poměrně rychlý a také nebezpečný. Z toho, co popisuješ není jasné, jestli již jsi nebo zatím nejsi závislá. Trochu mne zaráží ta nervozita a podrážděnost při absenci alkoholu. Pro určování alkoholismu je jednoduchý test: 3 měsíce nepít vůbec žádný alkohol. Pokud to zvládneš, alkoholik nejsi. Podívej se na web: alkoholik.cz. Tam je určitě informací přehršel. Držím palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3635
17.5.13 11:20

Vzhledem k tomu, že jak píšeš, když nemáš láhev, jsi nervózní - řekla bych, že se jedná o závislost :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117

No, v tomhle pripade souhlas s vetsinou tady, naznak zavislosti je tam dost jasny. :nevim:
v jizni evrope je naprosto bezne, ze se vino pije denne k obedu i veceri a nejsou to vsichni alkoholici. ovsem ten meznik je prave to, ze pokud to vino neni, tak ti to vylozene chybi a jsi nervozni. to uz je dost duvod k zamysleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664

No, evidentně ti alkohol slouží jako anxyolitikum. To co popisuješ je, velmi jednoduše řečeno, začínající velmi vážný problém. Jak dlouho to takhle je? Tady ti každej napíše, že jsi alkoholik (ty ses tak vlastně sama popsala), ale kolik je tu skutečně adiktologů? Nicméně je dobře, že nad tím přemýšlíš a zajímá tě, co si myslí lidé kolem tebe. Chystáš se s tím něco dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
17.5.13 11:21

Já si teda taky otevřu láhev vína, miluju víno… ale tu lahev většinou vypiju celou. Víno mám doma neustále, jelikož mám archiv :-) I když z toho beru jen na zvláštní příležitosti. Jinak ty obyčejné mám v lednici… Tak 2-3 lahve (nebo nějaké sudové) za týden určitě vypiju.. + k tomu o víkendech nějaké degustace na Jižní Moravě. Akorát, teda víno mít jak ty píšeš nemusím každý den, žádné špatné pocity nemám, ale za alkoholika se teda rozhodně nepovažuji :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí