Jsem chronický ztráceč a nestíhač

Anonymní
24.2.20 09:53

Jsem chronický ztráčeč a nestíhač

Nemáte, prosím, nějakou radu, co s tím, že mám tak trochu „nepořádek v hlavě“? Jsem beran a i když od malička jsem byla takový šprt, jsem extrémně nepořádná. Klíče dokážu hledat 3× denně.
Příští týden mám například jít k doktorovi, předtím jsou nutné odběry, ty stíhám jako vždy jen tak tak, protože jindy prostě „nebyl čas“, a ještě jdu na odběry s tím, že mi chybí žádanka, protože jsem ji při stěhování ztratila :D.
Je mi teprve 25, tak si říkám, že třeba by se to dalo ještě nějak zlepšit. Hodně tomu mému nestíhání asi napomáhá to, že nemám řidičák.
Díky za tipy!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
24.2.20 09:59

To mám celý život. Můžeš s tím bojovat, ale systematická poradna osoba z tebe nebude.

Já třeba nedikazu nikdy odejít v klidu. Prostě se mi pri odcházení „vypne mozek“. Pětkrát ztratím klíče, dvakrát někam zalozim peněženku… Neudělám nic. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
24.2.20 10:05

Tohle byl jeden z mých problémů. V dospělosti mi diagnostikovali ADHD. Pak jsem začala chodit na psychoterapii (ale z jiného důvodu), srovnalo se mi to až po mnoho let psychoterapie. Nejsem úplně ok, ale většinu už dokážu řešit, lépe se koncentrovat atd. Nemusí to být ale tvůj případ, k mé diagnóze se došlo jen čirou náhodou, nijak jsem po tom nepátrala a myslela jsem si, že jsem prostě jen blbá a neschopná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
24.2.20 10:10

Tak to jsem zvedava na rady, protoze takovyhle chaos vladne i memu zivotu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
24.2.20 10:12

S takovými lidmi je radost pracovat, vážně :roll: Rozhodně to jde zvládnout, musíte si všechno všude psát, nastavovat na mobilu budíky a hlavně ZAPOJIT MOZEK! Trochu sebedisciplíny. Co když jednou zapomenete dítě ve školce. :zed: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.20 10:16

Jako bys psala o moji mamce:) Bohuzel se to u ni s vekem spis zhorsuje. Je cim dal roztrzitejsi a kdyz jde varit kafe, udela behem toho 10 dalsich veci, ale zapomene, proc dala vlastne varit vodu…takovych situaci ma za den spousty. Pred par lety se ji to uz zdalo neunosne a myslela, ze ma Alzheimra, tak se nechala vysetrit a zjistila, ze nema Alzheimra, ale ADHD. Ja jsem zalozenom taky spis chaotik, ale dost jsem se zorganizovala, kdyz se mi narodily deti a taky s nastupem do prace, tak treba taky nebudes jeste ztracenej pripad:)

• Citovat
  • Upravit
1069
24.2.20 10:21

Chronický ztráceč je můj manžel :mrgreen: :mrgreen:. Naučila jsem ho, aby každý večer dal na jedno místo peněženku, mobil, klíče od domu a klíče od auta. Sice to chtelo pár let tréninku, ale naučil se :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
24.2.20 10:31

Taky to mám tak. Tedy věci typu klíče, peněženky neztrácím, ale jsem nestíhač, všechno honím na poslední chvíli. Upřímně jsem se s tím smířila a nějak se s tím nesnažím nic dělat. Beru to tak, že už jsem taková. Když něco nestihnu, můžu nadávat akorát sama sobě. Často si kvuli tomu způsobím komplikace nebo i finanční ztráty :D :D :D To, že nemáš řidičák moc nesouvisí s tímhle problémem, řekla bych. Já jezdím všude autem a všude pozdě, takže nejenom, že platím pořád pokuty za rychlost, auto huntuju, protože studené hned vytáčím, protože prostě potřebuji jet svižně ale co je horší, ty N. E.R. V.Y., když nemůžu ovlivnit rychlost (v zácpě), protože si prostě nenechám žádnou rezervu. Věčně jezdím s prázdnou nádrží, protože nestíhám ani natankovat… Atd :lol: :lol: :lol:
Jinak tedy aby to nevyznelo tak šíleně, tak důležité věci, které stihnout musím, tak stíhám v pohodě (letadlo, nějaké důležité schůzky, nebo třeba zubaře, kde pokud přijdu pozdě, můžu se zase otočit a odejít, protože by mě už nevzal..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101602
24.2.20 10:33
@me57h píše:
S takovými lidmi je radost pracovat, vážně :roll: Rozhodně to jde zvládnout, musíte si všechno všude psát, nastavovat na mobilu budíky a hlavně ZAPOJIT MOZEK! Trochu sebedisciplíny. Co když jednou zapomenete dítě ve školce. :zed: :pocitac:

Tak ze školky zavolají… Nebude to pro ně poprvé, ani naposledy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
24.2.20 10:40

@marg jeee konečně někdo stejný jako já :lol: :lol: :lol: můj táta je to samý, takze podle mě za to až tak nemůžu, bude to dedicny :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
24.2.20 10:42
@Anonymní píše:
Nemáte, prosím, nějakou radu, co s tím, že mám tak trochu „nepořádek v hlavě“? Jsem beran a i když od malička jsem byla takový šprt, jsem extrémně nepořádná. Klíče dokážu hledat 3× denně.
Příští týden mám například jít k doktorovi, předtím jsou nutné odběry, ty stíhám jako vždy jen tak tak, protože jindy prostě „nebyl čas“, a ještě jdu na odběry s tím, že mi chybí žádanka, protože jsem ji při stěhování ztratila :D.
Je mi teprve 25, tak si říkám, že třeba by se to dalo ještě nějak zlepšit. Hodně tomu mému nestíhání asi napomáhá to, že nemám řidičák.
Díky za tipy!
Žádanku si nech před očima, u kalendáře třeba. Napiš si do něj, do kdy musíš na krev a snaž se to dodržet. Klíče nech buď v kabelce nebo na věšáčku u dveří. Každý někdy něco zapomene. Tak si zas z toho nedělej hlavu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8596
24.2.20 10:46

@me57h Ono se to dobre radi tem, kteri tenhle problem nemaji. Ze staci proste myslet a zorganizovat se. To je prave co my neumime, hledame jak na to! :lol:

Me hodne pomahaji ritualy. Presne klice po prichodu davam SEM, auto parkuju TADY, terminy si pisu do kalendare. Jako uplne ok to neni, ale taky jsem se zorganizovala hodne az po detech (protoze krome svych akci mam i milion jejich a to kdyz nestihnu, to je teprve megaprusvih a slzave udoli).

Nakonec to vsechno vetsinou tak nejak dopadne, ale drti me ten stres okolo. Do ktereho se dostavam sama, protoze vsechno az na posledni chvili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25142
24.2.20 10:49

Naučila jsem se věci dělat systematicky - klíčky zásadně dávat na dvě - max. tři místa - věšák, kabelka, kapsa. Nedovolím si je položit jinam. Ale i tak je občas hledám :mrgreen:
V kabelce mám složky na tady ty zprávy od lékařů a tak. Doma na papíry šanon.
Já jsem teda spíš „líná“ nebo jak to nazvat, udělat věci hned. Takže se mi v kuchyni nakupí papíry, co patří do toho šanonu.
Na ledničce je blok, kam si píšu základní věci, co nesmím zapomenout, atd.
Co se týče stíhání, tak s tím problém nemám, mám to tak nějak v sobě. S dětma jsem se naučila dělat si veeeeeelikou časovou rezervu.
Něco se mi daří, něco ne… prostě jsem taková.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
24.2.20 11:04
@Miriana píše:
@me57h Ono se to dobre radi tem, kteri tenhle problem nemaji. Ze staci proste myslet a zorganizovat se. To je prave co my neumime, hledame jak na to! :lol:

Me hodne pomahaji ritualy. Presne klice po prichodu davam SEM, auto parkuju TADY, terminy si pisu do kalendare. Jako uplne ok to neni, ale taky jsem se zorganizovala hodne az po detech (protoze krome svych akci mam i milion jejich a to kdyz nestihnu, to je teprve megaprusvih a slzave udoli).

Nakonec to vsechno vetsinou tak nejak dopadne, ale drti me ten stres okolo. Do ktereho se dostavam sama, protoze vsechno az na posledni chvili.

Já mám přesně takové děti, takže vím, o čem mluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
24.2.20 11:09
@Russet píše: Žádanku si nech před očima, u kalendáře třeba. Napiš si do něj, do kdy musíš na krev a snaž se to dodržet. Klíče nech buď v kabelce nebo na věšáčku u dveří. Každý někdy něco zapomene. Tak si zas z toho nedělej hlavu.

akorát je pak blbý, když (jako já) zapomene otáčet stránky v kalendáři :mrgreen:
jo, mám to taky, klíče nechávám jedině v zámku a při odchodu kontroluju podle dveří K + M + B (klíče, mobil, brejle - můžu jít) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová