Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Projít si materiály o poruchách pozornost u žen, přetrvávajícch do dospělosti.
A jinak se smířit s tím, že puntičkář a pečlivka z tebe nikdy nebude a na důležité věci si vypěstovávat kompenzační a kontrolní mechanismy - tedy systém upomínek, záložních řešení, dotatku času na plánování a při plánování myslet i na kontrolní body, kdy se zastavíš a zkontroluješ, jestli plán vychází a nebo je potřeba ho uzpůsovit.
Když najdeš vhodné apliakce, tak to umí dost usnadnit. Stejně tak má smysl naučit se nějakou z modernějších metod timemamagementu a prostě ten čas na rozmyšlení a rozplánování věci předem si najít.
Počítat s tím, že tohle je tvoje slabé místo a je potřeba se s ním učit zacházet.
@Nicky B hodiny mám přeřízené snad odjakživa, dřív, abych stíhala autobus, teď kvůli staršímu, abychom se zvládli do školy vypravit relativně včas..
na základce jsem pravidelně mívala pochvalu třídního učitele za práci pro třídu a zároveň napomenutí/důtku za zapomínání.. už dlouho přemýšlím nad tím, že mám v něčem stejné příznaky jako moje adhádě, on to nakonec bude mít, chudák, z obou stran, ne jen od otce.. ![]()
@Tamtama píše:
akorát je pak blbý, když (jako já zapomene otáčet stránky v kalendáři
jo, mám to taky, klíče nechávám jedině v zámku a při odchodu kontroluju podle dveří K + M + B (klíče, mobil, brejle - můžu jít)
A kde máš peněženku? ![]()
Tu já si občas zapomenu, jak střídám batohy a kabelky. Ale mám na to fígl - ve svém hlavním batohu mám v tajné kapsičce pětistovku přesně pro tyhle případy.
Moc mě pobavil název diskuse. Dobrý tip na deníček
Jsem podobě porouchaná ![]()
@iila píše:
A kde máš peněženku?
Tu já si občas zapomenu, jak střídám batohy a kabelky. Ale mám na to fígl - ve svém hlavním batohu mám v tajné kapsičce pětistovku přesně pro tyhle případy.
v batohu, ten mám jen jeden, nestřídám.. mít někde pětikilo na horší časy, tak si na něj v horších časech stejně nevzpomenu.. ![]()