Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A proč bys byt prodávala?
Kde pak budete bydlet? Když máš insolvenci, tak ti snad neprodají byt.
to jste si neměla nechavat cele jen vy. V oddluzeni byt proda insolvencni spravce, ale vytezek nepujde vam ale veritelum. Pokud cena bytu je nizsi nez vase dluhy tak nedostanete ani korunu.:(
@divine woman musi se prodat z duvodu vyplaceni sourozencu nejsem miloonar abych jim mohla jentak vyolacnout jejich podil
my se budem stehovat do jineho mesta stejne takže bydleni mame zarizene…
Byt prodá insolvenční správce. Uhradí se vaše dluhy a co zbyde bude vaše.
@Orli ja sem nepocitala ze insolvence probehne tak rychle..
to povoleni myslela jsem ze je to na dyl.. A uz mezitim by byl byt prodany je mi jasny ze muj podíl pujde veritelum dluh je nastesti mensi nez hodnota bytu… Ale z hodnoty bytu ma kazdej ze sourozencu svuj dil na vyplaceni
@Anonymní píše:
@divine woman musi se prodat z duvodu vyplaceni sourozencu nejsem miloonar abych jim mohla jentak vyolacnout jejich podilmy se budem stehovat do jineho mesta stejne takže bydleni mame zarizene…
Tak to byla chyba, napsat byt na vás. Insolvenční správce to prodá pod cenou.
@kavenka to mi bylo sdeleno ze to takle bude.. Spis mi jde o to jestli družstvo ma pravo na vraceni bytu ![]()
Ale on to bude chtít prodat co nejrychleji
nebude čekat na kupce, který by zaplatil třeba o 200.000 víc. Tak jako by jste čekali vy, kdyby jste byt prodávali sami.
Spravce to nemuze prodat pod cenou, ale podle znaleckého posudku. Proc by to melo druzstvo melo vam brat - vy nevlastnite byt, ale druzstevni podil s pravem bydlet v byte. Druzstevni podil se prodava.
Dobry den chtěla bych se zeptat zda někdo nema zkušenost… Zemrela nam pred 2lety maminka po které zustal Druzstevni byt nemela ho v osobním vlastnictvi… Jsme 3 dedicove Ja.. ma starsi sestra a nezletily bratr.. Mame za sebou jednani u notare s tím ze se ptal kdo tedy pak bude vlastnikem bytu rekla jsem ze ja jelikoz v byte s nezletilym bratrem bydlime zatim.. Ale v prubeho v dedickeho rizeni jsem si podala navrh na povoleni oddluzeni ktere mi bylo schvaleno… Zjistila sem ze tedy byt nebudu moc prodat ja ale muj insolvencni spravce… Z bytu se budeme stehovat ted jde o to ze to bude 2mes stat nez se prihlasi veritele… A mezi tim bude urcite ukonceno dedicke rizeni kde tedy bude rozhodnuto o novým vlastniku bytu kterym bych mela byt ja… Ale ze strany povoleni oddluzeni nemuzu byt movita… Jde mi o to aby pak družstvo nereklo at byt tedy odevzdame jim… Nemate nekdo zkusenost jak todle se resi??