Jsem hrozná máma prosim o radu

11.8.22 23:43

Jsem hrozná máma prosim o radu

Ahoj holky ;) trapi me svedomi :( mam dceru za chvili ji budou 4 roky a mam ted tak 10 dni do porodu ( terminu) no a jde o to ze se ji nevenuji az tak jak bych mela :,( rano vztanem udelam snidani a pustim ji pohadky a jdu si jeste lehnout tak na 2 h pak zase uklizim a varim.. takze ona si bud hraje sama nebo se diva jak varim jenze ja pospicham páč nestiham nic.. pak je polevka.Po obede si jde lehnout a ja bud taky sni a nebo jdu jeste pomali douklizet nadobi atak.. pak prijde muj z prace a to si mala hraje sama. Pak prijdou deti od sousedu a hrajou si az do vecera.. a ja nachystam veceri, vanu, zuby vycistit a pohadku ji prectu pred spanim to delam kazdy den aspon neco..a pak jde spinkat.. tohle je tak skoro kazdy den.. ted jsem tak unavena a protivna na vsechno :( :,( pisu to protože chtela bych znat vas na to nazor ci radu. vim jsem hrozna mama a nemela bych mit ani to druhe mimi kdyz jsem taková.. :,( ale moc ji miluji z celeho :srdce: moc me to mrzi a skoro porad brecim ze jsem takova ze pro me je důležitejsi spanek…jen doufam ze tohle obdobi prejde a budu zase si hrat s moji princeznou. :srdce: :andel: jen porad spim a jsem lina. :,( Boze des.. dekuji za přečtení az sem.. jinak skolka ma ted prázdniny ale od 1.1. jde zase do skolky :srdce: drzte se paa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35789
11.8.22 23:48

No asi tě zklamu, ale po porodu to bude ještě větší fičak a nebudeš mít čas už vůbec na nic :nevim: minimálně prvních pár měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.22 23:50

@Elena Gilbert Je to v pohodě, je jasný, že teď už většinu času budeš polehávat, nabíráš síly k porodu. Musí se víc zaměstnat manžel, když přijde z práce s malou si pohrát, sednout si třeba s ní a hrát například pexeso, člověče apod. Vím, jaké to je, mám dcery od sebe 5,5 let. Při druhém jsem taky často ležela, mám stitnou a ta samotná mě dost unavovala a před porodem jsem taky byla ráda, že ležím. Dcera mě nechávala i ráno spát, koukala na pohadku a ja jedním okem spala a druhým dohlížela, aby se ji neco nestalo. Nejsi jediná, proste každý těhotenství je jiné a malé to vynahradíš až porodíš. Po šestinedělí už bude lépe, začátky s miminkem jestě budou krušné, ale pak už to bude dobré a vynahradíš ji to. Držím palečky :srdce: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
22494
12.8.22 00:02

Nevim, co resis. Asi te uz ovlivnuji dost hormony. Spis nechapu, ze manzel prijde domu a dcera si hraje sama. At ji vezme ven, kdyz ty uz na to nemas silu. At se ji venuje. Varit muze s tebou a ty var na dva dny a ten druhy den delejte neco jineho. Bud rada, ze je tak hodna a ty muzes spat. Jak ja bych v druhem tehotentvi rada spala pres den a neslo to. Ja musela behat za synem i den pred porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
12.8.22 02:48

Jsi dobrá máma. :hug: :srdce:
Je úplně normální, že jsi unavená před porodem..
Každopádně nemusíš denně vařit. Uvařit může večer i manžel, klidně na dva dny směs dušeného masa. A jednou k tomu jen uvaříš rýží, podruhé těstoviny nebo brambor. Fajn jsou i gnooci.
Omáčka se dá i zamrazit. I vývar. Takže prostě toho navařit víc a mrazit po porci.

Nebo upéct kuře a přihodit k tomu stehna. Štouchačky a pak rizoto.
Takže vaření obden by jsme měli, když občas uvaří manžel, tak vařit budeš max. 2* týdně.
Bude se ti to hodit i v šestinedělí.

Malé můžeš číst, koukat na pohádky sní…tvoje spaní moc nedoporučuji, když je vzhůru.

Odpoledne si můžeš jít lehnout i s maličkou :kytka: vzít si ho do postele, bude ráda.
Jak bude školka, bude to lepší.

Hlavně aby se otec už co nejvíce zapojil…a nečekal ještě navařeno a naklizeno. :hug:
Přinejhorším objednávat někde jídlo, poprosit blízkou kamarádku, jestli by neuvařila něco navíc a zaplatit to…
A vždycky tady ještě máme těstoviny s rajčatovou omáčkou, moje záchrana, když se nechce mě. Nakrajím kuřecí prso orestuji na cibulce, když je, přidám žampion a nechám prohřát s omáčkou ze skla. Mezitím se uvaří těstoviny. Uvařeno komplet za 20 minut max.
Myslím, že snad všechny děti to mají rády.

Odpoledne ať jde manžel s dcerou ven a ty můžeš odpočívat a udělat ten nejnutnější půlhodinové úklid. A třeba v sobotu může uklidit manžel (vysát, vytřít, utřít prach, převléct postele, umýt koupelnu) a ty ve všední dny dělat jen údržbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
12.8.22 05:01

Špatná máma určitě nejsi, jen jsi unavená. A ven chodíte? Nebo máte zahradu? Asi bych omezila ten úklid a vaření a přeci jen se trošku pověnovala dceři, to by mi bylo taky líto jí takhle nechávat celý den, ať si dělá, co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30961
12.8.22 06:07

Ne, po porodu to bude mnohem horsi. Ty víc unavená, nervózní, budou se křížit zájmy většího dítěte a mimina… Alespoň je tedy dítě odkládáno již teď a není zvyklé na full servis, který pak nebude mít, tak to pro něj bude větší šok. Musíš si určit priority. Naše děti nemají k obědu polévku, mají jen jedno jídlo, zato nebyly nikdy 2 hod u TV. A on by ten úklid také počkal na muze. Nemusíš s dítětem chodit túry, zapojit se do jeho her nebo jeho do tvých práci, to můžeš i v tomto stavu. Hrat hry jde i v posteli nebo u dítěte na zemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30961
12.8.22 06:10

Jinak v těchto diskuzích obvykle čeká uživatel přesvědčování, jak není špatný rodič a jak bude lépe. Za mě by se dalo toho dost změnit a o tom lépe jsem již psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2586
12.8.22 06:21

Až zas budeš vařit polévku, tak jí dej jednu malou mrkev nebo kus okurky a příborový nůž, postav ji k lince na stoličku, at krájí a hned bude mít zážitek, že vaří a pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41149
12.8.22 06:26
@Elena Gilbert píše:
Ahoj holky ;) trapi me svedomi :( mam dceru za chvili ji budou 4 roky a mam ted tak 10 dni do porodu ( terminu) no a jde o to ze se ji nevenuji az tak jak bych mela :,( rano vztanem udelam snidani a pustim ji pohadky a jdu si jeste lehnout tak na 2 h pak zase uklizim a varim.. takze ona si bud hraje sama nebo se diva jak varim jenze ja pospicham páč nestiham nic.. pak je polevka.Po obede si jde lehnout a ja bud taky sni a nebo jdu jeste pomali douklizet nadobi atak.. pak prijde muj z prace a to si mala hraje sama. Pak prijdou deti od sousedu a hrajou si az do vecera.. a ja nachystam veceri, vanu, zuby vycistit a pohadku ji prectu pred spanim to delam kazdy den aspon neco..a pak jde spinkat.. tohle je tak skoro kazdy den.. ted jsem tak unavena a protivna na vsechno :( :,( pisu to protože chtela bych znat vas na to nazor ci radu. vim jsem hrozna mama a nemela bych mit ani to druhe mimi kdyz jsem taková.. :,( ale moc ji miluji z celeho :srdce: moc me to mrzi a skoro porad brecim ze jsem takova ze pro me je důležitejsi spanek…jen doufam ze tohle obdobi prejde a budu zase si hrat s moji princeznou. :srdce: :andel: jen porad spim a jsem lina. :,( Boze des.. dekuji za přečtení az sem.. jinak skolka ma ted prázdniny ale od 1.1. jde zase do skolky :srdce: drzte se paa :mavam:

a co dělá její otec? proč se jí nevěnuje on? nebo proč ti nepomůže? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
12.8.22 06:35

Ty nepotřebuješ pobyt na čerstvém vzduchu nebo jste aspoň na zahradě? Proč zveš děti od sousedů? To není jejich matce blbý je k vám teď posílat? Spíš by se měly stydět, že nevezmou to tvé dítě ven nebo na výlet, když máte takové „vztahy“.
Ono prospat celý den není dobré ani v závěru těhotenství. Podporuje to noční nespavost. Myslím si, že ty dvě hodiny ráno by Ti měly stačit, v období, kdy dcera spí, můžeš uklízet a odpoledne se jí věnovat. Nebo naopak, ráno vstát s ní, jít spát s ní po obědě a věnovat se jí ráno a odpoledne.
Nevím, proč by měl úplně vše zastat muž až přijde z práce, taky má právo si odpočinout.
Pokud jsi jen zalezlá v bytě, nediv se, že jsi tak unavená. Pobyt venku dodává kyslík.
A to, že tady v noci čučíš a píšeš příspěvek skoro před půlnocí, o něčem svědčí. Máš dávno spát, abys mohla ráno fungovat pro svoji dceru.
Promiň za upřímnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.8.22 06:46

Neplaš, vždyť jsi pár dní před porodem, snad si nemyslíš, že v takové situaci nějaké maminky lítají s dětmi po hřišti a nebo blbnou v rybníce? :P
Půjde od září do školky? Pokud ano, tak si to sedne, neboj. Dopo bude zabavená s dětmi, ty se budeš věnovat mimču, a odpoledne bude prostor pro nějakou procházku nebo chvilku hraní, ale i kdyby ne, nic se neděje. Máma není animátor přece, stačí, že tam jsi pro ní :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.8.22 06:49

@Elena Gilbert Jak píšou holky přede mnou, po porodu budeš unavená jinak, než těhotensky a budeš muset kombinovat potřeby 2 dětí.

Měla by jsi si to trochu líp zorganizovat. Jako netřeba s ní obrážet hřiště a šplhat po rozhlednách. Ale holka může vařit, uklízet s tebou, není potřeba mít polívku + hlavní jídlo, uvařit mlže muž, mlžeš uvařit na 2 dny a pak už jen přílohu nebo nevařit vůlbec a využít teď nějaký polotovar.
Můžeš ležet a číst jí.

Jako taky mi školkové dítě trávilo v době covidu, když jsme museli pracovat na HO spoustu času u televize, ale to byla krapet jiná situace. A po práci jsme se dětem věnovali oba rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
12.8.22 06:51
@Cuddy píše:
Ne, po porodu to bude mnohem horsi. Ty víc unavená, nervózní, budou se křížit zájmy většího dítěte a mimina… Alespoň je tedy dítě odkládáno již teď a není zvyklé na full servis, který pak nebude mít, tak to pro něj bude větší šok. Musíš si určit priority. Naše děti nemají k obědu polévku, mají jen jedno jídlo, zato nebyly nikdy 2 hod u TV. A on by ten úklid také počkal na muze. Nemusíš s dítětem chodit túry, zapojit se do jeho her nebo jeho do tvých práci, to můžeš i v tomto stavu. Hrat hry jde i v posteli nebo u dítěte na zemi.

Přesně tak. Krátké procházky by jí naopak prospěly a usnadnily porod, zlepšily náladu. Nebo dojít s dítětem někam do parku nebona hřiště. Nedivím se, že je na tom, jak je, když v noci nespí-příspěvek píše před půlnocí.
Já jsem si v těhotenstvích zakázala spát přes den víc jak hodinu denně s výjimkou těch prvních 3 měsíců, kdy je fakt únava. A pomohlo to. V noci jsem spala celkem dobře a přes den jsem fungovala s dětmi do poslední chvíle.
Nevím, co má doma za bordel s jedním dítětem, ale nevidím důvod, aby vše dělal manžel. Kdyby chodili víc ven a nezvala děti sousedů, bordel by nebyl :mrgreen:
Jsem ráda, že to někdo vidí podobně a neplácá ji po ramenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
12.8.22 06:53

Já jsem teď taky těhotná a často šíleně unavená. Doma mám 2-letou dceru. Nevařím teda určitě každej den, vařím na víc dni. Ale klíčem k řešení této situace je manžel. Můj muž jakmile přijde domu, vezme dceru ven a mají spolu nějaký program. Teď v létě je to super, jak je dlouho vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová