Snubní prsten 9k zlato - zkušenosti?

4
11.8.22 21:17

Snubní prsten 9k zlato - zkušenosti?

Zdravím všechny,
nemáte prosím někdo zkušenost se snubním prstenem z 9k zlata? 375/1000
V zahraničí se dělají běžně, v ČR se nesmí ani prodávat.
Bojím se, zda se prsten více nedeformuje nebo nepraská, zda nemění barvu, nečerná apod.
Děkuji moc! 🙏 ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12659
11.8.22 21:44
@Sonna1 píše:
Zdravím všechny,
nemáte prosím někdo zkušenost se snubním prstenem z 9k zlata? 375/1000
V zahraničí se dělají běžně, v ČR se nesmí ani prodávat.
Bojím se, zda se prsten více nedeformuje nebo nepraská, zda nemění barvu, nečerná apod.
Děkuji moc! 🙏 ❤️️

Proc kupovat snubak taky shit, teoreticky ma vydrzet cely zivot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
11.8.22 21:48

Mala jsem 9k po prababicce, cernal a nikde mi ho neopravili, s tim, ze to nejde - takze neni mozne zmensit, zvetsit, znova zasadit kaminek… ja bych do toho nesla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
11.8.22 21:53

To není dobrá volba, za ty peníze kupte raději stříbro teda když už.
Snubak je na celý život, je to výraz trvanlivosti, pevnosti a krásy svazku. To fakt chceš koupit šmejd? T
Jako neříkám, že každý musí mít prsteny za 50 tisíc. Ale 14K zlaté koupíš i za 10 tisíc pro oba.
Nebo to již zmíněné stříbro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6672
11.8.22 22:25

Raději bych šla do jiného materiálu, pokud nechcete do prstenů dávat velkou částku. Ocelové jsou pěkné, podívej se třeba na damaškovou ocel, můžu doporučit kováře manžele Kočí nebo pana Kalistu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
11.8.22 22:31

@klamonožka Jj, pan Kalista dělá krásné.. I ocelové prstýnky se dají už dneska pořídit jemnější a hezčí, barvou vice připomínají bílé zlato. To 9k zlato asi opravdu nebude dobrá volba.. Díky všem za příspěvky. 🙏 ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
12.8.22 09:41
@klamonožka píše:
Raději bych šla do jiného materiálu, pokud nechcete do prstenů dávat velkou částku. Ocelové jsou pěkné, podívej se třeba na damaškovou ocel, můžu doporučit kováře manžele Kočí nebo pana Kalistu.

Souhlasím, od Kočích máme snubní, od pana Kalisty mám zásnubní a náušnice a práce obou je krásná, opravdu si na tom dávají záležet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
12.8.22 17:32

Mám po babičce, zmenšili a vyleštili nám je ve zlatnictví. Pokud se nosí nečernají. Pro mě mají velkou hodnotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
12.8.22 17:35

@aledud Děkuji moc za odpověď. A můžu se zeptat, jak jsou barevné? Do červena nebo klasické žluté zlato? A pri běžném nošení žádný problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
12.8.22 17:43

Jsou tmavší zluzooranžové. Nosím už 17 let bez sundání a ok. Při bližším zkoumání bych řekla že mají nějaké škrábanečky, asi tím, že je to zlato měkčí. Je to jen hladký, širší kroužek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
12.8.22 17:51
@aledud píše:
Jsou tmavší zluzooranžové. Nosím už 17 let bez sundání a ok. Při bližším zkoumání bych řekla že mají nějaké škrábanečky, asi tím, že je to zlato měkčí. Je to jen hladký, širší kroužek.

Mně právě každý říká něco jiného.. Jeden zlatník nedoporučuje, druhý, že je to zlato tvrdší a na běžné nošení dostatečné, ale že se s ním špatně pracuje, tak nevim.. 🤔Proto jsem ráda za každý názor. 🙏 :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
12.8.22 17:54

@Sonna1 oni to nejdříve posílali někde na expertizu, jestli to je vůbec zlato, protože tam byl nečitelný punc. A právě vyšlo to 9ti karátové zlato, tak říkali, že to bez problémů zmenší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová