Jsem introvert a chci to změnit?

Anonymní
14.10.22 16:45

Jsem introvert a chci to změnit?

Dobrý den, je mi 17 let a jsem docela introvert. Chodím normálně na SŠ, ale nebavím se s moc lidma i když bych třeba chtěla. Já mám pořad strach, že jsem jiná než ostatní, trapná apod… Nevím jestli by mě určité lidi ze třídy přijali, kdybych za nima šla.. :? Jak se změnit a alespoň to zkusit??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1704
14.10.22 16:52

Prostě to zkus. A uvědom si, že každý taky řeší sebe, tak jak ty řešíš (jestli jsi ok, jestli neříká blbosti apod), tak oni zase řeší sebe. Je to jak film „V hlavě“, všichni si řeší něco, nikdo není dokonaly. Pokud ti bude fajn, budeš mluvit, pokud ti fajn nebude, tak jsi to prostě zkusila, svět se bude pořád točit dál a později by sis vyčítal, žes to nezkusila. Tak to prostě zkus. :kytka: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.22 16:56

Je to pro mě hrozně těžký no. Mám hrozny hlas, nevypadáme nejlíp…

• Citovat
  • Upravit
4705
14.10.22 17:03

Zaměř spíš pozornost na to být víc splachovací. To je SUPER VLASTNOST.
Ono v tomhle věku jsou vrstevníci někdy dost necitliví.
Aby sis odnesla co nejméně ran. V dospělosti a v pracovním kolektivu už to bude výrazně lepší.

Plus to, co radí tady nade mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
14.10.22 17:24

To co popisuješ není úplně znak introverta. Introvert je sám rád. Prostě toho kontaktu nepotřebuje tolik. Ale tam, kde se cítí dobře se normálně do společnosti zapojí.
Ty ale o větší kontakt s okolím stojíš. Ale ovládá tě strach. Co když jsem trapná, co když budu každému pro smích.
To je spíše důkazem nízkého sebevědomí a na tom je třeba zapracovat. A teda to je běh na dlouhou trať. Ale dá se získat. Začít budeš muset u sebe. Naučit se mít ráda za maličkosti a postupně přidávat. V momentě, kdy se budeš mít ráda už reakce okolí řešit nebudeš. A okolí nebude řešit tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2388
14.10.22 17:42
@Karinkas píše:
To co popisuješ není úplně znak introverta. Introvert je sám rád. Prostě toho kontaktu nepotřebuje tolik. Ale tam, kde se cítí dobře se normálně do společnosti zapojí.
Ty ale o větší kontakt s okolím stojíš. Ale ovládá tě strach. Co když jsem trapná, co když budu každému pro smích.
To je spíše důkazem nízkého sebevědomí a na tom je třeba zapracovat. A teda to je běh na dlouhou trať. Ale dá se získat. Začít budeš muset u sebe. Naučit se mít ráda za maličkosti a postupně přidávat. V momentě, kdy se budeš mít ráda už reakce okolí řešit nebudeš. A okolí nebude řešit tebe.

Přesně tak. Stydlivý nerovná se introvert. Neoblíbený se taky nerovná introvert. Bohužel, hodně lidí o sobě říká, že jsou introvertní a přitom naopak touží po tom, být oblíbení v kolektivu - takže jsou extraverzní. A nemá tedy smysl řešit introverzi, když jejich problém je jinde. První věc je vůbec si přiznat, jaký kdo je a neschovávat se za škatulku introverta. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10972
14.10.22 17:45

@Tomie arogantní d@Bil o sobě rád říká, že je komunikativní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
14.10.22 17:48
@Tomie píše:
Přesně tak. Stydlivý nerovná se introvert. Neoblíbený se taky nerovná introvert. Bohužel, hodně lidí o sobě říká, že jsou introvertní a přitom naopak touží po tom, být oblíbení v kolektivu - takže jsou extraverzní. A nemá tedy smysl řešit introverzi, když jejich problém je jinde. První věc je vůbec si přiznat, jaký kdo je a neschovávat se za škatulku introverta. :)

Přesně tak!!! Ale ona to společnost dost často zaměňuje. No jo ona je Maruška introvert od malička. Nejraději si hraje sama. No a Maruška přitom vůbec není introvert. Moc stojí o to aby měla kamarády, byla oblíbená měla své místo v kolektivu. Ale bohužel má z nějakého důvodu nízké sebevědomí. Neví jak se do kolektivu zapojit, protože už na pískovišti jí větší děti braly hračky.
Takže ta nálepka introverta vlastně jen způsobí, že její opravdovej problém nikdo neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6421
14.10.22 18:33
@Anonymní píše:
Je to pro mě hrozně těžký no. Mám hrozny hlas, nevypadáme nejlíp…

A ostatní jsou krásní a mají nádherný hlas? Asi taky ne, jen to tak neřeší. Ono je totiž ve finále úplně fuk jaký kdo má hlas, dokonce i oškliví lidé mohou být oblíbení, spíš jde o to být příjemný, veselý, milý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
14.10.22 19:05
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 17 let a jsem docela introvert. Chodím normálně na SŠ, ale nebavím se s moc lidma i když bych třeba chtěla. Já mám pořad strach, že jsem jiná než ostatní, trapná apod… Nevím jestli by mě určité lidi ze třídy přijali, kdybych za nima šla.. :? Jak se změnit a alespoň to zkusit??

Taky jsem taková… Doporučuji zapracovat na svém sebevědomí, když píšeš že nevypadáš dobře, tak zapracuj na vzhledu, na ostatní se aspoň usmívej. A podle mě je lepší začít se bavit s jednotlivými lidmi než se snažit „vetřít“ do skupinky. Věř mi že takové pocity má spousta lidí i když na to nevypadaji. Prostě to zkus :palec:
Jinak mě už je mnohem víc :mrgreen: a tak jsem se trochu otrkala, ale často mám takové pocity i teď - no v nejhorším případě se ztrapním, nezabije mě to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16262
14.10.22 19:13

Kdysi jsem byla to samé. Taky o mně moc nikdo nevěděl, měla jsem pár kamarádek, co byly taky takový ty outsiderky. Moc jsme nemluvily, ale spolu vzájemně jsme to zvládaly. Když jsem někam přišla, mlčela jsem a nevěděla, jak s kým komunikovat.

Toho času mi hodně pomohlo chatovat přes internet. Psát bylo rozhodně jednodušší, než mluvit. A to mě časem i rozmluvilo.

Když jsem pak byla někde v práci, tak mi to pak šlo samo a naopak jsem se kolikrát přistihla, že mluvím až moc :think: :mrgreen:

A taky jsem neměla moc sebevědomí, to jsem začala mít až tak 10 let zpátky :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
15.10.22 05:30

Jako bych se viděla před 15lety na střední já :D řešila jsem jen sebe..co si o mě kdo myslí, jak o mě mluví apod. Školu jsem ve výsledku ani nedokoncila, doma bylo „za školou“ líp než v kolektivu kam jsem ve svých očích nezapadla. Až v práci mě začalo zajímat víc to co dělám než jak při tom vypadám. Ale jak říká můj tatínek život tě naučí
Zkus třeba při vhodné příležitosti nahodit nápad, co by udělal radost spolužákům. Únikové hry, laser game,.. Nebo příklad - máš psa a víš že holka od vás ze třídy taky. Co se jí zeptat na eshop kde pro něj nakupuje pamlsky?.. Kámoška pije smoothie, zeptej se z čeho je.
Nenásilně a klidně jen na dvě věty komunikuj. Hlavně ale neměj předsudky, že druhou stranu bude zajímat tvoje úroveň trapnosti 😄 vzpomeneš si na to, až budeš utirat hoviša potomka třeba z kliky u dveří,.. 😄 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.22 08:55

Já pořad mám v hlavě, že za někým přijdu a jsem trapná. :? Ale chci se bavit s ostatními..

• Citovat
  • Upravit
6421
15.10.22 09:09
@Anonymní píše:
Já pořad mám v hlavě, že za někým přijdu a jsem trapná. :? Ale chci se bavit s ostatními..

Zkus se na začátek zajímat o ostatní, ptát se jich, zajímat se o ně, co dělají, mají rádi. To fakt potěší každého. Když k tomu budeš milá a usměvavá, tak si postupem času získáš ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.22 09:21
@ZuzaM píše:
Zkus se na začátek zajímat o ostatní, ptát se jich, zajímat se o ně, co dělají, mají rádi. To fakt potěší každého. Když k tomu budeš milá a usměvavá, tak si postupem času získáš ostatní.

Dobře děkuji za radu. Třeba teď jak je víkend tak mi to vadí, protože doma je hrozná nuda. :nevim: :zed: Ve třídě jsem prostě ta tichá a vadí mi to, bavím se tam jen s pár lidma..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin