Jsem líná já nebo můj partner?!

269
26.2.10 08:27

jsem líná já nebo můj partner?!

Tak se omlouvám,že zakládám zase diskuzi :oops: ,ale tady jste mi dokázali vždy dobře poradit nebo aspoň napsat názor kdy jsem se dokázala podívat na danou věc taky z druhé strany.
Tak ani nevím jak začít,začnu tedy úplně od začátku.
U mých rodičů bylo normální,že se o domácnost starali společně.Když byla moje matka nemocná nebo čekala jednoho z bráchů a měla rizikový těhu,domácnost můj otec zastal,skoro všechny její povinosti vaření,praní,žehlení,starost o děti a nákupy. Když matka chodila do práce a táta taky tak se dělili taky o starost o domácnost ,táta o víkendu uvařil,umyl a utřel nádobí,mamka uklízela,prala a žehlila.Když byl otec nemocný tak mamka venku štípala dříví a sama se starala o zahrádku ( když jsme byli jako děti už ve školních lavicích tak jsme samo taky pomáhali). Prostě se střídali,neznala jsem že když byli oba zdraví tak si jeden z nich dovolil sedět a druhej makal jak mourovatej. Když otec viděl v neděli odpoledne,že má matka hodně věcí na žehlení tak jí buď po chvilce vystřídal,nebo šel a dělal s náma úlohy,připravil na pondělí svyčiny,uvařil večeři.No když byla mamka doma ( dovolená,nezaměstnanost) zastala celou domácnost sama a když byl otec doma ( dovolená,nezaměstnanost) zastal sám celou domácnost.No a když přišel ten druhej z práce tak už bylo všechno hotový.Když se u nás malovalo tak za víkend se 4+1 vymalovalo,uklidilo a nastěhovalo. Bylo naprosto normální,že se nikdo ani nezastavil dokuď nebylo hotovo.Prostě si naši pomáhali.
No a přítelova rodina.Otec znal jenom televizy pivo.Jejich synové nikdy nemuseli uklidit ani hrníček. A matka lítala jak hadr na holi.
No a u nás já na rizikovým těhu ,přítel maká na 1/2 úvazku ( ale to teď maká celá fabrika nejsou kšefty)
Dokuď jsem chodila do práce tak to u nás vypadalo tak,že já dělala všechno a on přišel domů lehl k tv zatapl pc a pak si šel hajnout.Jo a když náhodou něco nebylo doma hotový tak po mě řve,že jsem špína.Když milostivě maloval kuchyň tak mu to tvalo 2 měsíce.Namaloval půlku a šel si hajnout. Když jsem se rozčilovala,že se bordel roznáši po celým bytě tak mi řekl,že je tady bordel furt tak,že je to jedno.No nakonec jsem to musela dodělat sama. Když se vyslíká,tak hodí oblečení k posteli a druhej den si veme něco jinýho. Mě mudr zakázala vytírat,vysávat tuto funkci měl převzít on už jsou to 2 měsíce tak za tu dobu to udělal 1× já nepočítaně. Nikdy po sobě neuklidil ani křeslo když se zvedl,neustlal po sobě.Když se ohradím,že by mi měl s něčím v domácnosti pomoct-vyndat prádlo z pračky,vysát,oloupat brambory a hlavně že by si měl po sobě uklízet,tak mi řekne,že já jsem špína a že jsem lína a že tohle nejsou jeho pivinosti.Když byl přítel doma ( nucená dovolená) a já v práci tak on si vztal v 9:00 šel na 2 hodiny do posilovny,pak přišel domů šel si hajnout a odpoledne u pc a já musela douklidit to ostatní.Občas se mi stane,že mi zavolá z práce a řekne drahá ukliď ať si tě nemusím přestat vážit a pak příjde domů s jde si hajnout do postele.
teď jsem doma na neschopence rizikový těhu (problémy se štítnou žlázou) mudra mi nařídila hodně odpočívat,nedělat nic těžkýho atd. No když jsem to doma řekla jsem líná.No a přítel přijde domů a řve po mě ,že já se jen válím hovno dělám a on jak těžce musí makat.
Tak se chci maminkdy zeptat jak je to u vás. Mi čekáme v září mimi a začínám přemýšlat,že nám bude líp bez chlapa kterej si ani prdel nevytře :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
26.2.10 08:33

jo holka, co říct…že sis vybrala přerostlý dítě…ale to ty víš taky 8-o normální to není, navíc pokud jsi těhu..??? chlapec by měl pěkně makat… připadá mi, že je to děťátko, který se nechce připravit o detství, tj. nic nedělání…posilovny jak píšeš…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.2.10 08:35

jo a ještě bych doplnila, že on prostě očekává full seris, tj. že mu samo prádlo posbíráš, vypereš a pěkně do komínku připravíš.....je to možná dáno tím, co viděl doma…a to se bude hodně špatně přeučovat…

• Citovat
  • Upravit
17675
26.2.10 08:35

A to jsi to neviděla dřív, než až jsi těhotná? S tímhle člověkem bych si rozhodně dítě nepořídila…
Kdyby mi zavolal z práce,ať uklidím, tak by nejspíš našel svoje věci uklizené před dvěřma.
Promiň,ale s takovým člověkem bych nebyla ani chvíli. Ať si jde k mamince, která si ho tak parádně vychovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
26.2.10 08:37

ahoj kočko, při čtení tvého příspěvku je mi dost smutno, a zároveň mám vztek.
vztek na tvýho chlapa a smutek z tebe, že po sobě necháš takhle šlapat.

normální to není, ale to ty určitě víš sama taky.
nejsi ve snadné situaci pro opouštění člověka, který bude otcem tvého dítěte, ale upřímně - zbláznila by ses z toho dřív nebo později.

tenhle člověk není partner, je to jen osina v prdeli.
promin, že jsdem až tak upřímná.

pro srovnání můj chlap, když jsem čekala Vojtíška a od 21 týdne musela ležet, za mě dělal úplně všechno kromě mytí nádobí. Luxoval (to teda je jeho doména normálně, protože máme starý těžký Rainbow), ale i se naučil prát, věšel prádlo a pak ho i u televize žehlil.
A teď to u nás vypadá tak, že se sice do práce příliš nehrne, ale když ho poprosím, jestli by neudělal to či ono, tak to udělá.
Jediný, čemu se vyhýbá, je to mytí nádobí a vaření.

Ale když jsem se řízla do prstu, i to nádobí za mě domyl.

V životě mi neřekl, že jsem líná, i když někdy opravdu jsem, a fakt nic nedělám jen odpočívám a sedím třeba u pc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22177
gggala píše: … začínám přemýšlat,že nám bude líp bez chlapa kterej si ani prdel nevytře :oops:

No, tak to máš svatou pravdu… i když to musí být těžké, teď, když bys měla mít co nejvíc klidu a pohody.
Ale takovýhle chlap se nezmění - když se to nestalo doteďka, už se to nestane, k tomu by musel sám chtít a to on nechce.
V praxi to bude po narození mimi vypadat tak, že ty budeš dělat všechno, k tomu přibude mimčo, budeš nevyspalá, zničená a ještě budeš poslouchat, že jsi k ničemu… :cert: :pocitac: To si přece nezasloužíš, na to nemá nikdo právo, takhle se k tobě chovat …
Možná je to drsné, ale já bych od něj šla už dávno… :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320

Tak to ti tedy bez nej lip rozhodne bude.Co pises takovym fakt prdel nakopat a vykopnout.Me normalni neprijde ze jsi na rizikovym a on ti snicim nepomuze a co bude az bude prcek na svete?
U nas mi partner pomaha.

Příspěvek upraven 26.02.10 v 08:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
26.2.10 08:39
Zuzaa píše:
A to jsi to neviděla dřív, než až jsi těhotná? S tímhle člověkem bych si rozhodně dítě nepořídila…
Kdyby mi zavolal z práce,ať uklidím, tak by nejspíš našel svoje věci uklizené před dvěřma.
Promiň,ale s takovým člověkem bych nebyla ani chvíli. Ať si jde k mamince, která si ho tak parádně vychovala.

Já si někdy i říkám jestli nejsem rozmazlená od těch našich,ale někdy si říkám… k mimi jsem přišla jak slepej k houslím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
26.2.10 08:40

Myslím, že ta poslední věta je dost trefná. Pokud v tom žil od malička, tak se jen tak nezmění. Já takhle s bývalým bojovala dva roky a nemělo to smysl.

A pokud to ještě komentuje jakože jsi ty ta špína a lenoch, tak to už je úplně vrchol. Je to těžký opustit někoho s kým čekáš dítě, ale myslím, že pokračování navíc s mimčem by bylo ještě horší.

Můj manžel je z domu vycvičenej pomáhat ve všem - takže např. po amniu jsem měla příkaz jak od doktora tak od manžela ležet a fakt všechno udělal a bez řečí. Uklidí, uvaří, vypere, vyžehlí, opraví, vymaluje…teď ho dokonce podezřívám, že hnízdí (víc než já) - páč se pustil do takových věcí, že čučím jak blázen.

Každopádně přeju hodně štěstí při rozhodování a hlavně ať zvolíš tu správnou volbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
26.2.10 08:41

To teda rozmazlena nejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
26.2.10 08:42

Já bych s takovým chlapem rychle vyběhla nebo by se mnou neuvěřitelně trpěl.

V těchhle situacích vždycky přemýšlím, jak moc za chlapovo chování může výchova a jak moc péče manželky (u tebe je to jednoznačně první varianta ruku v ruce s pohodlností a sobeckostí). Protože, ruku na srdce, hodně často si chlapy dost rozmazlujeme a pak je těžké po nich něco chtít.

U nás většinou všechno dělám já, jsem na matěřské a úklid našeho pidibytečku zabere tak hodinu. Navíc Maty rád se vším pomáhá :palec: Chlap sem tam uvaří (to ho moc baví) nebo připraví večeři/snídani. Když je potřeba, dokonale uklidí (za trojnásobnou doba jak já a vyžaduje naprostej klid :roll: ), po plavání zapne pračku a potom ručníky pověsí, prostě se umí postarat a ani se nebrání.
Jsem zvědavá, jak to bude fungovat, až půjdu do práce.
Zatím si radši většinu věcí dělám sama (chlapovi všechno strašně dlouho trvá) a jediná pomoc, za kterou jsem opravdu vděčná, je aspoň na chvilku zabavit Matyho.

Příspěvek upraven 26.02.10 v 08:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
26.2.10 08:43

A já se zeptám, měla jsi už před ním někoho „navážno“?
Jako bydlet s někým?
Toto teda zní šíleně.
Ségra měla něco podobného a později se to změnilo ve facky za neumyté nádobí a tak podobně…Nechci strašit, ale to musí být povaha, když ti klidně zavolá z práce, ať uklidíš 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65657
26.2.10 08:43

A počkej,až se mmiminko narodí a ty nebudeš stíhat.....to ti pak taky bude nadávat?????
Ano,myslím,že bez něj by ti asi bylo mnohem líp.
U nás se nic nedělí na „ženské a mužské“práce…nádobí,žehlení,vytírání a vše kolem domácnsti je na nás obou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
26.2.10 08:45

Prosím Tě a proč máš s takovým člověkěm dítě? Tos přece musela vědět od začátku, že je to lenoch?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.10 08:47

teda…se mi zdá, že je to pěkněj manipulátor…a to zejména..abych si tě přestal vážit?? to už se mi zdá za hranicí manipulátorství…

JO kočko, nebude to lehký…si myslím, že takovhle typy mají hodně malý seběvědomí, a tak si ho potřebujou zvednout…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky