Jsem máma introvert

7
31.3.25 07:51

Jsem máma introvert

Zdravím Vás maminky. Už léta bojuju s tím, že jsem introvert. Vždycky jsem si připadala divná, pak jsem přišla na to, že je to vlastně tím, že jsem introvert.😅 Když se ze mě stala máma, tak mi to začalo více překážet, musím volat doktorům, jednat s učitelkama ve školce.. je mi to tak nějak nepříjemné 😅 Nedokážu si najít kamarádku, prostě to neumím a cítím se osamělá. Neintrovertní lidi tohle prostě nechápou 🧐
Je tu někdo taky takový?

Zrovna jsem založila i FB skupinu, protože si říkám, že by mohlo být fajn se o naše “trable” podělit, vypsat, podiskutovat s někým, kdo to má stejně a kdo tomu porozumí.
Pokud se budete chtít přidat, budu ráda, třeba vytvoříme super komunitu :srdce: nebo o tom aspoň podebatovat tady? 🤗
FB skupina: https://www.facebook.com/…/1EWFwpxwiz/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
31.3.25 08:26

Je úplně v pořádku, že máš takové nastavení, každý jsme nějaký. Mě to taky mrzí, když vidím, že se ostatní baví, chodí do společnosti, dávají na FB fotky z dívčích jízd a já nic. Jenže jde o to, že i když mě to láká, je to jen z toho důvodu, abych byla taky tak in, jinak mě ta představa děsí. Například nedávno mě dva kamarádi (chlap, ženská) přemlouvali, abych se k nim připojila na dovolenou (lázně), ale pro mě je to příliš vyčerpávající, něčeho takového se účastnit, to radši budu sama sebou doma s dětmi, i když nudná. A jo, mrzí mě to, protože nejsem dost akční pro okolí, nemám o čem vyprávět, když se mě kolegové v pondělí ráno zeptají, co jsem dělala o víkendu, ale tak to prostě je, a cokoli jde na sílu, u toho se energeticky strašně unavím - na rozdíl od extrovertů třeba.

• Citovat
  • Upravit
2693
31.3.25 08:28

Od toho jsem si pořídila chlapa 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
31.3.25 08:34
@Yasmen píše: Více

Tak nějak.
Mám chlapa a na nikoho dalšího společensky už nemám sílu ani energii.

• Citovat
  • Upravit
7
31.3.25 08:36
@Anonymní píše: Více

Jak píšeš, taky mě tyto “společné akce” lákají, ale zároveň hrozně děsí. Chtěla bych mít třeba jednu dobrou kamarádku a to by mi stačilo. Jak jsem doma s dětma, tak mi prostě chybí si někdy popovídat i s někým dospělým, o něčem, co mě trápí, zajímá. Zároveň si, ale nedovedu představit s někým mluvit a otevřít se :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
31.3.25 08:38
@Yasmen píše: Více

Můj chlap je taky zároveň manžel a nejlepší kamarád, ale on je extrovert, opak mě a já ho spíše brzdím. Většinou nechci nikoho ani vidět, vyhýbám se lidem, ale po pěti letech na materiálu už toužím i po nějaké, aspoň jedné kamarádce 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.25 08:47

@VendyWů Ono to přijde. Já, ač jsem sama těžký introvert, mám kolem sebe, dá se říct, pár lidí teď, co jsem zpátky v pracovních povinnostech. Stačí mi ale pokecání, SMS. Ti lidi přišli do mého života sami, většinou je to někdo okolo práce, bývalých kolegů atd. Dost se mi i svěřují, takže tohle mám naplněné vrchovatě a více bych nezvládla, nějaké pravidelné potkávání se atd. Moje zkušenost je taková, že hodně kamarádů kolem sebe mají ti, co jsou povrchnější. A taky že mě nedávno ta moje funkce „vrba“, kdy se mi ti lidi svěřovali s různými problémy, dostali do pěkných depresí. Když jsi citlivější, snadno nasáváš emoce druhých, tak pozor na to. Lepší je být sám sebou, i když třeba sám, než mít kolem sebe falešné lidi nebo energetické upíry, což neříkám, že je můj případ, ale může se stát.

• Citovat
  • Upravit
2272
31.3.25 08:57

@Yasmen @Mango_Lassi taky tak.

Mne to sice trochu trapi, v podstate bych i rada nejake kamaradky, ale zrejme jsem na to az moc velky samorost. A kdyz mam nejakou slabou chvilku a citim se sama, tak mi manzel vzdycky rekne: co resis, vsak mas mne.

:srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
31.3.25 09:05
@PinkiePieCutie píše: Více

Už to dávno neřeším. Moje přirozená reakce vůči lidem je neutrální až odpuzující.
Jako jo, určitě by bylo lepší a výhodnější se účastnit team eventů, ukázat, že mezi ty lidi více patřím, ale nechci se zase lámat přes koleno a někde se tvářit kysele.
Já jsem já a akceptuju se taková, jaká jsem. Konec konců už mám na to věk a životní zkušenosti :lol:

• Citovat
  • Upravit
34473
31.3.25 09:07

Introvert ale neznamená asociál. Introvert má přátele, normálně funguje, ale sílu a energii čerpá ze samoty. Jsem taky introvertní, samotu potřebuju, ale necítím se osamocená, v tom je velký rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
31.3.25 09:08
@Mango_Lassi píše: Více

aspiruju k tvemu zenovemu klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
31.3.25 09:11

@terien asocial je za mne clovek, ktery o spolecnost ani nestoji. To nebude muj pripad, ja bych i stala, ale jsem proste natolik jina, ze spolecnost nestoji o mne.

A jinak definici introverta naplnuju. Ja mam hodne vysokou potrebu byt sama, taky v tom cerpam silu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
31.3.25 09:12
@Mango_Lassi píše: Více

Tohle na věku 40+ miluju. Jak se člověk přijímá a má rád takového, jaký je. Srovnaný se všemi nedostatky, se kterými se neperu, ale beru je jako součást sebe. Čím jsem starší, tím je mi líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
31.3.25 09:15
@terien píše: Více

To je ono, jsem introvert a neumím se seznamovat, neumím konverzovat. Ale to neznamená, že nemůžu chtít být s lidmi. Jsem doma s dětmi a už mi z toho i kolikrát solidně hrabe 😅 vadí mi třeba velká, hlučná společnost, to mě vyčerpává, vyčerpává mě, když jsou děti hlučné a nejraději bych si po pár dnech prostřelila hlavu 😅 Ale ráda bych měla někoho s kým si můžu popovídat, svěřit se, mít prostě přátelství 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
31.3.25 09:15
@PinkiePieCutie píše: Více

Za mě je to i člověk, který se chová tak, že ho společnost nepřijímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová