Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
Tak jsem tu zas. Už si přijdu jak hypochondr, co má snad všechny nemoce, co existujou.
Od neděle mě občas po jídle začne pálit žáha a pocítila jsem i pálení v krku, jako by se to jídlo vracelo zpátky a často krkám. Mám žaludek jak na vodě a občas mi je na zvracení. pondělí mě přepadla šílená bolest zad (nejvíce krční páteř a v kříži)… K tomu se přidala bolest hlavy a když pohnu očima do strany, bolí mě čelo. Doktorka ordinuje bohužel až v pátek. Měl někdo podobné potíže?
@jdukolem píše:
A co stres?
@omites píše:
Nemuze to byt od nervu?
No pravda je, že jsme teď psali hodně důležitý písemky a vystresovaná jsem trochu byla.
@Embý nervy? Stres? Zkus si koupit medunkovy caj, je to dobry ulevi se ti a pokud si myslis, ze je to zaludkem nebo zazivanim, zkus matovy caj. Chutove jsou oba dobre a daji se pit
at je brzo lepe.. ![]()
Příspěvek upraven 25.10.17 v 21:44
@Embý píše:
No pravda je, že jsme teď psali hodně důležitý písemky a vystresovaná jsem trochu byla.
on stres je zákeřný v tom, že se prostě nasčítá a pak se projeví v těle, nicméně neuškodí když k Dr zajdeš a necháš si udělat základní odběry + vyšetření - pro klid duše..hm?
U citlivych jedincu i pisemky s telem zamavaji. Mam labilni pubertalni sestru a to jsou nekdy fakt veletoce. A byva ji zle.od zaludku, boli.ji hlava,…
Zkus tuto medunku, trezalku. Na zaludek i hermanek.
Nebo namichat bachovky.
Sestra byla na nekolika vysetrenich, i na gastru. Ma to nervoveho puvodu… mysleno od psychiky
Znám to a je to stres, přísahám ![]()
Jakmile jsem ve stresu, začíná mi: bolest hlavy (prášky nezabírají), škrábání v krku (bez zjevné příčiny), zaléhání v uších, zhoršení problematické pleti. Bolesti kloubů, svalů, zad celkově. Otoky prstů (prstýnek normálně nesundám), zažívací problémy (průjem, nevolnost).
To všechno udělá jeden hloupý stres v trvání i „jen“ třeba 4 dnů. A jsem vždy unavená, na odpis. Neobjeví se vždycky všechno najednou, ale většinou „ve dvojici“
A ukazuje se to i zpětně - u mě třeba i měsíc. Po jednou obrovském stresu jsem se zdravotně složila až po asi 4 týdnech.
Chce to pracovat s psychikou, mně to pomáhá - ale jde mi to pomalu ![]()
Psychika je pěkná mrcha. Já včera šla z koupelny a omdlela jsem. Po chvíli jsem se probrala na zemi, byla jsem úplně mimo a nic si skoro nepamatuju. Podle mě mám něco vážnějšího.
Fuj, taky me pali zaha a boli hlava, ale asi pro tu hromadu zradla co dneska padla a byla zalita notnou davkou alkoholu
![]()