Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přijde mi že jsi akurát. Moje kamarádka má dceru 12 let a ta váži 36. Je vysoká, hubená… ale kočka, hezká holka, řekla bych že je akurát. Ona sportuje tedy. Jestli ti kamarádky spíše nezávidí hubenou postavu… Jak vypadají ti co to říkají?
Anebo zakladatelka právě těmi vytahanými mikinami a svetry na svou nižší váhu ještě víc upozorňuje. Hubenější postava totiž vypadá ve volných vytahaných mikinách jako, s odpuštěním „strašák do zelí“ - hubenější ručky vystupoující z volných rukávů se tím ještě víc zdůrazní a zdůrazní se hlavně to, že se za to, zakladatelko, stydíš a toho se možná oni posměváčci chytají nejvíc. Dám příklad - já, než jsem měla tu anorexii, jsem byla při těle - dělala jsem si z toho nervy, styděla jsem se a co se stalo - no samozřejmě se mi ve škole posmívali do tlustoprdek. Můj brácha - taky při těle - ale zdravý sebevědomí, když si někdy někdo něco dovolil, on to pouštěl jedním uchem tam, druhým ven, byl naprosto v klídku. A ono je to pak přestalo bavit se mu posmívat..a měl i dost kamarádů ve škole na rozdíl ode mě..Takže ono to celé může být i hodně o tvém přístupu a sebevědomí ![]()
Ahoj, já v 16ti letech měla 49-51kg a mám 172cm. A jedla jsem normálně, bez diet apod. Čokoláda byla na denním pořádku aspoň jeden čtvereček
takže se vůbec netrap. Moje mamka má 180cm a 57kg. Pokud máš být po kom vysoká nebo hubená tak to neřeš. ![]()
@Veru1987 no spíš Anička mi pořád říká že jsem hrozně vysoká a hrozně hubená
já ji nechci teďka urážet ale přijde mi že jak říkáš že mi závidí protože proti ní jsem dost tenoučká ![]()
@Lizatko15 no vždyť jo ale nevím jak
když se každý na mě kouká a dokážu si představit když na mě kouká tak co si může myslet
tam v tom momentě zčervenám a začnu se stydět.
@Lizatko15 píše:
Ahoj, já v 16ti letech měla 49-51kg a mám 172cm. A jedla jsem normálně, bez diet apod. Čokoláda byla na denním pořádku aspoň jeden čtverečektakže se vůbec netrap. Moje mamka má 180cm a 57kg. Pokud máš být po kom vysoká nebo hubená tak to neřeš.
Tak teď jsi mě rozesmála s tou čokoládou. U mě byla ještě v 10 letech taková běžná denní „norma“ celá tabulka..byla jsem děsně rozežraná + ty geny po tátovi k silné postavě - do první třídy jsem šla s 38 kg!!! No, a pak za pár let na to ta anorexie, v 17 letech bulimie, hnus fialovej. Ještěže už to je léta minulost.
@LůcaKůcaCZ píše:
@Lizatko15 no vždyť jo ale nevím jakkdyž se každý na mě kouká a dokážu si představit když na mě kouká tak co si může myslet
tam v tom momentě zčervenám a začnu se stydět.
No vždyť vůbec nevíš, co si myslí. Třeba na tebe jen kouká proto, že ty na něj koukáš ve strachu z toho, co si myslí
. Mě když jsou všichni putna, co si myslejí, tak je to nejlepší. A když mě popadne ale záchvat nízkýho sebevědomí, tak jak když to přitahuju, nalepěj se na mě existence, které na mě nebo mých dětech stále něco kritizují. Ne nadarmo se říká „jak vidím sám sebe, tak mě vidí druzí“.
@LůcaKůcaCZ ber to tak, že každý je nějaký. Jsou ještě mladí. Až budeš o pár let starší tak kluci ocení že jsi hubená. Já mela kamarádku a taky mi furt říkala že jsem vychrtlá a všude říkala že mi doma nedají najíst. Záviděla. Protože v klučičích očích jsem byla „hezčí“ než ona. teď už se tomu spolu jen smejeme a je nám jedno jak kdo vypadá. Někdo je hubený, někdo tlustý, někdo je mentálně postižený apod. Je to život a každý je nějaký. Tak hlavu vzhůru a kamarádce řekni ať nežárlí. Určitě jsi hezká holka a ona chce aby jsi byla min hezká. Chce být hezčí než ty.
Prosím o zachování anonymu, považuji to za citlivé. Byla jsem na tom stejně, neustále poznámky o tom, že jsem moc hubená, jestli nemám anorexií, a tak dále. Jedla jsem normálně. Je to genetika. Kolem dvaceti let jsem se pokoušela opravdu hodně jíst a tloustnout, v pětadvaceti jsem začala jíst víc masa a brala antikoncepci a přibrala jsem 10 kilo, konečně jsem si připadala skvěle. Rodina mi ale naznačovala, že jsem tlustá. Pak jsem se viděla na fotce a byla jsem tlustá, opravdu. Nakonec jsem v sedmadvaceti začala chodit do posilovny, zhubla tuk, nabrala svaly a i po dítěti mám postavu velice fajn. Poznámky o tvé hubenosti jsou jako mor, kazí ti to dospívání, sebedůvěru. Jednou se ti dost pravděpodobné zpomalí metabolismus, třeba už v pubertě, a hubená už nebudeš. Budeš vzpomínat, jak jsi mohla jíst všechno a neztloustla
. Tenkrát jsem pod rifle nosila ještě jedny kalhoty a v létě jsem nikdy neměla sukni, tolik mi vadily poznámky lidí, co by tlustému neřekli ať zhubne, ale hubeným říkali každý den ať ztloustnou. Není to důležité, hlavní je, že jsi zdravá. Jednou, když budeš zdravě a normálně jíst, určitě přirozeně přibere š.
@Evulina no já jsem teď 2 měsíce po porodu a povím ti že vaha se mi nelíbí
nevěřila bych jak dokáže člověk tak rychle přibrat. Sla jsem rodit s 83kg a ted mám 64
.ale neřeším to, mám zdravou dceru a to je přednější než to, jestli mám 50 nebo 64. Ale čokoláda šla z domu. Dává si nekde rande s hamburgrem a colou ![]()
@Lizatko15 píše:
@Evulina no já jsem teď 2 měsíce po porodu a povím ti že vaha se mi nelíbínevěřila bych jak dokáže člověk tak rychle přibrat. Sla jsem rodit s 83kg a ted mám 64
.ale neřeším to, mám zdravou dceru a to je přednější než to, jestli mám 50 nebo 64. Ale čokoláda šla z domu. Dává si nekde rande s hamburgrem a colou
Tak 64 kg podle toho na jakou výšku? Na 160 cm moc, na 170 a víc naprosto normoš váha ![]()
Já v obou těhotenstvích přibrala vždy 18 kg a víc jak půlku vždy nechala ještě v porodnici, což značí jediné - že to byla především voda.
@Evulina psala jsem, mám 172cm nejsem zrovna „malá“
já nechala taky 10kg v porodnici. Ale jelikož nekojim tak váha stojí
snad do léta nějaké kilo půjde dolů.