Jak jste začínaly?

Anonymní
20.9.13 22:14

Jak jste začínaly?

Zdravím vás všechny a prosím o zachování anonymity. Nechci aby známý věděli že něco plánuji, kolik čeho dostanu atd.
Chtěla bych se zeptat jak jste začínali když vám padla 18nácka nebo po maturitě nebo prostě když už jste se měli stěhovat od rodičů. Přemýšlím jak na vše našetřím atd. K 18nácti mám dostat od táty 200tisíc, ale byt na hypo si nechci brát, co když se třeba odstěhuji někam za praci? :nevim: nebo tak? Jak jste to udělali vy? Koupili jste si hned byt? Nebo zatím nájem a až později hypo? Kdy jste odešli až kdy jste měli jistou práci? S čím jste začali? Já chci odejít až budu mít tak 3 měsíce práce a něco málo našetřeno, nechci moc šahat na ty peníze od táty, chci to mít jako rezervu a teď přemýslím jak to všechno dám do kupy. Co se týče povlečení a takový to budu mít od mamky, nějaký nádobí do začátku a to ostatní co se týče pračky jak jste šetřili? Chci si pak pořídit i auto, samozřejmě že si na něj nechci brát hypotéku, stačila by mi z bazaru octavka nebo něco podobného, jak to máte s výdaji za auto? A co se týče nábytu, televize atd? Já moc telku nesleduji tak moc investovat do ní nechci, jsem spíš na pc, ten si budu brát z domova svůj co mám stolní, noťas i tablet tohle neřeším ale hlavně ten nábytek moc se mi líbí ikea i mi příjde za rozumný peněz. Zajímalo by mě jak jste začínali prozatím by mi stačil byt 2+1 :) později bych chtěla mimčo tak ten 3+1 určitě, právě těch 200tisíc chci mít i trochu na výbavičku na mimčo, samozřejmě si stranou budu dávat peníze..Budu ráda zaa jakékoliv rady :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ncc1701
20.9.13 22:18

Já jsem se stěhovala od rodičů defakto ze dne na den (dnes mě to moc mrzí, od té doby, co jsem matka, si uvědomuju, že jsem měla dát mámě víc času se s tím smířit). Odcházela jsem s dvouma tisícema, dvěma taškama základních potravin a stavebním spořením, které mi máma založila asi dva roky předtím (bylo tam cca šedesát tisíc). Hypotéku dodnes nemám, bydlíme v podnájmu, v „mém“ bytě zatím žijí moji rodiče, kteří se budou stěhovat do baráku.
Co se týče nějaké výbavičky, tu jsem fakt v osmnácti neřešila. Dvě stě tisíc je na to až až, já osobně jsem věci na dítě nakupovala zhruba dva měsíce před porodem, kočárek jsme kupovali z porodnice. :-)

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
20.9.13 22:19

A IKEA je děs a nechápu ty každoměsíční výlety do IKEY, to je snad nemoc. Nic proti. :-)

• Citovat
  • Upravit
12505
20.9.13 22:20

Tobě bude 18let??
Tak já začíla tak, že jsem v 16ti odešla bydlet s přítelem
Chodila jsem do školy a chodila na brigády, pak do práce
Ty chceš takto začít sama? Máš práci?
Všechno jsme si pořídily postupně, pomalu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
20.9.13 22:21

Ahoj, no nejdřív jsem našla práci a pořídila auto. Pak jsem šla do pronájmu. Ze začátku 1+1. Nejsem zastáncem hypoték, takže jsem v pronájmu i teď, jen už jsem párkrát změnila působiště. :mrgreen: Pračku jsem kupovala hned. Výdaje za auto jsou klasika - to co projedeš plus povinný

Příspěvek upraven 20.09.13 v 22:22

• Citovat
  • Upravit
35326
20.9.13 22:22

To asi nebudes chtit slzset, mam pocit, ze dneska chce kazdy vsechno hned…
Ja zacinala tim, ze jsem si nasla praci( v 23 letech), pak ubytovani na ubytovne. Dvakrat jsem se stehovala za praci, jednou za manzelem, bydleli jsme po podnajmech. Byt jsem si poridila na hypoteku uz jako vdana v 32 letech. Auto, starsi a prvni a zatim posledni, v 36 letech.
Ted se konecne citim usazena a relativne zajistena, mam dobrou praci, byt(stale na hypoteku),auto a neco nasetreno. Je mi skoro 40. V 18 letech jsem se stehovala na kolej s taskou veci a knizek a nemela jeste asi dalsich skoro 10 let ani prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
20.9.13 22:23

Našla jsem si práci s ubyováním…postupně něco našetřila, pak odešla z ubytovny do bydlení s přítelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
20.9.13 22:24

A výdaje za auto? Za to stavební spoření jsem si koupila Golfa, tehdy mě vyšel na nějakých devadesát se vším všudy. Výdaje na takto kvalitní vozidlo nebyly nijak závratné, klasika benzín, pojistka, sem tam nějaká žárovka nebo pojistka. Potřeba rozsáhlé opravy přišla v moment, kdy jsem byla bez práce a blížila se technická. Ta se udělala, za rok se auto vysypalo totálně a koupil se nový passat. A do toho už zase jen lijeme naftu…

• Citovat
  • Upravit
30937
20.9.13 22:25

V prve rade, mas partnera? Pokud ne, musis se stehovat od rodicu hned Ted?

Zacinala jsm az po vysoke skole, pracovala jsem jiz pri skole, pak odjela ha rok a pul do nemecka, celou dobu setrila, vedela jsem, ze bydleni je moje priorita. Ve tvem veku bych koupi bytu neresila, pockala bych, az nekoho potkas a vyreila bych to s nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.13 22:26

Nevím co všichni s tím mají v 18letech z domu…ale každého věc mě je o pár let víc a žiji ještě doma nemam práci jen brigádu a tou nájem bytu neutahnu, ale popravdě do bytu moc jít nechci možna zustanu doma (je tady volné patro) ale nevím to zas nemohu nějak extra rozhodnout já…jinak znám spoustu lidí co vydělavají a žijí doma (popř. mají patro pro sebe) tak to asi i zaleží na vztahu s rodičemi a na mladeži samotné zda chce jít pryč a nebo ne
Anonym nechci aby každý věděl jak a kde žijí

• Citovat
  • Upravit
5158

Je pátek večer, co? :mrgreen:

zakladaelko: holka zlatá, ty si to představuješ až moooc jednoduše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577

Neměla jsem nic, od mámy jsem doslova utekla v 17,5 letech. Začala sama bez prostředků v jednom půjčeném vybydleném bytě. Bez věna, peněz, jen sama se sebou. Šlo to. Tvoje vize mi přijdou zatím trochu science fiction ;)

Příspěvek upraven 20.09.13 v 22:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35774

Nejdřív jsem bydlela u chlapa, pak jsem se vrátila domů a od babičky dostala na byt. Koupil se byt, dlouho jsem měla třeba místo sedačky jen matrace, spala na rozříznuté palandě a koukala na vyřazenou tv od našich. To mi bylo myslím kolem 20.
Pracovala jsem od 17 po maturitě. Auto jsem svoje nikdy neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
n. evill
20.9.13 22:30

:mrgreen: Stačil by Ti 2+1 a Octavka z bazaru? :lol: Tak v tom případě to zvládneš :mrgreen:

Začínala jsem v garsonce velké jako dlaň, bydleli jsme tam dva s dvěma platama (já ze začátku brigády, pokud si dobře vzpomínám tři najednou, mezi nimi studovala Vš - bylo mi 22 a ne 18).

• Citovat
  • Upravit
10709
20.9.13 22:31

Tak já, když ve 24 letech odpromovala, neměla jsem ani šesták, spíš dluhy, a to jsem už i na gymplu byla pořád samá brigáda :roll:
S přítelem jsme už při škole bydleli na studentském bytě, chvílemi to byl sice děs, ale na lepší nebylo… po roce v práci jsme začali shánět vlastní malý pronájem, ale nakonec odjeli do ciziny… no a tam podobně-nejdřív spolubydlení, po jistější práci vlastní pronájem malého bytu, po získání kvalifikované práce větší…
Po návratu zpět do Čech opět od začátku :lol:, jen s tím, že jsme z našetřeného koupili pozemek a začali stavět vysněný domek na venkově :srdce:
Zatím pořád bydlíme v pronájmu, ale „už“ v 3+1 ;) :D a nemůžeme se dočkat léta, kdy se nám snad podaří se sestěhovat do vlastního :pankac:
Toto celá cesta zatím trvá 12 let :lol:

Doporučuju postupně a až si budeš jistější a budeš mít nějakou finanční zásobu, popř. jistotu, tak pořídit vlastní bydlení.
Pokud budeš potřebovat auto kvůli práci, tak je jasný, že prvně pořídíš to
Tak hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová