Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak po maturitě jsem jela na rok Anglie, s penězma od své maminky a v druhé od tatínka. Na Vánoce jsem si přijela pro další. Nicméně přivezla jsem si angličtinu, která mě pak mohla živit. Po návratu jsem učila angličtinu a zároveň studovala. Bydlela jsem v klidu u mámy, přispívala jsem jí na denní provoz (symbolicky). Po roce jsem si našla práci v kanceláři, ale nadále bydlela u mámy. Tuším ve 21 letech jsem se domluvila s kamarády a bydleli jsme v nájmu. Po roce mě to přestalo bavit a vrátila se k mámě. Po dalších 3 letech, jsem se odstěhovala k příteli, po dalším roce po rozpadu vztahu jsem putovola zpět k mámě.
Po dalších 2 letech jsem se stěhovala snad naposledy k mému (nyní již) manželovi.
Byt jsem si nikdy nekoupila, ale nájem bych sama neplatila. Protože vyjde zhruba na to stejné jako hyppo. Pokud by Ti ovšem hyppo jako svobodné náctileté ženě vůbec dali, tak je lepší jít do koupě bytu, když budeš chtít někam odjet, pronajmeš byt, případně prodáš.
Ale neházíš „nájem“ z okna.
Ale záleží, jaký nájem seženeš a spolubydlení na začátek není vůbec špatná zkušennost.
Je legrace a člověk není sám atd.
Jo, ze začátku jsme prali jsme v ruce, nejdříve se kupovala lednice. Místo postele jsme měli matraci a " v kuchyni dva hrníčky malované sluníčky" ![]()
Po skole jsem byla pul roku v Uk, po prijezdu jsem do mesice mela praci, na splatky jsem si koupila auto a pak jsem byla teprve pripravena financne i psychicky bydlet sama. Jenze jsem mela vztah na dalku, tak jsme se s partnerem domluvili, ze se nastehuju k nemu. Takze zmena prace a stehovani. Pokud bych nesla k pritelovi, sla bych do podnajmu, treba do garsonky. Bylo mi 23 let a mela jsem nasetrenk asi 20tis (z vyplat, nikdo mi nic nedal)Jinak 2+1 na zacatek?
Jako pokud na to budes mit, tak proc ne. Kazdopadne 200tis. do zacatku je super, vetsina lidi to nema. Nabytek resis podle financnich moznosti. Hlavni je mit praci a az pak resit bydleni auto atd.
No, jak to říct a neurazit
zůstaň doma u rodičů, jsi ještě dítě a nemáš vůbec představu
kdyby jsi neuvedla věk a že jsi holka tak myslím že to píše můj syn ![]()
… jo a auto jsme zdědili po tchánovcích
je to 20 let stará Corsa, která sice sotva dýchá, ale zaplaťpánbůh za ní
Snad ještě pár měsíců vydrží, než vykalkulujeme, jak jsme na tom, až dostavíme ![]()
Já studovala na bakalare, a dojížděl každý den domu..pak jsem šla na inženýrské studium, ale už dalkove. od našich jsem nic nedostala, ne že by mi nic nechteli dat, ale já si chtěla dokázat sama. když jsem studovala ing. tak jsem učila na SS stavební. na auto mi nezbylo…občas jsem jedla suché housky a čínskou polévku…:-D:-D a jsem na sebe pyšná že jsem se takto otrkala;-) a teď už neucim, protože ma dravost mě vedla dál…
@N. evill píše:
Jo, ze začátku jsme prali jsme v ruce, nejdříve se kupovala lednice. Místo postele jsme měli matraci a " v kuchyni dva hrníčky malované sluníčky"
To je krasny ![]()
hypoteka na auto ![]()
Hele a nechtela by sis najit praci, vydrzet rok, dva jeste u vasich a nasetrit si?
Pisu z vlastni zkusenosti, doslova jsem utekla od rodicu jen s taskou obleceni a stovkou v ruce. Bydlela jsem po kamaradech, studovala, zila z vody a ryze.Pak potkala chlapa, rok jsme bydleli ve vybydlenem bytu, za dalsi rok si ho vybavili a nakonec deti..rozvod..rodice
Chjo, kdybych tak mohla vratit cas ![]()
@N. evill píše:
Jo, ze začátku jsme prali jsme v ruce, nejdříve se kupovala lednice. Místo postele jsme měli matraci a " v kuchyni dva hrníčky malované sluníčky"
Ahoj, budu asi atypycká, ale já chtěla studovat a u toho jsem pracovala. Byldela jsem s rodiči. Tak jsem vystudovala kromě střední 2další školy a našetřila díky bydlení u rodičů. V práci si našla přítele ve 20ti, teď manžela a spolu si koupili byt na hypotéku. Nyní máme 2prcky. Studovala jsem při zaměstnání, takže jsem se s rodiči moc nepotkávala. O víkendech ve škole, jinak v práci do večera. Odstěhovala jsem se myslím ve 24.
Příspěvek upraven 20.09.13 v 22:43
@Anonymní píše:hypoteka na auto
Hele a nechtela by sis najit praci, vydrzet rok, dva jeste u vasich a nasetrit si?
Pisu z vlastni zkusenosti, doslova jsem utekla od rodicu jen s taskou obleceni a stovkou v ruce. Bydlela jsem po kamaradech, studovala, zila z vody a ryze.Pak potkala chlapa, rok jsme bydleli ve vybydlenem bytu, za dalsi rok si ho vybavili a nakonec deti..rozvod..rodice
Chjo, kdybych tak mohla vratit cas
Přesně, u rodičů hodně našetříš a můžeš si zvýšit vzdělání!
@K-Black píše:
No, jak to říct a neurazitzůstaň doma u rodičů, jsi ještě dítě a nemáš vůbec představu
kdyby jsi neuvedla věk a že jsi holka tak myslím že to píše můj syn
Nesmysl. Chce se odstěhovat, ať se odstěhuje. Nevím, co ji tady kritizujete, žádnej učenej z nebe nespadl.
Je úplně normální se v 18 letech osamostatnit, naopak není normální ještě v 25 bivakovat u rodičů.
Zakladatelko, na peníze do rezervy nesahej, byt zatím nekupuj, vřele doporučuji odjet někam na zkušenou do zahraničí třeba jako au-pair, pokud už nechceš studovat. Naučíš se jazyk, osamostatníš se, naučíš se starat o domácnost a děti (i když podle pravidel té rodiny, ale něco třeba v budoucnu využiješ), vyděláš si něco, poznáš svět. Přeju hodně štěstí do života.
@adam755 píše:
Nesmysl. Chce se odstěhovat, ať se odstěhuje. Nevím, co ji tady kritizujete, žádnej učenej z nebe nespadl.
Je úplně normální se v 18 letech osamostatnit, naopak není normální ještě v 25 bivakovat u rodičů.
Zakladatelko, na peníze do rezervy nesahej, byt zatím nekupuj, vřele doporučuji odjet někam na zkušenou do zahraničí třeba jako au-pair, pokud už nechceš studovat. Naučíš se jazyk, osamostatníš se, naučíš se starat o domácnost a děti (i když podle pravidel té rodiny, ale něco třeba v budoucnu využiješ), vyděláš si něco, poznáš svět. Přeju hodně štěstí do života.
ona ale nechce do zahraničí, chce byt 2+1 a octávku z bazaru a nábytek z Ikey, pračku a tak. Ještě nemá práci a na ty peníze sahat nechce. To není přemýšlení člověka co by se měl odstěhovat od rodičů.
Jinak já jsem pro jako ty ať děti bydlí sami, nechci bydlet s dospělýma dětma.
@K-Black jak jsi na to přišla? Nikde nenapsala, že nechce do zahraničí. Přemýšlí nahlas, zatím pořádně neví, možná ji to ani nenapadlo. Podle mě je zralá dost. Kdyby nebyla, sbalila by prachy od tatíka a prošustrovala by je za hadry a šminky.