Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
mám dotaz. Dnes jsem viděla na facebooku foto dětí na raftech cca 4 roky +. Nějaká maminka tento vzkaz okomentovala, že to je hezké a dostalo se jí této odpovědi: „Přístě pojedete s námi. Potkali jsme na raftu roční mimčo v autosedačce“ a tato věta dostala hodně laiků. Tak teď si říkám já. Jsou ty lidi normální? I na klidné řece na raftu se můžou převrátit a mimčo připoutaný v autosedačce by šlo ke dnu. Já vím, že si každý má dělat, co chce, jenže mě teď zajímá, jestli se mám považovat za černou kroniku, že vše vidím vážně nebo jsou ty lidi prostě blázni? Přece jen to je malé dítě, co neumí plavat a sedí v autosedačce. Tak pojďte do mě, beztak se dnes nudím ![]()
Tak to jsem ráda, že také nejsem normální. Nebo už jsem stará…
Já bych se hodně rozmýšlela jestli vezmu syna, čtyři mu byly v dubnu.Byl na lodce s tátou, a neměla jsem z toho dobrý pocit natož raft. Roční ani náhodou.
Já bych na raft neposlala ani svoji 12 letou dceru… ![]()
I když…ta její puberta…
Nééé…nechám si jí… ![]()
Já bych vzala své dítě max. 3+ v záchranné vestě na pramičku na přehradu, ještě by muselo sedět vedle mě, držet se mě a byla bych stejně nervozní.
V sedačce mi to přijde hloupé (přesně jak píše - neplave). Ale s malými dětmi v dobré vestě nevidím problém.
Samozřejmě se zkušenými lidmy a přiměřeným počtem dospěláků na děti.
Jsem ráda, že to vidíte takhle. Já si to přečetla a hrklo ve mně. Tak možná lidi na tom facebooku lžou, aby se zavděčili ostatním nebo fakt nevím…
Brrrrr, měla bych strach jako blázen… Já mám teda z vody fobii, takže bych měla strach i o puberťáka ![]()
@Patejl1 jj, mě šlo o to dítě v autosedačce s plno laiky… ty větší děti klidně pod dohledem rodičů, i když to jedno tam bylo s cizími 4+, ale to už je rodičů věc, komu jej svěří.
Přijde mi to uhozené a nebezpečné. Dítě má mít vestu a mělo by umět plavat. I když s dítkem nebudou sjíždět jezy, stejně je to s tak malým děckem šílené a rodiče by zasloužili pár facek.
@Mallorka píše:
@Patejl1 jj, mě šlo o to dítě v autosedačce s plno laiky… ty větší děti klidně pod dohledem rodičů, i když to jedno tam bylo s cizími 4+, ale to už je rodičů věc, komu jej svěří.
Ono jde nejvíc o to aby děti kvalitní vesty s límcem - co je udrží hlavu nad hladinou.
A aby bylo víc dospělých než dětí - pak každý má „svoje“ dítě, které v případě havarie loví.
a samozřejmě jen na klidnou vodu a žádné jezy, ale sjet berounku proč ne.
@boball píše:
@SIMONA1234 Dej pokoj, už toho hodně snědla
No právě…!!! A co toho ještě sní…
![]()