Jsem neskutečná bordelářka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Verun83
16.3.16 06:31

:lol: smeju se, protoze jsem to samy. Hadry se mi teda nevaly po zemi, za to gauc je oblozenej vsim moznym. Kuchyn vetsinu casu v bordelu, uklizim tak nejak po castech. Veci nedavam na svoje misto, casto neco hledam. Manzel nechape. Vysavam teda obden, vytiram jak tak 1× tydne, mame teda dum 180m. Zadna zabava na uklid. Pred navstevou uklidim cely dum. Ale nekdy mam tyhle zachvevy i mimo ocekavanou navstevu. Ale vetsinou se mi nic nechce :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Verun83
16.3.16 06:35

Jo a taky nezehlim, max kosile, povleceni pro deti :)

• Citovat
  • Upravit
31281
16.3.16 06:39

@chuanita jsem na tom podobně. Jestli jsi schopná denně vysávat a jednou za 2-5 dní vytírat, tak jsi na tom ještě líp než já… :oops: Já sem teď na přelomu zimy a jara tak vyflusaná, že nejsem schopná ničeho…včera jsem měla možnost se tu na to vrhnout (dítko u babičky) a místo toho sem celý podvečer prospala. Takže bordel všude, ale já mám naspáno 12 hodin a cítím se trochu lépe…
Je mi za to stydno, ale né dost stydno, abych s tím něco dělala :zed: jakože dlouhodobě. Vždycky si říkám, když mě to chytne a vypucuju vše „tak a teď to jen udržím“ no a udržím to týden, měsíc, ale pak to zase sklouzne do chaosu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.3.16 07:38

@chuanita když denně vysáváš, nebude to s Tebou tak hrozné :mrgreen: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
16.3.16 08:05
@Makronka222 píše:
Tohle neni zadne znechuceni od rodicu- ted uz je v byte nemas, chces se akorat vymluvit, mi prijde, ja zazila neco podobneho jen bez mlaceni a nasledky fakt nemam.!!! sakra mas doma mimino!!! psi koupes, alespon tlapy po prochazce? Nevis co natahaji do bytu, chlupy nechas jen tak vsude valet? tech 5minut vysat denne cely byt te zabije.. Delej to kvuli diteti a proste se holka premoz a denne vysaj, to te neztrha, obleceni co hodlas nosit i davat diteti se vali na zemi kde leze take pes jo? Nekam si zajdi nebo se koukej probrat. Prijde mi ze jsi lina a jen se vymlouvas, misto zvaneni uz bys mela to pradlo srovnane a prezehlene. Tohle sis mela urovnat prave pred tim miminem. Dost ho ted lituju

Zřejmě celá zakladatelky maminka že? :-D Nechci rýpat, ale co děláš, když ti dítě upadne na ulici? Víš kolik je tam bacilů?

Já myslim, že by si měl každý uklízet svým tempem a podle toho jak komu vyhovuje. A radši budu mít bordel v bytě, ale šťastné dítě ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
16.3.16 08:05

Takže mam nakrmeno a popouštíno venkovní zvířata, psi vyvenčení, vysáté, věci ze země posbírané, vyvětrané, zatopené. takhle fungujem denně. dítko zlaté, rána mě pouští, to třeba odpol. už je přísavka. teď tak hodinku dvě si pohrajem, pokojíme s malým, panebože prosím i za zdřímnutí. a pak místo úklidu chodíme ven.pak oběd, nádobí, někdy vařím dopředu, někdy rychlovku.to ještě co stíhám, kmitám. do toho malý, hrajem se.pak kojení a já mám kopr, odpadám z nevyspání, pak kojení a místo úklidu hraní s malým, kojení a ven.to už je večer, a od té chvíle viz příspěvek včera. Co se mi tu pomnoží, shrnu na zem, odložím někam, prostě už nemám náladu čas sílu a jsem líná. akorát zas venkovní zvířata, a někdy nádobí, věšívám prádlo oprané za den…prostě abych byla dobrá hospodyňka, musela bych zrušit procházky, ani náhodou. večer když usne, to jsou tak vzácné chvilky klidu, že většinou úklid neprovozuju. když čtu vás ostatní, tak mám radost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
16.3.16 08:12

@chuanita to jsi dobra, já ještě nevstala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
16.3.16 08:19

My teda nemáme kupičky věcí poházených po zemi (židlích), to by mi vadilo. Měla jsem podobnou výchovu, takže toho hodně asi vnitřně bojkotuju. Ale ne tím stylem, že bych to neuklidila vůbec, ale spíš tak, že to udělám, až když je potřeba a chci. Např. není potřeba drhnout záchod každé pondělí. Když je třeba, udělám to třeba 2-3× v týdnu, jindy to není potřeba třeba 10 dní. Zkrátka nemám ráda pevnej týdenní plán, kdy se má co udělat. Taky máme psy, takže denně několikrát vysáváme (zametáme) a několikrát stíráme. Máme batole a to by pak fungovalo místo mopu a bylo celý špinavý.

Větší úklid taky dělám až před návštěvou, ale to se týká hlavně úklidu roztahaných hrček dětí.

Mimochodem, taky jsme jako děti musely pořád česat třásně u koberců? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
16.3.16 08:36
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
16.3.16 08:37

Radši mám originál, ale na začátek je tam horší orientace¨

http://flylady.net/c/lp.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
16.3.16 08:44
@Makronka222 píše:
Tohle neni zadne znechuceni od rodicu- ted uz je v byte nemas, chces se akorat vymluvit, mi prijde, ja zazila neco podobneho jen bez mlaceni a nasledky fakt nemam.!!! sakra mas doma mimino!!! psi koupes, alespon tlapy po prochazce? Nevis co natahaji do bytu, chlupy nechas jen tak vsude valet? tech 5minut vysat denne cely byt te zabije.. Delej to kvuli diteti a proste se holka premoz a denne vysaj, to te neztrha, obleceni co hodlas nosit i davat diteti se vali na zemi kde leze take pes jo? Nekam si zajdi nebo se koukej probrat. Prijde mi ze jsi lina a jen se vymlouvas, misto zvaneni uz bys mela to pradlo srovnane a prezehlene. Tohle sis mela urovnat prave pred tim miminem. Dost ho ted lituju

8o Že by závist, že zakladatelka odmítá být otrokem domácnosti?! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
16.3.16 08:46

Mám to podobně, tedy spinu uklízet zvladam, ale jsem hrozny chaotik. Mám problém udelat si ve věcech systém, navíc žijeme v malém bytě, do kterého se nám brzy narodí druhé dítě. Manžel totální bordelar. Paní na úklid bych si klidně zavolala, ale ta mi ten systém Asi neudělá. Základem asi je zbavit se zbytečných krámu, což se ale lehce řekne, ale hůř udělá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
16.3.16 08:47

@chuanita to je v klidu, my to měli doma naopak, takže mě nepořádek strašně znervózňuje, jenže občas nemám čas to všechno zmáknout a pak mám strašné výčitky, že žijeme v bordelu, prostě máme tu takový provozní nepořádek, ono s aktivním dítětem ani nejde. Tchýně má doma naklizeno, takže tam se třeba cítím dobře, ale jak jedu k mým rodičům, mám z toho hrozný pocit stísněnosti a necítím se tam úplně v pohodě. Proto doma čas od času vyhazuju nějaké věci, abychom neměli doma skladiště. Na každou věc máme své místo, ideálně svou krabičku či košíček. Teď tu má prcek roztahaný věci a já mám pocit, že zešílím… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
16.3.16 08:47

@chuanita hele to je prostě věčnej boj :) V malém bytě je vše prostě hned vidět. U nás je to taky katastrofa… máme 2+kk. Přijdem domů, svlíkáme se v kuchyňoobyváku. Bundy a mikiny na židlích v kuchyni, klíče na stůl a další potřebnosti zamtéž. Kluk má pak školní věci na opěradle gauče. PC stůl je skladiště, co se nedá odložit jinam, odloží se tu. V ložnici hromada neseskládaných fuseklí, a poskládané prádlo.
mě teda stačí hodina, abych to tu dala do pucu… ale… se mi nechce :D
Jinak te´d dopol sjíždím inzeráty s nabídkou práce, po 10 hod hodím něco na vaření. Ve 12 jedu pro prcka do školky, většinou baští ještě doma, tak než se nají umeju nádobí. Já ho neutírám, utírá a uklízí starší dítko :) Prádlo ze sušáku rovnou poskládám, bez žehlení. Žehličku jsem viděla naposled v létě, když jsme si žehlili věci na svatbu :D Když tohle dodržíš, zbavíš se hromad nevyžehleného. I když pak je třeba ještě blbce, který to pouklízí do skříní. Ve skříni mám trochu bordel, ale mám málo polic, takže mám na dně 2 mega komíny všeho. No a než přijde manžel ve 3 z práce tak ještě vysaju, porovnám hračky v obyváku, gauč… a fertig.
Okna meju před vánoci než začne mrznout a pak když přestane lítat pyl :D takže někdy v květnu? :D Vysávám denně, vytírám dle potřeby. Peru dle potřeby, prádlo hned skládám, ponožky až se k nim dokopu. To pak se synem hrajem pexeso :D prach dle potřeby. Nádobí denně, jinak bych se na pidi linku nevešla.

No ale na silvestra byla u nás párty a měla dojít i tchýně. To jsem jezdila jak fretka. I prach na lustrech jsem utřela. Kamarádka přišla mezi dveře, rozhlédla se a ptala se zda je správně :D
jako nemám bordel jako špínu (jak si to tu některé představují) ale chaoz. Věčně se někde něco válí. A není nikdo kdo by to porovnal. Nebo to porovnám, přijdou domů chlapi a je to tu zas. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
16.3.16 08:49
@Baba píše:
Radši mám originál, ale na začátek je tam horší orientace¨http://flylady.net/c/lp.php

jo flylady je dobrá :) Bohužel ale je potřeba silné vůle vše dodržet. U lajdáků jako třeba já, který si řekne tak dnmeska to neudělám a zejtra jo, to moc neřeší :D
Ale je fakt, že třeba ten čistý suchý dřez a čistá linka je taková nádhera :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný