Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nemám nadiskutováno na anonym, tak pod mým nickem ![]()
Maminku mám velmi ráda. Ale co jí nezapomenu, teror kvůli pořádku. Denně bylo peklo, protože čtyřčlená rodina v bytě žije, a nejde z bytu udělat vyuklízané muzeum. Dokázal jí vytočit jeden jediný sice opláchlý hrnek, ale neutřený, jediné smítečko v celém bytě na zemi, pastelka na jinak uklizeném stole, prádlo nesrovnané do přesných komínků. žehlily se u nás i ponožky, ručníky, kalhotky, montérky, hadry na podlahu. samozřejmě měla nervy, že má moc žehlení, moc toho, moc tamtoho.po mě stejně přežehlovala atd, nebylo nic nikdy podle jejích představ o pořádku. taťka se pak taky změnil a byl jak ona. kolikrát jsem dostala vařachou nebo domácí vězení nebo mě zfackovali za uplnou hovadinu, třeba za tv program položený ne v lajně. byl to nekonečný příběh, podle závažnosti prohřešku se se mnou nebavili den, týden i měsíc. mezitím jsem nasbírala další prohřešky, takže naštvanost byla skoro pořád. bylo toho víc, ale to je teď jedno.
A teď ke mě. uplně mi znechutili pořádek. jsem jejich naprostý opak. Nežehlím, jsem schopná bordel vyloženě nevidět, ignorovat, překračovat, náčení jsem párkrát umývala až když nebylo nic čistého(ještě nezadaná),bordel v poličkách… Než něco gruntovat, raděj jdu ven, miluju být venku, v přírodě, raděj si hraju s miminkem, psy, čtu, spím…teď udržuju jen nejnutnější, kvůli miminku a příteli, i tak se mi tu věčně něco povaluje atd. uplně mě deptá, že s něčím si dám práci a není to vidět, tak to ignoruju do katastrofálního stavu a pak i mám radost, že je to uklizené. hrozně moc dělá maličký byt, není kam co dávat.
Miminko je v čistém, starám se o něj, denně vysávám, za 3,4,5 dní jak kdy stírám zem, nádobí se snažím aspoň umýt a nechat okapat, peru, ale nežehlím, psy v bytě, takže chlupy, ale když by sem někdo přišel, prostě chaos, třeba oblečení na ven zmuchlané nahromadě nebo dnes jsme přišli pozdě z venku a čas je až teď, ale nechce se mi, tak mám shozené věci po zemi v ložnici. to mě sice štve, ale jsem fakt unavená, tak to počká do rána. přítel když nechá po sobě bordel, tak neletím hned a nesklízím, má taky ruce. prostě když přijdu někam na návštěvu, tak je to znát, že si toho ženské hledí jinak. já se snažím jen to nejnutnější a vyprdla bych se utrácet život jen úklidem. ale uvědomuju si, že jsem bordelářka.
Asi jsem se chtěla svěřit, jaká jsem bordelářka, jestli se tu najde aspoň jedna maminka, která mě pochopí nebo to má podobně. popravdě, nemít přítele a dítě, to by byl teprv saigon.
P. s. maminka ač my děti jsme z domu, má deprese z úklidu stále a denně uklízí jak před vánoci.
V klidu:-D uklizik prubezne..ale poradne az prijde navsteva:))) problem toho neco shodit a nechat to tam..je to ze se to kupi:-D jinak tovdo rana vydrzi;)
Já spis myslím, že jsi relativně normální, spis nejsi otrok domácnosti. My třeba vytirame 1× týdne.. Drobky zametu večer když se mi v obyvaku nalepí na ponožky, nádobí dělá manžel, na prádlo mám susicku a košile si zehli taky sam ![]()
Dřív jsem byla to samé. Několikrát jsem musela i umýt nádobí ve vaně, protože ve dřezu už nebylo místo. Teď už co mám děti se snažím uklízet, ale oni jsou na to dělání bordelu dva ![]()
Když jsou děti u táty tak mám taky stavy kdy si udělám večeři a řeknu si, že nádobí neuteče a uklidím ho ráno. Ale čas od času, tak jednou týdně, mě jebne totální uklízecí šílenství a všechno vyuklízím.
Třeba dneska mě to trefilo a od 7 od rána jsem uklízela. I okna jsem umyla a to venku sněžilo
najednou jsem koukla na hodiny a bylo sedm večer. Pak mám z toho pořádku hroznou radost, ale většinou to děti druhý den zase zasvinej
@Aony problem toho neco shodit a nechat to tam..je to ze se to kupi:-D jinak tovdo rana vydrzi
přesně, nohy bordelu nenarostly a nikde neuteče. Jak jsem psala, že jsem schopná ignorovat, nevidět. než jsem teď zhasla, vidím židlu přistavenou u skříně. zalévala jsem z ní květiny. dva dny dozadu
, a já ji prostě obcházela a ani si ji nevšimla…
Tohle neni zadne znechuceni od rodicu- ted uz je v byte nemas, chces se akorat vymluvit, mi prijde, ja zazila neco podobneho jen bez mlaceni a nasledky fakt nemam.!!! sakra mas doma mimino!!! psi koupes, alespon tlapy po prochazce? Nevis co natahaji do bytu, chlupy nechas jen tak vsude valet? tech 5minut vysat denne cely byt te zabije.. Delej to kvuli diteti a proste se holka premoz a denne vysaj, to te neztrha, obleceni co hodlas nosit i davat diteti se vali na zemi kde leze take pes jo? Nekam si zajdi nebo se koukej probrat. Prijde mi ze jsi lina a jen se vymlouvas, misto zvaneni uz bys mela to pradlo srovnane a prezehlene. Tohle sis mela urovnat prave pred tim miminem. Dost ho ted lituju
Jinak mě teda dost pomohlo maximální zautomatizování domácnosti. Myčka, sušička a robotický vysavač. To jsou moje lásky největší. je fakt že robot tady jezdí tak 2-3× denně v obýváku s kuchyní a denně ložnici a hernu. jinak bych neluxovala tolik
Ahoj, já sice nejsem zatím maminka a nejsem ani extra bordelář, ale úplně chápu, že ti to takto rodiče zprotivili. Já mám takovou povahu, že když mě někdo do něčeho tlačí, tak se tím tuplem zaseknu a nechce se mi do toho.
Jinak jsem ale spíš puntičkář. Což je ale blbé v době, kdy člověk nestíhá. Protože než abych se nervačila, že to nemám tip ťop, tak to raději nedělám vůbec, takže se to logicky všechno nahromadí… Pak se odhodlám, vrhnu se do toho a zase to všechno musím mít eňo ňuňo
.
Když se mi hodně nechce, mám všeho nad hlavu, tak si do diáře (miluju plánování a sepisování a následné odškrtávání) na každý den namyslím nějaký úkol, který musím udělat. Správně bych jich měla udělat třeba mnohem víc, ale vím, že bych to stejně neudělala, takže si sepíšu jen něco, to pak udělám, a mám z toho děsnou radost… Nevím, třeba to takto platí jen na mě, ale myslím, že je to fajn taktika
. Důležité je si nenaplánovat víc, než je člověk schopen udělat, pak to má opačný účinek.
A i když jsem celkem na pořádek, tak si myslím, že je důležité, aby si maminka užívala miminka a byla celkově v pohodě, nějaké smítko sem, smítko tam ![]()
@Makronka222 ona denně vysává, tak nevím, co ji tady pucujes
trošku na nervy, ne?
My doma taky museli mít pořádek. Hodně se na to dbalo. A teď? Ve vlastní domácnosti asi jako u Vás. Přiznala jsem si ale, že mi ten bordel vadí, nicméně kvůli rekonstrukci a párkrát do týdne i kvůli práci na rodičovské to sama nezvládám, a tak mám paní na úklid.
V pohode
ja bych sice doma nesnesla psy, prádlo zehlime, a samozřejmě nežijeme ve spine, ale taky nemusím mit buhvijak vygruntovano.. Jak říkáš, přece nestravim zivot úklidem
špína by mi vadila, ale poházeny veci neřeším. To co je horší, je spíše uklizeni Tvoji mamky.. Trest za to, ze program není na stole v lajne? ![]()
@Makronka222 A tebe by nezabila za minuta, abys dočetla celý příspěvek
Zakladatelka psala, že denně vysává, a vytírá jednou za pár dní. Neřekla bych, že má doma špínu, spíš jen chaos, a to je rozdíl..
@chuanita Myslím, že to s tebou není tak zlé
Akorát teda myslím, že bys měla zajít na nějakou terapii, zdá se mi, že ti rodiče dost ublížili a potřebovala by ses s tím srovnat..
Já dneska po půl roce došla pro žehlící prkno do sklepa, protože jsem musela vyžehlit záclony a zase asi zmizí v hlubinách sklepní kóje ![]()
@Tate píše:
Ahoj, já sice nejsem zatím maminka a nejsem ani extra bordelář, ale úplně chápu, že ti to takto rodiče zprotivili. Já mám takovou povahu, že když mě někdo do něčeho tlačí, tak se tím tuplem zaseknu a nechce se mi do toho.
Jinak jsem ale spíš puntičkář. Což je ale blbé v době, kdy člověk nestíhá. Protože než abych se nervačila, že to nemám tip ťop, tak to raději nedělám vůbec, takže se to logicky všechno nahromadí… Pak se odhodlám, vrhnu se do toho a zase to všechno musím mít eňo ňuňo.
Když se mi hodně nechce, mám všeho nad hlavu, tak si do diáře (miluju plánování a sepisování a následné odškrtávání) na každý den namyslím nějaký úkol, který musím udělat. Správně bych jich měla udělat třeba mnohem víc, ale vím, že bych to stejně neudělala, takže si sepíšu jen něco, to pak udělám, a mám z toho děsnou radost… Nevím, třeba to takto platí jen na mě, ale myslím, že je to fajn taktika
A i když jsem celkem na pořádek, tak si myslím, že je důležité, aby si maminka užívala miminka a byla celkově v pohodě, nějaké smítko sem, smítko tam. Důležité je si nenaplánovat víc, než je člověk schopen udělat, pak to má opačný účinek.
Mluvíš mi z duše. Jak se hecnu, tak to jde krásně a eňo ňuňo. Se psaním taky, třeba teď jsem měla úkol umýt okna, a jo, umyla, jiný den zvednout věci z poliček do vyšších pater, a jo, udělala.,odškrtla..
Já to mám stejně. Jen mám v rodině dva šílence, mamku i babičku. Takže nejvíc a nejrychleji uklidím, když vím, že mají přijet. Muž, když vidí jak lítám po bytě, vždycky pozná, že bude návštěva
a stejně pak, podle jedinýho pohledu mojí mámi, přesně vím co je uklizeno špatně
Co mi zůstalo z domova, že každá věc má své místo a to mě dokáže vytočit, když se někde něco válí
jinaj jsem normální ![]()