Jsem neskutečná bordelářka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12272
16.3.16 08:53

Abych napsala něco o sobě, tak za bordeláře se nepovažuju, jsem spíš vyléčený uklízecí maniak a vyloženě si to užívám. Luxuju tak jednou za týden, vytírám kuchyň, předsíň a koupelny jednou za týden, zbytek jednou za měsíc. Máme všude dlažby. Prach když je vyloženě vidět, koupelny taky jednou za týden, umyvadla tedy častěji. Prádlo nežehlím, to jsem se na podnět jedné známé odnaučila. Dlouho mě přemlouvala :mrgreen: Co se mi osvědčilo je to, že věci mají svá místa a že pokud to jen trošku jde, je potřeba je tam hned vracet. Tohle se snažím dodržovat, ale jen já bohužel. Dítě a manžel jsou vyloženě bordeláři :? Do toho ještě pořád nějaké předělávání… Jo a máme dva malé psy línací. Na tom velkém prostoru ani žádné tragické zachlupení nepozoruji. Myju jim tedy tlapy z venku, to pokaždé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
16.3.16 08:56

@Pinkie jojo, taky to u nás bylo. V sobotu prostě velkej úklid. Hlavně já chtěla na diskotéku, tak jsem musela přěkně od rána makat aby mě máma pustila. Naštěstí jsem se naučila brzo vařit, takže jsem vařila a vyhnula se tak třeba praní (měli jsme tenkrát ještě pračku výřivku, tzn vyprat, přendat do ždímačky, vyždímat, vymáchat ve vaně, vyždímat a pověsit). Nesnášela jsem ten předváníční úklid a tak podobně, kdy máma byla nervní jak sáňky v létě, a dělej tohle a tamto a ještě tohle. Smejčilo se všechno, i ta retro obývací stěna 3m dlouhá se musela rozebrat aby se vysálo a vytřelo pod a za ní :roll:. Třásně na koberci jsme naštěstí neměli :D

Ono je to prostě těžký. Pro mě rozházený hračky, neutřený nádobí, a pod. není bordel. Ale třeba ségra celý den běhá a pořád to uklízí. denně vytírá, vysává, utírá, smejčí, rovná… a pak je servaná. Já nejsem blázen abych tu od rána lítala s hadrem a večer padala na ústa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
16.3.16 09:04

@chuanita a s čím se stresujete? jako každýmu to vyhovuje jinak…já jsem to teda taky zkoušela, protože uspoří se hromada času, když se neuklízí, člověk si může odpočnout nebo něco, ale já jsem právě byla vystresovaná děsně z toho nepořádku, takže mám systém, abych doma uklizeno měla, bohužel jsem kolikrát večer tak vyšťvená, že fakt jen padnu…podle mě každej si má tu mateřskou zařídit tak, aby to pro něj byla radost - někomu vadí ten stereotyp, tak ať jde na část úvazku do práce, aby ten zbytek času stráven s miminem byl pro něj příjemný, někdo se stresuje u úklidu, tak se na to prostě vybodněte! Kamarádka to dělá tak, že s manželem mají neděli jako uklízecí den - děcka zavřou do pokoje, ať si hrajou a prostě uklidijou celej byt - umyjou koupelku, záchod, prach, nádobí na lince a linku, vysajou, vytřou, vyperou, žehlení taky neřeší - ve dvou jim to jde rychleji, za dopoledne mají byt hotový a ona má pak celý týden klid, maximálně něco málo naskládá do myčky po vaření a vysaje :) tak to udělejte taky tak, a na to, jak to mají ostatní nehleďte - uvědmote si, až příště půjdte k nějaké kamarádce, co by se jí v obýváku dalo operovat, že to že je tam uklizeno neznamená, že tam žije šťastná rodina. buďte ráda, že vy jste šťastní a spokojení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
16.3.16 09:12

Pokud tohle znamená bordelaření, tak to já žiju jak nějaká fetka v ubytovně :D. Věci jako nádobí nebo oblečení roztahaný po celým pokoji uklízím večer na hromádku a druhý den umyju. Nikdy neutírám, prostě nechám okapat, až není v odkapávači místo, tak to poklidím. Jiný úklid dělám maximálně jednou týdně. Vysávat každý den, tak se picnu. Nežehlila jsem už tak 10 let, je to podle mě naprosto zbytečný, a žehlím snad jen košile, nebo když mám na triku fakt viditelný přehyb, protože bylo špatně pověšeno. Znám pár uklízecích maniaků a teda za ty stresy to fakt nestojí…
Edit: jediné, co mi vadí jsou hory čistého (jednou/dvakrát) nošeného oblečení na židli/gauči. Ale ještě jsem nevymyslela, co jiného s ním dělat (do skříně ho dávat nechci a na nějakého sluhu nemám místo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
16.3.16 10:14
@jalemina píše:
jo flylady je dobrá :) Bohužel ale je potřeba silné vůle vše dodržet. U lajdáků jako třeba já, který si řekne tak dnmeska to neudělám a zejtra jo, to moc neřeší :D
Ale je fakt, že třeba ten čistý suchý dřez a čistá linka je taková nádhera :D

Drez vecer susim :D ale kdyz nejakou misi neudelam, tak to neresim, stejne par dni v mesici nejsem dona. Pokracuju dalsi den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14945
16.3.16 10:45

@chuanita Obdivuji tě, že máš maminku velmi ráda, když tě dokázali zfackovat za špatně položený TV program. Vyloženě maminka snů. Moje mamka byla taky blázen do pořádku, ale asi o level níž než tvoje, protože fusekle se u nás nežehlily. Jinak já jsem od ní taky opak, uklízím, jen jak se mi chce a co se mi chce. V bordelu nežijeme, ale ani v ťip ťop naklizeném bytě. Se psem a dětmi by to bylo na úkor duševního zdraví celé rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
16.3.16 12:21

@KimL Já to vyřešila navrtáním háčků na bok skříně. Tam se odkládá lehce nošené oblečení a nikde se neválí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2094
16.3.16 12:31

Bud v klidu…pořádek lepšího člověka neuděla a naopak ;)
Mám ráda uklizeno, ale nic se nemá přehánět. Vysávám obden, vytírám jednou týdně, kuchyn a obyvák uklízím denně, utřít linku, umýt dřez, uklidit v obyváku stůl atd…mám psa i kočku a co jako…povysávat a vytřít barák mi trvá 80minut 8o co jsme blázen abych tolik ze svého času denně obětovala jen naší zemi :-)
Tvoji rodiče jsou na facku :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.16 13:32

No já raději anonymně. Rodiče mě k pořádku nevedli, sami neuklizeli. Ja svou domácnost tak nějak pofackuju, má me tři kluky a manžel. Já už na to rezignovala. Nemůžu já sama jim chodit za zadkem a jen uklízet, jsou v přesile. Hadry se válejí všude, když už mě to fakt naštve, tak jim to všechno zkopnu do pokoje a zavřu dveře. Každou sobotu si musí uklidit, no těch keců. Za celej tejden tam mají různý misky, obaly a ty hadry. Jinak nádobí většinou myju taky ráno až když ho potřebuji. Podlahy jednou týdně. Bydlíme v prvním patře tak se tu dost víří prach z aut, na to už jsem taky rezignovala. Jako ani nevím jestli se mám smát nebo stydět.

• Citovat
  • Upravit
242
16.3.16 17:39

@chuanita …A víš co? Uplně tě chápu. Neodsuzuji. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
16.3.16 17:50

Já s tím hodně bojuju, řekla bych, že se lepší. A to mám paní na úklid jednou týdně, to je super. Jenže provozní nepořádek je taky hodně velký. Tenhle týden jsem měla hodně úklízivou a k tomu jsem ještě objednala stojací vysavač do kuchyně. přemýšlela jsem nad robotem, ale nechce se mi vypláznout desítku a kupovat levné šunty nechci. Tak třeba v budoucnu.
například zítra k nám dorazí nějaký chlápek měřit úniky tepla, poleze po celém bytě :roll: Takže je hodně naklizeno, večer to dotáhnu. A paní na úklid se zítra bude divit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
17.3.16 11:50

@Heivka
nebo takové ty proutěné koše a truhly, taky se tam leccos schová :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
17.3.16 12:32
@barca.dablik píše:
@Heivka
nebo takové ty proutěné koše a truhly, taky se tam leccos schová :)

To je taky super, ale já bych se pro koše a truhličky v bytě nehla :mrgreen: takže jsem si je zakázala pořizovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
17.3.16 12:41

@Heivka
stačí jeden pořádný a je to :lol:
Jako děcko jsme si třeba musela prvně uklidit, když jsem chtěla vidět večerníček. Tak jsem hrdě vzala hromádku oblečení a zavřela ji do skříně a bylo to raz dva, jenže časem to bylo rodiči odhaleno, takže tomu srovnání jsem se nevyhnula 8o
Když jsem byla starší, pamatuju se, jak mi říkali „ukliď si to, nebo to poletí přes plot“ a nakonec to bylo opravdu zábavné, když jsem své oblečení sbírala po cestě nebo odvazovala z lustru. Aspoň jsem si užila legrace.
S úklidem to nijak nepřeháním a myslím, že bordel, vlastně pořádek, mám v mezích normy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.16 12:50

Nejsem v tom sama :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat