Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jejdamane, zakladatelko, to muselo byt desny. U nas byla sobota uklizecim dnem, a beda, jak chtel mit nekdo jiny program. Nastesti s tim, jak sme my deti rostly, se z mamy staval vetsi „bohem“, takze v puberte uz nebyla povinnost mit obleceni naskladane v komincich, vyzadovala proste jen takovy ten provozni poradek, jednou tydne vysat, utrit prach apod. Nastesti.
Ja se snazim doma take udrzovat takovy ten provozni poradek. Kdyz mam v drezu nadobi a zaviraji se mi oci ve stoje, tak se svet nezblazni a holt to do te mycky naskladam az rano. Kdyz cekam navstevu, tak naklidim vic (povrchove
), treba pes ma na vsechny hracky obrovsky kos, to je pak uklizeno behem minuty
ale abych pred navstevou kamosky treba uklizela ve skrinich, to ne.
@Anonymní píše:
Podotykam, ze jeste nemam deti:-).To si pak tu uklizecku na doma poridim. Ale treba jsem hakliva na noseni obleceni dva dny po sobe, to bych V ZIVOTE NA SEBE NEDALA!!!Takze jeden den jedno obleceni a pak to jde do kose.Na to jsem pedant! Peru jen o vikendu, ale vyperu treba 3 pracky a mam zas klid.Umim veset pradlo, takze nezehlim vubec
.
to jako ani džíny? to se upereš, ne? já džíny nosím klidně týden…a fakt mi nevadí už nošené oblečení dát zpátky do skříně. Jako jasně trička a kor v létě, to peru, kalhotky, ponožky samo taky denně, ale mikiny a kalhoty teda ne
@Stánina Nejlepší popis
. Neustále mám všude roztazáno milion věcí, který „budu zaručeně za chvilku potřebovat“ ![]()
@KimL píše:
@Stánina Nejlepší popis. Neustále mám všude roztazáno milion věcí, který „budu zaručeně za chvilku potřebovat“
A nejde to vštípit, vychovat k tomu. Když jsem jako dítě měla bordel v pokoji, máti mi to vždycky naházela na jednu hromadu doprostřed. Tak jsem se do toho pustila, ale pak jsem v tý hromadě třeba našla knížku… a bylo. Začetla jsem se, máti přišla, seřvala mě…Tak jsem pokračovala v úklidu, ale našla jsem časopis… Nekonečný příběh.
Nejhorší je se k tomu úklidu dokopat. Pak už to lítá, dostanu se do tempa a jedu. Oči mi začnou fungovat jak lupy a dalo by se ze země žrát, fakt šůruju do mrtě. Ale pak, když je to hotový, tak to ze mě spadne, oči se vypnou… Teď vím, že s hezkým počasím přichází co? Přichází mytí oken ![]()
Taky to máte tak, že jakmile umejete okna, začne pršet? ![]()
@Stánina Já když umyju okna, mám na nich obtisk čenichu od psa, takže to neřeším a okna myju až když se mi začnou rozmazávat stromy za oknem. ![]()
@Heivka @Stánina Jsem si říkala, že je to hrozný, jak je venku furt hnusně a zatažíno a tak. Pak jsem umyla okna…
![]()
@chuanita necetla jsem diskuzi - prisla jsem z diskuze o zoubku
![]()
U mne totéž. Mam nastesti paní na úklid, ale ta kdyz prijde, tak si chudak musi myslet, ze jsem desna. A ja se i stydim. Mame, troufám si rict, hezkej dum, interiér designovej navrženej od odborniku, ale ja tu delam bordel ![]()
A proc?
Moje mama mi treba cely odpoledne vyhazovala trika z police, protoze nebyly dost dobre srovnany (co taky chtit od osmiletý holky), takze prisla, smetla trika na zem a znovu…
Dneska kdybys prisla ke mne domu, tak je uklizeno (diky ty uklizecce), ale supliky by se na tebe vysypaly. Tam ona neuklizi. Tam vládne muj chaos. Mne to i vadi, ale nedokopu se. Hadry jsou vsude, ted teda a miminkem k tomu přibyly i hracky, kousatka, dudliky, apod.
![]()
Manzel nic nerika, uklizecku neřeší.
@sisk trika -jako u nás. Přišla, smetla. Nebo já vysála, ona po mě. Asi víš, jak mi bylo, malá holka, co vysála jak nejlíp umí a pak naštvaná mamka znovu. Když se vařilo, měla nervy z pomáhání. Protože dítě něco rozsype, zašpiní vyleštěnů plotnu…když jsem se koupala a zapomněla pyžamo, prostě odběhla, tak v momentě po mě letěla do kupelky a bylo zle pro vlasy v síťce. a nepomohlo, že tam jdu zpátky. utírání prachu kontrolovala přejetím prstu.bylo toho hodně. nebo výlety, chodili jsme hodně. na výletě se uvolnila a na cestě domů už nervy, co za ten den neuklidila.
Přijď k nám a zkus otevřít skříně
přítelovu se snažím třídit, zvlášť trika, mikiny atd, složené. Nejsem ale blázen, takže když si to domíchá, má to domíchané, dám si s tím práci a on to zkazí, tak jak chce. Pochopil to a už to nemíchá. Moje skříně…jakž takž věci mezi lidi do města. a jinak sice roztříděné, ale ne vždycky složené, někdy zmuchlané
a v jedné je chaos, protože místo jinde nebylo a vše se do ní musí vlést. na ní se chystám, ale není čas.
Miminlu jsem žehlila. Velmi rychle jsem pochopila, že hromadu času prostojím u prkna a on si čůrne a jeto. prostě nežehlím ani pro něj.
Ja jsem taky bordelarka no…ale jak uz je toho moc suruju do zemdleni. Navstevy se musi ohlasit den predem, pouklizim a tak se mi to libi, ze si to obcas vyfotim a pak se temi fotkami kocham ![]()
@Veveří píše:
Ja jsem taky bordelarka no…ale jak uz je toho moc suruju do zemdleni. Navstevy se musi ohlasit den predem, pouklizim a tak se mi to libi, ze si to obcas vyfotim a pak se temi fotkami kocham
Já jsem neměla moc dobrý příklad doma. Bydlelo nás šest v 3+1, všude bylo plno krámů a nedalo se to uklidit.
Takže mně osobně se velmi líbí uklizený byt, ale nezvládám to. Když už uklidím (jako snažím se), tak za pár dnů to není nikde vidět
. A to jsem nějaké věci i vyhodila.
Bydlím s dvěma dětmi v domku, kde jsme bydleli v šesti, takže děti mají svůj pokoj, já mám ložnici, máme obývák a kuchyň. Všude jsou věci, plné regály knih, hraček, výrobků dětí, dokladů mých klientů. Dětské věci se plíživě rozlézají po bytě a moje věci se stěhují k dětem do pokoje.
V létě nás čeká rekonstrukce. Budu se muset zbavit nějakého nábytku a hromady věcí. Objevila jsem knihu Zázračný úklid a konečně jsem pochopila, proč mi nejde uklidit
.
Hned jak skončím s daněmi, vrhám se na probrání skříně. Mám hodně oblečení pro děti (i do budoucna), máme ho ve skříni, u dětí na skříni v krabicích, pod jejich palandou, pod mojí postelí. V podstatě se tu nedá dýchat, jak je tu plno
. proberu knihy, fotky a ostatní věci. Dost se na to těším. Jsem na sebe zvědavá, jestli to nakonec dokážu tak, jak jsem si to vymyslela.
Pochopila jsem, že bez redukce víc jak poloviny věcí to nepůjde. Mám v plánu nechat méně úložných prostor, než máme. Musí nám to stačit
.
@Veveří píše:
Ja jsem taky bordelarka no…ale jak uz je toho moc suruju do zemdleni. Navstevy se musi ohlasit den predem, pouklizim a tak se mi to libi, ze si to obcas vyfotim a pak se temi fotkami kocham