Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko, nečetla jsem celou diskusi ale vidím že se nám tu zas rozjíždí nějakou… Laurinkou
. Hele něco ti řeknu my matky nemáme nárok být nemocné,max.dva dny a pak se funguje
Je to blbé ale je to tak
Můj chlap je stejnej bordelar jako ten tvůj. Kolikrát si říkám že další dítě mám doma
a není to tím že jsem na RD byl takovej vždycky, bordel nevidí. Když si myslí že tu dělám hov. o,ráda mu přenechám dítě a jedu na celodenní výlet. Můžu ti říct že od té doby mi říká jak to musím mít kolikrát náročné. Až se přestěhujete do většího, bude líp. Budeš mít více úložných prostorů a bordel uklidis do skříní. My bydleli taky v malým. Jedna místnost byla plná krámů jelikož nebyly kam dát. Neumím si představit mít tam teď dítě jak to bylo maličký bydlení. Neber si to tak, má toho teď moc ono bude dobře. Hodně síly na uzdravení ![]()
Me chlap vzdycky rikal ze doma nic nedelam. I kdyz jsem kojila, makala po nocich brigadne na pocitaci, uklizela barak cca 240 m plus zahrada. Tahala nakupy kocarem i ve snehu 3 km denne. Vycetl mi i zapnutou telku cca hod denne. Vycetl mi i ze se mi povolilo telo. Sam pracuje cca 4 h denne, na baraku na nic nesahne, nic neni udelany a vetsinu času proflinka na netu a proknoura jak je unavenej. Jsem rada ze si vubec utre po sobe zadek na zachode. Proste soudi me DLE SEBE! Taky muj zajem o nej je na bodu mrazu. Pro me to uz vubec neni chlap. Takovi lide z tebe jen vysavaj energii. A kdyz jednou za cas neni zbyti a musi fyzicky pracovat tak je tak neprijemnej ze by jsi ho zabila. Nekdy si rikam jestli jeho zpusob prezivani je vubec vhodnej priklad pro deti!
@Anonymní píše:
@Borůvka1990 Díky za povzbuzenízrovna na tom pracuju a snažím se zbavovat krámů. A už se těším na jaro!
Není zač
Já vyhazuju krámy před vánoci (věci, nádobí co nepotřebuju, oblečení, boty) a stejně tak na jaře, v březnu. Nevím kde se ty krámy vždycky za půl roku vezmou
Ale je to potřeba, pokud se člověk naučí nelitovat vyhodit věci, které nepotřebuje, má z půlky uklizeno
Taky už potřebuju slunce, jsem unavená a podrážděná (nedávám najevo, snažím se přežít do přívalu energie)
Uvidíš že i manželovi se uleví, i tobě ![]()
@Anonymní píše:
No on má v poslední době různé kecy, asi jak je nervní z práce, z baráku… prý jsem zaskládala byt různýma krámama a nedá se tu pohnout. Je pravda, že nejsem zrovna systematik a typ uklízečka, ale těžko nezaskládat byt, když tu bydlíme 4 na výměře 46m2. No je fakt, že z toho malého bytu nám už hrabe oběma.
On pracuje z domu, akorát teď tráví většinu dne na domě, který opravujeme, zřídil si tam i kanclík, tak je relativně flexibilní a když jsem nemocná tak trochu pomoct může.
JInak většího bordeláře neznám…nechává po sobě poházené oblečení, ráno tu najdu slupky od mandarinek, lžičky a prázdné kelímky od jogurtů, na lince vytažený cheba, sýr… Asi proto se mě to dotýká, když mi vyčítá, že neuklízím.On chtěl jít ven a prý, že mu mám vyžehlit rifle, které se tu sušily…tak jsem mu řekla, že teď nemám čas, tak si je vyžehlil a řekl mi, že jsem líná.
Asi to fakt moc řeším, potřebovala bych oraz, někam vypadnout… jsem pořád v podstatě s dětma, ale malá je ještě malička, nechce se mi od ní. Synek zase je vcelku náročný na čas, má pocit, že ho stále musím bavit. Spolu si ještě nepohrajou.
Když jsem byla s malou v porodnici, přivezl si k nám mamku, aby nemusel být na malého sám a když jsem předtím někam sama jela (ještě než jsme měli malou), tak zase jel se synem k rodičům. ASi nejvyšší čas mu je nechat doma oba a jít si aspoň zacvičit nebo někam na kafe
My jsme taky čtyři v 2+kk (39m2) a máme tu dost mista na všechny věcí. Opravdu potřebujete všechno? Nemáte náhodou spoustu věcí co by se mohli hosit, ale nikdo je nepoužívá? Pokud nemají děti pokojík, tak jim ho udělejte a zajeďte pravidlo, že jejich věci patří jen tam. Dost se ti tím uleví. Holky mají v pokoji bordelu, tak jen zavřu dveře a nekoukám se na to ![]()
A co se týče chlapa, tak bych po něm chtěla, aby po sobě uklizel. Minimálně nádobí do myčky, jídlo do ledničky, prádlo do koše. Žehličku bych vyhodila a nebo schovala, že je rozbitá. Já nežehlila už skoro deset let a nikomu to neschází
A když to bude chlapovi vadit, tak ať si to dělá sám. Jsi jeho žena, ne služka
Taky jsem měl takovou ženu, naštěstí už lenoší u jiného pána. Taky byt 2+1 a manželka doma s jedním dítětem, pěkně se s ním vyhajala dopoledne, pak i odpoledne a já po práci pěkně na stavbu a pak večer ještě vařit, abychom všichni měli druhý den teplé jídlo. Návštěvy k nám odmítaly z důvodu nepořádku chodit.
Jinak taky byla děsně moc po celém dni doma unavená, totiž když je člověk líný, tak ho unaví i spánek.
Trolla a navazující příspěvky jsem smazala.
Klidné dopoledne přeje
admin Monika