Jsem nezletilá, čekám dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
151
20.2.11 14:08

jsem nezletila cekam dite...

Ahoj :)
potřebuji pomoct je mi 17 let jsem ve 22 tydnu těhotenství a přítel i já nejsme plnoletí potřebovala bych zjistit co nejvíce informací o rodičovském příspěvku, porodném atd…
Chtěla jsem poprosit všechny maminky i nastávající maminky se stejným problémem o radu a co nejpodrobnější odpověď na sociálním úřadu už jsem mluvila se 6 lidmi a nedokáží mi prozatím odpovědět..
Bydlím s matkou a dvěma mladšími sourozenci, matka je na OSSZ, mohou jí strhnout dávky ze sociálky??atd?… :nevim: pozastavit příjem rodiny?? :nevim: předem děkuji za odpověď.. :-) Krásný den!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
20.2.11 14:37

Nemáš nárok na PPM (peněžitá pomoc v mateřtví), ale pouze na pomalou variantu čerpání rodičovského příspěvku, ten teď je ještě míň jak dřív, tj. do 9m věku dítěte 7600, pak 3800.
V závislosti na příjmu domácnosti, kterou sdílíš, bys mohla mít nárok na porodné.
Při poskytnutí dávky je zkoumán příjem rodiny; nárok na porodné má pouze rodina, jejíž příjem v předchozím kalendářním čtvrtletí nepřesáhl 2,4násobek životního minima.

Přídavek na dítě
Nárok na dávku má nezaopatřené dítě, které žije v rodině, jejíž příjem nepřesáhne 2,4násobek životního minima v „předchozím“ kalendářním roce.
Nevím, zda budeš stále nezaopatřené dítě, pokud budeš pobírat rodičák :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
20.2.11 14:59
Gladys píše:
Nemáš nárok na PPM (peněžitá pomoc v mateřtví), ale pouze na pomalou variantu čerpání rodičovského příspěvku, ten teď je ještě míň jak dřív, tj. do 9m věku dítěte 7600, pak 3800.
V závislosti na příjmu domácnosti, kterou sdílíš, bys mohla mít nárok na porodné.
Při poskytnutí dávky je zkoumán příjem rodiny; nárok na porodné má pouze rodina, jejíž příjem v předchozím kalendářním čtvrtletí nepřesáhl 2,4násobek životního minima.Přídavek na dítě
Nárok na dávku má nezaopatřené dítě, které žije v rodině, jejíž příjem nepřesáhne 2,4násobek životního minima v „předchozím“ kalendářním roce.
Nevím, zda budeš stále nezaopatřené dítě, pokud budeš pobírat rodičák :nevim:

Ano pokud budeš studovat tak máš nárok na přídavek na dítě i na sebe a pokud jsi nezaopatřené nezletilé dítě, máš právo i na alimenty od rodičů, ty však nemusí bý vypláceny pokud přerušíš studium

• Citovat
  • Upravit
12947
20.2.11 15:42

tyto nároky co píši holky máš, ale do 18 let je za tebe bude brát máma-rodiče…jí vemou přídavky na tebe, a mužou jí stáhnout i příspevky od socky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
20.2.11 19:13

A nebo se vezmete a stan se tak „plnoletou“ :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janca21peta25
20.2.11 21:33

ahoj záleží jestli když orodíš tak jestli ti bude už 18 jinak já měla skoro stejný problém a maldší kamarádka taky a 6týdnu před porodem máš nárok na peníze od školy pokud studuješ dělá to cca 250 kč na den vycházelo to na měsíc jako materska 7600.pak jsem presla na materskou a furt beru 7600 po dobu 3 let.

• Citovat
  • Upravit
mag
12862
20.2.11 21:39
Aliik píše:
A nebo se vezmete a stan se tak „plnoletou“ :wink:

To nejde, musel by být alespoň jeden plnoletý

Edit: A teď nevím, jestli nekecám, tak jdu radši spát :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
21.2.11 16:55

Ahoj.Jsem na tom stejně jako ty. :-) Je mi 17 a jsem 21+4 tt.Kvuli rizikovému těhotenství jsem musela školu přerušit.Moje máma na mě ale stále bere přídavky.Prý do 18 let mého věku na ně má nárok.Rodičovský příspěvek brát budu,ale bude se mi počítat až ode dne narození malého.Ted je to do 9.měsíce dítěte 7600 a potom až do 4 let 3800 kč,jak už někdo psal.Nevím,ale zda bude muj táta na mě platit stále alimenty. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
n. Hotaru
11.3.12 17:00

Dotazy k ročníkové práci

Ahoj,
pracuji na ročníkové práci na téma: Těhotenství a mateřství nezletilých a v jedné části chci uvést i RP.
A vás bych chtěla poprosit.. Změnilo se něco na rok 2012? Tuším, že změna je v tom, že už není potřeba složitě přepisovat RP na otce, aby byla možnost výběru délky pobírání RP.. ale změnilo se ještě neco? Bude mít i nezletilá matka bez otce dítěte stále nárok alespon na 4.letou variantu?
Můžete psát jakékoliv zkušenosti (i starší, před případnou změnou v RP), budu ráda, alespon získám víc informací… :-)
 Káč

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
11.3.12 17:05
n. Hotaru píše:
Ahoj,
pracuji na ročníkové práci na téma: Těhotenství a mateřství nezletilých a v jedné části chci uvést i RP.
A vás bych chtěla poprosit.. Změnilo se něco na rok 2012? Tuším, že změna je v tom, že už není potřeba složitě přepisovat RP na otce, aby byla možnost výběru délky pobírání RP.. ale změnilo se ještě neco? Bude mít i nezletilá matka bez otce dítěte stále nárok alespon na 4.letou variantu?
Můžete psát jakékoliv zkušenosti (i starší, před případnou změnou v RP), budu ráda, alespon získám víc informací… :-)
Káč

Ahoj, nechci rýpat, ale jako zdroj uvedeš diskuzi na emiminu? ;-) Za spolehlivý zdroj bych považovala někoho ze sociálky, kdo kromě slovního výkladu poskytne také odkazy na aktuální předpisy…

• Citovat
  • Upravit
13119
11.3.12 17:08
n. Hotaru píše:
Ahoj,
Káč

podívej se na stránky MPSV nebo OSSZ - tam to určitě bude a můžeš zdroj citovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
n. Hotaru
11.3.12 17:29

No dobře, tak tyhle zdroje už mám uvedené… to je ta teorie :-)
A teď hlavně mě asi zajímalo jak to chodí v praxi.. Ne to co mají někde napsaný a uvedený..
Jestli jste se s tím někdo setkal v reálu - jednání úřadů s nezletilou matkou.. Zajímá mě to vzhledem k tomu, že jsem i osobně byla u případu, kdy ..... no… (kroutí se mi jazyk, když to musím říct, ale budiž) „sociální pracovnice“ na úřadě, sjela mladičkou holku za to, že by se v jejím věku místo souložení, měla raději učit.. (slušně řečeno) :roll: :nevim: Jako zkušenosti hrozná, hlavně proto, že v oboru studuju a jako člověk, a už vůbec ne jako sociální pracovnice, bych si nedovolila svýmu klientovi něco takovýho říct.. ikdybych si to stokrát myslela… :zed:

Rozvržení ročníkovky mám právěže jako: Teorie RP a praxe (tam bych chtěla uvést zkušenosti lidí, včetně teda té mé)..

• Citovat
  • Upravit
13119
11.3.12 18:45
n. Hotaru píše:
A teď hlavně mě asi zajímalo jak to chodí v praxi.. Ne to co mají někde napsaný a uvedený..
Jestli jste se s tím někdo setkal v reálu - jednání úřadů s nezletilou matkou.. Zajímá mě to vzhledem k tomu, že jsem i osobně byla u případu, kdy ..... no… (kroutí se mi jazyk, když to musím říct, ale budiž) „sociální pracovnice“ na úřadě, sjela mladičkou holku za to, že by se v jejím věku místo souložení, měla raději učit.. (slušně řečeno) :roll: :nevim: Jako zkušenosti hrozná, hlavně proto, že v oboru studuju a jako člověk, a už vůbec ne jako sociální pracovnice, bych si nedovolila svýmu klientovi něco takovýho říct.. ikdybych si to stokrát myslela… :zed:Rozvržení ročníkovky mám právěže jako: Teorie RP a praxe (tam bych chtěla uvést zkušenosti lidí, včetně teda té mé)..

ale to jsi původně nenapsala. Pokud chceš rady z praxe, jdi do diskuze nezletilé maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44191
11.3.12 21:02
n. Hotaru píše:
Jestli jste se s tím někdo setkal v reálu - jednání úřadů s nezletilou matkou.. Zajímá mě to vzhledem k tomu, že jsem i osobně byla u případu, kdy ..... no… (kroutí se mi jazyk, když to musím říct, ale budiž) „sociální pracovnice“ na úřadě, sjela mladičkou holku za to, že by se v jejím věku místo souložení, měla raději učit.. (slušně řečeno) :roll: :nevim: Jako zkušenosti hrozná, hlavně proto, že v oboru studuju a jako člověk, a už vůbec ne jako sociální pracovnice, bych si nedovolila svýmu klientovi něco takovýho říct.. ikdybych si to stokrát myslela… :zed:Rozvržení ročníkovky mám právěže jako: Teorie RP a praxe (tam bych chtěla uvést zkušenosti lidí, včetně teda té mé)..

Tak já jsem u toho byla.
Pracovala jsem na dávkách „dorovnání do životního minima“, patřilo to do dávek v hmotné nouzi, bylo to v r. 2005/06, spadalo to pod městský úřad - výplata těch dávek.
Jednalo se o 17 letou matku s půlroční holčičkou, otec byl taky nezletilý, výživné za něj platili rodiče, bylo určené soudně.
Dívka žila s dcerkou u maminky, pocházela s rozvedené rodiny, měla přerušené studim na 2 roky.
Tenkrát bylo ještě velké množství sociálních dávek, takže přestože žila u matky, která vydělávala a měla příjem, tak dosáhla na nějaké opakované dávky a myslím, že jí byly přiznány i nějaké jednorázové.

Vše chodila vyřizovat se svou matkou, která také měla miminko v péči do té doby, než dcera dovrší plnoletosti, jednali jsme s nimi normálně, slušně, na úrovni, ale prostě jsme si mysleli svoje, co budu zapírat :mrgreen:
Taky jsme to potom prodrbali.

Šlo o normální rodinu normálního etnika, víc o té rodině nevím,jen to, že ta matka byla taky rozvedené. Ale jak moc byla rodina nefukční před tím, nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1122
2.3.13 15:00

Chtela bych se zeptat

Dobry den chtela bych se zeptat, jsem nezletila a mam dceru, ta je psana na otce ditete. Já a přítel sme se rozešli. Chtela bych dceru napsat na nekoho z mych rodicu. Pritel se o dite nestara, venuje se spis kamaradum. Snama moc neni.(Mel by se starat o dceru)Já se o dceru plne staram. Mám šanci jí dostat zpet? Nebo spíš přítel když je zletilí..Dekuji za odpoved :roll: :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky