Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Ahoj, předem se omlouvám za anonymitu ale je mi to celkem trapné, nevím proč
Mám prosbu o váš názor…za týden mám termín porodu (ze kterého mám strach) a teď poslední dobou ze všech stran poslouchám jak jsem se na to připravila a co pro to udělala a neudělala. Jestli jsem si dělala pravidelnou masaž hráze nebo chodila na cvičení…? Jenže já nedělala vůbec nic z toho. Jsem nezodpovědná a měla jsem si vše nastudovat a něco proto udělat? Bojím se abych kvůli tomu neměla hrozný porod. Čtu jak díky masáži hráze měla spousta žen skvělý porod bez poranění a tak dále…je tu někdo jako já? Mám teď celkem výčitky, ale nejsem zrovna typ co by si kupoval pomůcky na masáž hráze a pravidelně chodil na cvičení…dokonce jsem nebyla ani na předporodním kurzu![]()
Naopak.Jsi vzácně úplně normální a nepodlehla jsi té neskutečné těhotenské davové masáži (nikoli hráze
).
![]()
Děkuju Vám…tak jste mě uklidnily
přišla jsem si nenormální ![]()
Můj doktor říkal, že hráz si masírujou akorát úchyláci a že je to k ničemu
Ahoj, nezodpovědná určitě nejsi
. Já jsem radši nic nestudovala, na žádná těhulkovská cvičení jsem nechodila a hráz jsem si taky nemasírovala a musím podotknout, že porod jsem měla úplně v pohodě
. Takže hlavně buď v klidu a uvidíš, že všechno bude v pohodě ![]()
Ježkovy voči, holky. Ona se dělá masáž hráze? No to jsem koukám 100 let za opicema
o ničem takovém jsem snad ještě neslyšela
Jak to jako probíhá? ![]()
Buď v klidu
Já jsem chytla takovou paniku že nic nevím už ve 4. měsíci. Tak jsem honem šupajdila na cvičení. Byla jsem tam 3× a pak jsem začala krvácet
Po pár dnech v nemocnici jsem zase mohla domů, ale musela jsem ten pohyb omezit. Tak jsem pečlivě studovala na netu a akorát jsem se ještě víc vystresovala. Hráz jem masírovala a stejně mám nástřih. Navíc se mi malá sekla, tak že už už volali kleště, když jsem se do toho naposledy pořádně obula a malá byla venku
na porod tě nic nepřipraví a většinu věcí okolo stejně neovlivníš. Pokud máš nachystanou tašku, tak prakticky pro to víc udělat nemůžeš ![]()
V klidu. Já při prvním chodila na cvičení s přednáškama a stejně ten porod dopadnul úplně naprd. A to co nám tam říkali se mi z hlavy stejně v momentě vykouřilo. Nejlepší je řídit se vlastním tělem a poslouchat PA. Potrhaná sem byla až kam a pochybuju, že by mi od toho nějakej balonek pomoh. Možná tak na lepší pocit. Teď u druhýho nedělám absolutně nic. Ještě ani nemám sbalenou tašku do porodnice a to mi hrozí předčasnej porod. Stěží jsem vyprala veci na mimčo. Prostě budu řešit za pochodu, co chybí. Nehodlám se ještě víc nervovat. Stačí, že už teď se toho porodu bojím víc než prvně. Nevědomost je někdy krásná ![]()
@meloryv píše:
Taky jsem nic z toho nedělala a porod jsem měla krásný. Nestresuj se, není to potřeba.
Pridavam se. Takhle jsem to mela taky.
Klid, já taky nedělala nic, nic jsem nečetla, na předporodních kurzech jsem nebyla, žádné cvičení, žádné masáže, prostě nic a nemám pocit, že bych něco zanedbala ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, předem se omlouvám za anonymitu ale je mi to celkem trapné, nevím proč
Mám prosbu o váš názor…za týden mám termín porodu (ze kterého mám strach) a teď poslední dobou ze všech stran poslouchám jak jsem se na to připravila a co pro to udělala a neudělala. Jestli jsem si dělala pravidelnou masaž hráze nebo chodila na cvičení…? Jenže já nedělala vůbec nic z toho. Jsem nezodpovědná a měla jsem si vše nastudovat a něco proto udělat? Bojím se abych kvůli tomu neměla hrozný porod. Čtu jak díky masáži hráze měla spousta žen skvělý porod bez poranění a tak dále…je tu někdo jako já? Mám teď celkem výčitky, ale nejsem zrovna typ co by si kupoval pomůcky na masáž hráze a pravidelně chodil na cvičení…dokonce jsem nebyla ani na předporodním kurzu![]()
Zkus si precist, jak se takova masaz hraze dela a hned Te to prejde, fakt. Ja si koupila olejicek a zacala studovat postup a rovnou sel olej do kose a bylo. Jedinne co udelej, precti si dychani, to budes potrebovat. Ale i to Ti bude PA rikat.
Nic jsem nemasirovala, nechodila na kurzy. Jen jsem teda pila malinik. Porod 4 hodiny, bez nastrihu a bez jakehokoliv poraneni. Tak neboj.To ze ses nepripravovala neznamena, ze to bude nejaka hruza ![]()
@Alyss píše:
Klid, já taky nedělala nic, nic jsem nečetla, na předporodních kurzech jsem nebyla, žádné cvičení, žádné masáže, prostě nic a nemám pocit, že bych něco zanedbala
@Alyss píše:
Klid, já taky nedělala nic, nic jsem nečetla, na předporodních kurzech jsem nebyla, žádné cvičení, žádné masáže, prostě nic a nemám pocit, že bych něco zanedbala
Taky palec nahoru a pochvala za normalitu
![]()