Jsem nezodpovědná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14974
11.11.14 20:09

Poprve jsem si planovala, jak vse naplanovane uskutecnim, porodila jsem predxasne a v pohode i bez toho, takze k druhemu porodu jsem sla absolutne nezodpovedne bez pripravy. A taky byl uplne v pohode. Niceho se neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
11.11.14 20:12

Necvicila jsem, nemasirovala jsem hráz, u prvního jsem o porodu nevěděla vůbec nic a porod byl hodně rychlý. U dalších dvou jsem něco o porodech něco nastudovano, rodila jsem ambulantně 8) všechny 3 porody proběhly naprosto bez komplikaci ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.11.14 20:12

Já, na cvičení jsem nechodila, na kurzech jsem nebyla, hráz jsem nemasírovala, prostě nic nic nic, rodila jsem čtyřkilové dítě a porod byl pohádka. Dokonce obě PA říkaly, že tak krásný porod dlouho neviděly a máme to i na videu, tu chválu slyšet :mrgreen: tak neboj, medílální, reklamní a konzumní masáž nastávajících matek v dnešní době je veliká a leckdy zbytečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
11.11.14 20:13

V tom případě jsem taky nezodpovědná :lol: Nechodila jsme na předporodní kurzy, na cvičení pro těhotné, nemasírovala jsem vůbec nic a dovolila jsem si porodit už 7× :D (vlastně 8×, ale dvojky plánovancou sekcí nepočítám). Nemám pocit, že by mi to chybělo, všechno jsem to krásně zvládla :)

Příspěvek upraven 11.11.14 v 20:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4107
11.11.14 20:15

Mě docela mrzí že jsem nebyla na kurzu, bohužel jsem musela poslední 3 měsíce ležet, takže jsem o kurz přišla. Při porodu jsem nevěděla co mám dělat, jak dýchat… možná kdby tam byla milejší a ochotnější PA tak to bylo o něčem jiném :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
@fragola píše:
V tom případě jsem taky nezodpovědná :lol: Nechodila jsme na předporodní kurzy, na cvičení pro těhotné, nemasírovala jsem vůbec nic a dovolila jsem si porodit už 7× :D Nemám pocit, že by mi to chybělo, všechno jsem to krásně zvládla :)

7× teda pani, smekám! :kytka: :kytka: :kytka:Po sedmé to už snad ani nemohlo bolet, ne?

Příspěvek upraven 11.11.14 v 20:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Děkuji :) Jsem ráda, že nejsem sama…přijde mi, že to teď všichni hrozně řeší. A já jsem spíš takový typ, že než dát nějakých 1000 korun za balonek na masáž hráze, tak radši něco koupím pro mimčo :kytka: jen mě to tak vyděsilo, když to teď všude slyším nebo se mě někdo ze známých co už porodily ptá :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2299

Já poctivě masírovala a malý měl 4kg, takže stejně šití :nevim: Na předporodní kurzy jsem nechodila, na cvičení už vůbec ne (skupinové cvičení upřímně nesnáším), takže jsem akorát doma hopsala na baloně (kvůli zádům).
Za mě - člověk se může připravovat jak chce, stejně k tomu přijdeš jak slepá k houslím. Ani dýchání jsem necvičila, PA mi to stejně ukázala na místě (a i kdybych to měla naučené, tak jsem při kontrakcích měla stejně v hlavě prázdno, dělala jsem co mi řekla ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
11.11.14 20:16
@Anonymní píše:
Děkuji :) Jsem ráda, že nejsem sama…přijde mi, že to teď všichni hrozně řeší. A já jsem spíš takový typ, že než dát nějakých 1000 korun za balonek na masáž hráze, tak radši něco koupím pro mimčo :kytka: jen mě to tak vyděsilo, když to teď všude slyším nebo se mě někdo ze známých co už porodily ptá :nevim:

Máš recht, je to neskutečná stádnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
11.11.14 20:17

@Burj Chalifa Díky, jsem příspěvek editovala. Vlastně 8×, dvojčátka plánovanou sekcí neberu jako porod, o který bych se nějak extra přičinila :oops:
No a i po sedmé to bolelo, to zase ne, že ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
11.11.14 20:22

@fragola teda klobouk dolů 8-o mě porody jako takové moc nebolely, ale po tom 3 porodu jsem měla při každém kojení ještě další 4 dny pocit, že rodim :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
11.11.14 20:24

@Ivaneska No, zavinování byla síla od 4. porodu dál, to zase jo. Bez analgetik bych nebyla schopná fungovat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
11.11.14 20:26

Masáže, cvičení a kurzy potřeba nejsou (ve smyslu nutnosti, bez které neporodíš nebo jedině s komplikacema). Co by ale asi každá rodička měla vědět je, jak porod probíhá (fyziologický/nefyziologický) - z relevantního zdroje. Jestli to bude z přednášky, knihy, videa je asi fuk. Ale aby věděla, kdy do porodnice mazat hned, kdy to počká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
11.11.14 20:29

@fragola já to řekla doktorovi, že mě to bolí, porod prospal, vylezl až před 6 ráno :mrgreen: Hned mi napsal čípky proti bolesti, bez nich bych asi vyskočila z kůže :zed: Vubec jsem netušila, že zavinovani dělohy může tak bolet :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
11.11.14 21:32

Ja kdybych si pred prvnim porodem stokrat neprecetla radu prikladat a prikladat, tak nekojim. V porodnici mi dali brozurku, nikdo mi pres cetne prosby nepomohl a ja se zkratka drzela toho, co jsem si nacetla pred porodem.
A kdybych si neprecetla, ze tlaky na konecnik pri kontrakcich muzou znacit uz samotne vylodeni, tak se syn narodil v predsini.
Mne osobne vse nactene hodne pomohlo, i tak toho bylo dost a to, co jsem precetla byly takove zachytne body. Ja totiz v zivote nepecovala o mimino, jednou jsem jako sestileta dostala pochovat sestrenici a to bylo vse.
Nejsi nezodpovedna, jen je mozne, ze budes v nekterych situacich hodne tapat a zpetne si budes rikat, ze kdybys mela cas si to promyslet v tehotenstvi, udelas to jinak. A nebo treba vubec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí