Jsem opatrovník, můžu do práce?

Janiecka
6.3.15 20:54

Jsem opatrovník ,můžu do práce?

Dobrý den, prosím Vás chtěla bych se zeptat. Sestra je opatrovník o Naší maminku a stará se o ní, ale nemá jí soudně. Pobírá na ní třetí stupeň postižení a to je 8tis. Tím, že není vedena na úřadě práce tak ani do práce nechodí, ale chtěla by se nahlásit a začít pracovat. Jak se to dá udělat? Jde to nějak? ale maminku chce mít dál doma. Moc děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30420
6.3.15 20:58

Pokud má maminka III. PNP tak to určitě nebude tím, že je třeba jen inkotinentní, kdo se o ni pak bude starat, když ona bude v práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janiecka
6.3.15 21:01

@Januliiik právě, že by zaplatila sestřičku co by se za ní přišla podívat. Jinak maminka chodí a umí se o sebe postarat, jenže neumí se okoupat, večer má plenu a taky se jí musí vařit. Je ochrnuta na pravou ruku a tahá za sebou nohu, ale jinak je stabilně normální

• Citovat
  • Upravit
1118
6.3.15 21:04

Moje maminka bere tohle na bráchu. Do práce jít mohla, peníze které jí chodí (těch 8000,–) je na výdaje nejen na léky atd ale i na zajištění péče :) ale stejně bych se pro jistotu zeptala na sociálce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janiecka
6.3.15 21:07

@Melliska.M moc děkuji a nevíš kde se zeptat?

• Citovat
  • Upravit
30420
6.3.15 21:07

Tak v tom pak nevidím problém :-) určitě se dá zajistit pečovatelka. Vy pak akorát budete muset vykazovat výkony peč. pro úp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66807
6.3.15 21:08

Měli jsme kdysi podobný případ v rodině, sociální dávka byla omezena příjmem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janiecka

@Januliiik aha a to se vykazuje jak?

• Citovat
  • Upravit
140233

@Januliiik může, chodit např. charita. Peníze nedostává opatrovník, ale ten nemocný člověk a on si může zaplatit za opatrování komu chce i dceři. Sestra zakladatelky může chodit do práce, ale musí mít někoho zajištěného na opatrování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
6.3.15 21:09
@Janiecka píše:
@Januliiik aha a to se vykazuje jak?

tam ti pak určitě poradí a výkazy by vám měla dávat služba u které budete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
6.3.15 21:10
@blecha72 píše:
Měli jsme kdysi podobný případ v rodině, sociální dávka byla omezena příjmem

Kdysi už dávno neplatí. Peníze patří ošetřované osobě a ta rozhodne jakou péči si za ní zaplatí.
Takže zakladatelko, ano, klidně může do práce, péči zajistí právě z těch peněz.

Příspěvek upraven 06.03.15 v 21:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
6.3.15 21:10

@mojmira já vím, proto jsem se ptala, ale pokud se jedná o rod. příšlušníka tak není třeba výkazů, v opačném případě být musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
6.3.15 21:14

@Janiecka ale i tím, že pečuje o maminku se počítá do odpracovaných let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
6.3.15 21:16

Přece ty peníze bere ten člověk na sebe. Jak si tu péči pak zajistí, to je na něm… případně na těch, kteří se o něho starají. Ale oni přece nejsou zaměstnaní u něj… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
6.3.15 21:17

@mag prosím tě, kde by se o tom dao nastudovat víc? kdo má nárok na ošetřovačku? Třeba osoba, která má třetí stupeň a z neurologie má potvrzení, že je závislá 24 hodin na třetí osobě? Co to ten příspěvek vlastně je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat