Můžu mít dva pracovní úvazky?

507
6.3.15 14:09

Můžu mít dva pracovní úvazky?

Ahoj holky. Jsem na rodičovské dovolené (1,5 roku). Před porodem jsem dělala na poloviční pracovní úvazek. Teď mi byla nabídnuta práce na hlavní pracovní úvazek úplně v jiném oboru a u jiné firmy. Po mateřské bych snad zvládala obě práce. Myslíte si že mohu podepsat smlouvu na HPP a do zaměstnání nastoupit?
Děkuji za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101759
6.3.15 14:14

@Vuninka Obecně řečeno můžeš, omezení bývají jen v oblastech, kde se třeba čerpají granty a podobně, u nás třeba nesmíme mít víc jak 1,2 úvazku, pokud jsme psaný někde na projektu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
6.3.15 14:33

@j.a.n.i1: Ale to znamená 1,2 úvazku na ten grant ne? Kdybys k tomu ještě dělala na půl úvazku pokladní v místní samoobsluze, tak to snad nevadí, nebo jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
6.3.15 15:06

Obecně můžeš mít prací kolik chceš, pokud se to shoduje s vnitřními předpisy zaměstnavatele. Některé pozice se totiž vylučují - třeba práce v bance / nezávislé finanční poradenství na ŽL apod.
A teď nevím, jak je to s tou rodičovskou, do dvou let tuším musíš mít o dítě postaráno jinak než ústavně (je tam nějaké omezení dnů v měsíci) - takže příbuzenstvo nebo chůva..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
6.3.15 18:26

@Kassy Máme i grant, kde jo. Na jednom je to na odbornou činnost na druhém na veškerou, tedy krom žl, ten nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat