Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To je krásné
Možná s tebou sice trochu cloumají hormony, ale já bych klidně uvítala i více takovýchto příspěvků v této složité době ![]()
@Mamanova93
Hlásím se mezi šťastné. Sice jsem už dlouho na HO, ale mému oboru se daří, byly prémie za loňský rok a letos stejně jako každoročně jsme dostali přidáno. Hysterii kolem covidu nepodléhám, umím využít výjimky. Dětem sice online výuka moc neprospívá, ale oni jsou spokojení a nutno podotknout, že naše vzájemná celodenní přítomnost nám docela utužuje vztahy. Muž chodí normálně do práce. Chodíme na procházky, připravujeme se na motosezonu a cyklosezonu. 1× týdně jdu do práce mezi lidi, tak si užiju i své oblíbené šatičky a podpatky.
Samozřejmě mi chybí večeře, kavárny, kino apod., ale i tak jsem spokojená a dá se říct šťastná. Protože se máme rádi a jsme zdraví. Covid už máme všichni naprosto bezpříznakově za sebou
Konečně pozitivní diskuse. Blahopřeju a ať ti to vydrží co nejdéle!
![]()
Mně se mírně zlepšila nálada se zlepšujícím se počasím. V únoru to bylo na provaz. ![]()
@Mallorka píše:
Já se hlásím zase s tím, že už mě čeká tahle doba sere.
Nápodobně! A to jsem v osmém měsíci. Jestli to tak půjde dál a budu tři roky zavřená doma, tak potěš koště!!
@jamik1416
To byl účel. Člověk otevře internet a všude jen covid, úmrtí nemocí.. tragédie. Rozhodla jsem se věřit, že štěstí je stav mysli.
A tím vůbec nemyslím, že bych nebyla několikrát zas den naštvaná, unavená nebo zoufalá. Jen se tím prostě nechci nechat semlít
. ![]()
V téhle době covidu, i když je už dlouho zima, venku brzo tma, ven se skoro nesmí a i sebemenší blbost musíme objednávat na internetu, jsem opravdu šťastná.
. Užívám dokud mám ještě manžela,,díky,, karanténě doma a zažíváme první chvíle rodiny spolu.

Jsem měsíc po porodu, doma už téměř třičtvrtě roku. Nevyspalá, věčně mastné vlasy. Peníze mi chodí. Je jich dost na to abych nemusela mít obavy o budoucnost. Dny se docela vlečou, naší malou holčičku ještě téměř nikdo z rodiny ani přátel neviděl. Leží vedle mě a má zase bolení bříška a když se po chvíli zase uklidní, podívám se na ni a vím, že svět je naprosto v pořádku
Protože to není samozřejmost. Za chvíli bude manžel pracovně pořád pryč. Jsem šťastná a vděčná, jak je nenáročný na moje kuchařské umění. A jsem šťastná, že vlastně nic nemusím.. jen být. Jen být v pohodě. Se sebou s malou i s manželem.
Vím, že tohle sdělení nedává úplně smysl, že se vlastně na nic neptám ani si nestěžuju.. chtěla jsem si jen udělat takovou osobní bilanci a říct, že i v téhle době člověk může být šťastný, možná je to za nejlepší možná doba
Přeju vám všem ať v sobě dokážete každý den najít aspoň malý kousek spokojenosti.