Využívaly byste dál služby s takovou lektorkou?

Anonymní
14.10.24 14:23

Jsem přecitlivělá? Služby

Ahoj holky,
docela by mě zajímal váš názor na následující situaci:

Využívám poslední rok jednu službu, která stojí cca 1000 Kč/hod a beru si cca 2-3 hodiny měsíčně - tj. za ten rok mě stála kolem 40.000 Kč celkem.
Lektorka, která tuto službu poskytuje, je velmi kvalitní, ale začínající - já jsem byla v podstatě její první pravidelně platící klient, na mě se nabalili další 3-4, další 2-3 má příležitostně někde z jiných zdrojů. V rámci svojí profese jsem i zdarma pomohla její služby trochu zviditelnit.
Nyní nastala situace, že jsem se nemohla zúčastnit jednoho již zaplaceného semináře a dohodly jsme se, že mi platbu převede na jiný termín. Když jsem toto chtěla využít, nejprve se jeden termín zrušil pro nedostatek účastníků, mezitím se zvýšila cena. Další termín je teď v říjnu, ale jedná se o jiné téma. Doplatila jsem do zvýšené ceny a lektorka mi oznámila, že jsme si špatně rozuměly, že platbu převede pouze na seminář na stejné téma, pokud by se ještě konal, a za aktuální seminář musím zaplatit znovu plnou cenu.
To mě trochu naštvalo, protože zájemci jsou vždy jen 3-4 a v podstatě na účasti každého závisí, zda se to vůbec uspořádá - z toho jeden další účastník je ještě moje kamarádka, kterou jsem k lektorce přivedla. Přijde mi to docela vyčurané v téhle situaci, kdy se ji dlouhodobě snažím podpořit, aby se jí byznys vůbec rozjel, mi nevyšla ani v téhle maličkosti vstříc… Tak jsem se ozvala a lektorka se urazila, že její služba je exkluzivní, draze se vzdělávala a myslela si, že mi vychází vstříc hodně (naše psaní nebo telefonní hovory na různá témata včetně tedy věcí z našich hodin prý byly z její strany neplacená konzultace).

Jak byste se v takové situaci zachovaly? Můj chlap je z toho úplně nepříčetný, už v průběhu toho roku měl pocit, že se lektorka chová příliš arogantně a řekl mi, že by kvůli tomu její služby už nikdy nevyužil. Nejedná se o žádnou nezbytnou službu, i když svoje benefity má. Mně přijde škoda v tom nepokračovat, ale samozřejmě jsem teď taky trochu uražená a není to zrovna málo peněz…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
470
14.10.24 14:30

Je to její business, tak bys měla přestat očekávat jakékoliv výhody. Pokud chceš tu službu využívat, zaplať si jí. Nehledej v tom víc ani míň.

Pokud jsi jí pomohla podnikání rozjet, tak kdybys to neudělala ty, byl by to někdo jiný. Řekla bych, že váš vztah by měl zůstat na profesionální úrovni, tzn. nebuď uražená a buď nabízenou službu využívej nebo ne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.24 14:47
@lu369 píše: Více

To bych právě ráda, ale bohužel se to úplně nedaří. Podmínky se mění za pochodu a je dost těžké v tom manévrovat.
Ty bys takovou službu využívala dál nebo ne?

• Citovat
  • Upravit
45689
14.10.24 15:16
@Anonymní píše: Více

Tak asi záleží na tom, na kolik jsou její služby výjimečné.
Tys nechtěla nic zadarmo, jen jsi chtěla platbu převést jinam, což mi za situace, cos pro ni udělala, nepřijde jako nepřiměřené.
Pokud se dají její služby pořídit jinde, asi bych se s ní rozloučila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
14.10.24 15:24

Já se už životem naučila nejednat s horkou hlavou. Na tvém místě bych si zaplatila, o co stojím, poté využila to, co máš převedené a dál bych viděla. Pokud by mi na takovém místě bylo pořád fajn, služeb bych dál využívala. Pokud bych se tam už cítila hloupě, šla bych o dům dál :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
14.10.24 15:30

Ja bych teda využila co jsem zaplatila a pak nazdar. Nemusíš nic vysvětlovat. Beztak není jedina, ktera tyhle sluzby provádí.

• Citovat
  • Upravit
1972
14.10.24 15:31

Nejsi její kamarádka, jsi chodící peněženka a tohle je její práce. Nic víc, nic míň. Já bych se zařídila dle toho, jak moc mě ta služba baví a zda existují dostupné alternativy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
14.10.24 15:37
@Tayen píše: Více

Nooo, tak to je sice pravda, ale s takovymhle uvazovanim pani ve sluzbach velmi rychle skonci.

Je jedno, jestli je to cviceni, jazyky, kosmetika… Nahradu si zakladatelka urcite najde. Ale pani si poskozenou reputaci jen tak nenapraví.

• Citovat
  • Upravit
1378
14.10.24 15:55

No je to poučení, že ne každá vstřícnost se vrátí. To psaní a telefonní hovory se dají nazvat jako konzultace (z tvého pohledu)? Jiným je teda účtuje a jen tys je měla grátis? Takové klienty jako ty, které jí ještě přivádí další klienty, bez nichž by se ten seminář vůbec nekonal, bych si na jejím místě hýčkala, když ty tam nepůjdeš a rozmluvíš to i kamarádce, tak to zase může zabalit a nebude mít nic.
Navíc tys ten zrušený termín chtěla využít na stejné téma, to že se náhradní seminář zrušil pro nedostatek účastníků, není tvůj problém.
Asi bych teď rozvážila, jestli mi její služba i tak za to stojí (je tak výjimečná?), nebo si můžu najít někoho jiného nebo s tím úplně přestat. Pokud ti i tak za to bude stát, využívala bych jen ryze zaplacený seminář, nic dalšího nechtěla a nikoho jí nevodila a nijak dál nepodporovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
14.10.24 16:17

@andrasteia
Jo. Ale to už není zakladatelky problém :lol:

Každopádně 40 000 ročně mi přijde jako dost peněz a pokud bych nebyla 100% spokojena, tak nahrada mi přijde na místě. Pokud nějaká v okolí je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
14.10.24 16:33

Já nevím. Pokud si s ní jinak rozumíš, její lekce ti něco dávají, pak bych pokračovala, ale dala bych si už pozor, na čem se doopravdy domluvíte. Tedy pokud převod lekce na jinej seminář, nebo na totožnej, ale s otázkou, zda se bude konat. To by se mi asi taky nelíbilo. Ale záleží, o co jde no, jestli to fakt nešlo, nebo jestli nechtěla vracet prachy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leontodon
14.10.24 17:12

Zníš, jakoby ti to vadilo natolik, že už její služby využívat nechceš. Řídila bych se svým pocitem. Je docela jedno, jak by to viděl někdo jiný.

• Citovat
  • Upravit
21542
14.10.24 19:14

Mě by teda toto chování vadilo fakt hodně. Nejedná se o úplně malé částky a očekávala bych seriózní chování. Osobně bych si vybrala dosud zaplacené služby a další si neobjednávala. Také na mě působí velmi neseriózně, že mění podmínky za pochodu. To jsou ty její služby tak unikátní a skvělé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21542
14.10.24 19:21

Edit. Vloženo dvakrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
14.10.24 19:38

Já bych se s ní snažil domluvit na tom, že ty peníze z nevyužítého semináře na jiný seminář (+ samozřejmě doplatek do částky toho semináře), nebo o vrácení těch peněz s tím, že se už toho zrušeného semináře nejspíš nezúčastním. Pokud došlo ke zrušení z její strany, měla by peníze vrátit. A dál bych to neřešil a klidně její služby využíval dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze