Využívaly byste dál služby s takovou lektorkou?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jsem člověk, který opravdu nemá rád chování, které lze vnímat jako podraz. Ženská na řasy mi nauctovala o 150 Kč vice za doplnění - strávila jsem tam o 10 minut déle, než měla vyhrazeno. Když jsem tam strávila o 30 minut kratší dobu, protože to nevypadalo, slevu mi nedala. Vždy jsem nechala dysko (klidně i 200) a hlavně mi o té vyšší ceně nic neřekla, nauctovala a nechala zaplatit. Ok zaplatila jsem a už jsem nepřišla ![]()
Takže bych využila zaplacené peníze a pápá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ti nevím.
Pokud jsi účast na semináři rušila ty sama, tak je obrovský benefit, že to můžeš využít jindy, občas to vídám, ale není to nic běžného (lektoruji kurzy osobního rozvoje). Takže toho bych si velmi považovala. Obvyklé je, že buď dostaneš zpět část peněz po stržení storno poplatku anebo přijdeš o všechno.
Pokud by mě osobně někdo kontaktoval mimo smluvené termíny a žádal konzultace (opakovaně?!), tak si to nechám proplatit. Pro ní to není zábava, ani pokec s kamarádkou, ale práce. Takže opět, obrovský benefit pro tebe.
Doporučení dalším lidem je sice fajn, ale to není platba. Pokud není domluveno jinak. Upřímně - kdyby to pro mě někdo udělal v začátku mého podnikání, tak je to sice milé, ale protože jsem od začátku celkem žádaná, tak to žádná velká pomoc není, protože klienty jsem získávala vždy velmi snadno. Takže by to pro mě nebylo nic extra a aby za to ode mě někdo očekával konzultace zdarma a měl pocit, že má nárok na nadstandartní zacházení, to tedy opravdu ne, děkuji pěkně.
A nakonec. Nevím, odkud jsi a o jakou službu se jedná. Ale 40 000 je z mého hlediska naprosto směšná částka. Navíc za rok, to jako vážně? Kolik si myslíš, že z toho má čistého? Po zaplacení daní, nákladů na prostory, přípravu, pomůcky, vzdělávaní, to bude míň jak tisícovka měsíčně, možná pětistovka. To z tebe opravdu nedělá VIP klienta.
Ale řešení to nemá. Ty žiješ v pocitu, jak moc jsi jí pomohla a máš dojem, že by ti měla být vděčná a vyjít ti vstříc v ledasčem. Ona tenhle pocit zjevně nemá (já na jejím místě bych ho taky neměla, jen na okraj). Tyhle podvojné vazby nikdy nedělají dobrotu v podnikání ani v mezilidském kontaktu. Takže jsou dvě možnosti. Buď uznáš, že ti dotyčná není zavázaná poskytovat nadstandartní služby a můžete nějak fungovat dál anebo se spolu rozlučte, protože z toho bude jen mrzení. Chtít po někom vděk za něco, o co se tě neprosil (a co mu z tvého hlediska pomohlo, ale z jejího možná ani moc ne) je prakticky vždycky cesta do pekel.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Zajímavé, já znám machry v různých oborech a paradoxně, většinou jsou ochotni konzultovat a poradit zdarma. Často právě proto, že je díky tomu nějaký kontakt a ve výsledku projekt. Sama jsem takto kontaktovala už hodně lidí skrze práci ![]()
Zda je 40 malo, nebo hodně je bez znalosti obsahu velmi těžko říci. Pohybuji se mezi úspěšnými lidmi a nikdo by nebyl ochotný to utratit například právě za osobní rozvoj. Ale dovedu si představit spoustu věcí, za které ti lidi dají o těžké desetitisíce více a rádi. Tohle nelze moc posoudit.
Ale souhlasím, že jejich vztah je již narušený. Jak říkám, mě dokáže naštvat i blbých 150Kč, když se mi o tom neřekne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takhle - to je rozdíl. Když mě kontaktuje někdo úplně z vnějšku s jednorázovou (!!!) konzultací a je to něco, co by mě bavilo anebo pro dobrou věc, tak proč ne. Ale věnuju tomu max pár minut a pokud by to mělo být na déle, tak upozorňuju, že víc už jen po zaplacení. Stejně tak konzultuju s lidmi z vnějšku, pokud je tam potenciál doporučit se a udělat si dobré jméno (aka různé články, podcasty apod). Ale fyzická osoba (ne firma, ne větší projekt), která ke mě dochází na kurzy a opakovaně mi mimo jejich termíny emailem či dokonce telefonicky (!!!) klade dotazy nad rámec toho, co si zaplatila (a to opakovaně je důležité, jednorázově proč ne), to je úplně jiný příběh. Kdyby to dělal každý, tak mám najednou o x hodin neplacené činnosti týdně navíc a moje reálná hodinová mzda je najednou výrazně nižší.
Podívej, jak říkám - o klienty nouze není, naopak. Ono to bude asi tím, co si ty představuješ pod termínem „osobní rozvoj“ a co to opravdu je
Ale reálné náklady na vzdělávání „úspěšných lidí“ jsou ročně úplně jinde. A nemusí si to nezbytně platit sami. Ale to už plevelíme, protože to zcela jistě nebude tenhle případ. Tady je podstatné spíš to, že po odečtení nákladů se z téhle částky stane celkem nicotný výdělek.
- Citovat
- Upravit
- O klienty prave nouzi ma, pokud vim, ja a skupinka lidi okolo me jsme nejvetsi pravidelna skupina klientu. I v tom puvodnim prispevku pisu, ze se veci rusily pro nezajem a kdyz odpadne 1 clovek, v podstate uz se to prestane rentovat
- Volala mi obvykle ona sama a chtela resit nejake svoje veci, casto se me i ona ptala na rady, pripadne jsme si rekly vzajemne obecne novinky z te oblasti zajmu treba tykajici se jinych lidi, opravdu jsem se ji na nic sahodlouze nevyptavala, max.jsme se domluvily na terminu dalsi hodiny. Ty telefonaty jsem i ja sama omezila, protoze byly vzdy nekonecne a nemela jsem na to cas
- myslim, ze 40.000 korun za 1 klienta za rok opravdu neni smesna castka
v nasem regionu je to temer prumerna mesicna hruba mzda, kterou ale tato lektorka dostala za 40 hodin prace
za me je to velmi solidni vydelek i po odecteni vseho, jeste vzhledem k tomu, ze se jedna o zbytnou sluzbu - zajmovou aktivitu - zadne nadstandardni sluzby ani vdek necekam
naopak bych ocenila vice profesionalni vztah. Cenu respektuji, terminy drzim, za ten rok jsem rusila 1×, coz byl zmineny priklad.
Ta sluzba nejakou pridanou hodnotu ma, jinak bych o tom ani nepremyslela…
- Citovat
- Upravit
Nepokračovala bych. Předpokládám, že se jedná o určitý typ koučování. A tam je důvěra mezi klientem a lektorem naprosto zásadní. Už teď ti paní vadí a myslím, že v budoucnu se to jen prohloubí. Našla bych si někoho jiného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jdi od toho. Takhle jsem se napálila já taky. Nejdřív všechno v pohodě, a že si mám výhodně předplatit. Tak jsem si „výhodně“ předplatila, a jen co měla prachy v kapse, tak to jednou nemohla, pak byla nemocná, pak posunovala termíny, atd. Výsledkem bylo, že přestala úplně komunikovat. Chtěla jsem to řešit, ale pak jsem to nechala plavat. Holt moje blbost. Aspoň jsem jí napsala super negativní hodnocení, ale asi to k ničemu nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me by zajimalo, jestli bys na pristi sezeni sla s čistou hlavou a nebo predem naštvaná. A podle toho bych se zařídila. Prijde mi totiz, ze tam uz neni ta důvěra…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ok, tak z toho vypíchnu jen jednu věc.
Neumím si představit, že lektorka jakéhokoliv kurzu (i kdyby šlo o malování) volá mně jako účastníkovi a ptá se mě na radu. V ten moment bych skončila. To je naprosto neprofesionální.
Na zbytku se asi neshodneme. Ta částka opravdu po odečtení nákladů není nijak zajímavá (pokud se tím dotyčná živí/přivydělává si, tak je jí zcela putna, že pro tebe jde o koníček, to spíš ty si musíš stanovit finanční priority). Sama píšeš, že pokud jí odpadne jeden člověk ze skupiny, tak už se to nevyplatí. To skutečně nezní nijak výhodně.
A to, že si můžeš nahradit seminář, co rušíš kvůli sobě (otázka je také, jak moc dopředu) je vstřícné a nadstandartní gesto. V mém oboru bys buď přišla o tučný stornopoplatek (případně o vše) anebo musela dovést náhradu.
Upřímně, po přečtení toho posledního příspěvku mám pocit, že jde o nějaké podivné ezoterické cosi, zřejmě absolutně neprofesionální (sdělovaly jste si při telefonátech informace o dalších lidech?!). Takže pokud to je tak, tak jdi od toho pryč bez ohledu na důvody.
- Citovat
- Upravit
Tak ono je to celé dané tím, že se známe už delší dobu, jsme stejná věková kategorie, máme mnoho společných známých a společné téma/hobby/životní styl, který právě souvisí s předmětem jejího podnikání. Nejedná se o žádné ezo, konkrétně je to výcvik a chov psů v určitém kynologickém odvětví-disciplíně, dále fyzioterapie psů a další věci, co se v tom odvíjí. Já jsem v tomto oboru také zkušená, pohybuju se v něm už cca 20 let a v průběhu toho času se naše cesty logicky vícekrát protnuly. Tykáme si. K celému tomuhle došlo na začátku tak, že jsem poptávala pomoc s přípravou jednoho konkrétního psa, kterého jsem sama nedokázala posunout dál. Ona se mi ozvala s tím, že se po letech, kdy se svými psy jezdila po různých seminářích včetně zahraničních atd., by se chtěla vrátit k trénování (kterému se věnovala již dříve, ale v trochu jiné disciplíně a odlišným stylem) a můžeme se na to podívat.
Na základě těch zahraničních zkušeností atd. stanovila tu cenu, která je v regionu i v rámci trenérů této disciplíny v ČR spíš velmi vysoká (z mojí zkušenosti si vyšší částku opravdu berou jen zvučná zahraniční jména). Já tuhle částku respektovala a respektuju celou dobu, takže moc nechápu celý ten argument, že částka, co jsem za to zaplatila, je směšná - není to žádná usmlouvaná cena ani cena, kterou jsem si vymyslela já. Pravda ale je, že lektorka to také prezentovala tak, že ta částka je spíš nízká, protože je v začátcích a brzy se bude zvyšovat, jak budou přibývat klienti a zkušenosti. Od toho nakonec upustila, protože v podstatě klientů přibylo opravdu jen pár a do jednoho řešili, že ta cena je pro ně velmi vysoká, i když se jim ten poskytovaný trénink líbil.
Samozřejmě na základě toho celého mi právě často volala, dost tlačila na častější tréninky, navrhovala mi věci, co změnit v krmení/fyzio přípravě atd., současně řešila svoje psy, z nichž jeden měl úraz, tak řešila jeho léčbu, poptávala u mě moje kontakty - já nemám tolik pokročilých zkušeností s tím stylem tréninku, který vede nyní ona, ale mám dlouhou řádku známých ve všech možných oblastech, které s chovem a celým oborem souvisí… zkrátka jsem měla za to, že se nejedná o žádnou konzultaci, protože to byl svým charakterem prostě a jednoduše normální pokec dvou lidí, kteří jsou dlouhou dobu v nějakém oboru a mají množství společných známých. Pokud bychom to měly převést na nějakou komerční rovinu, tak teoreticky bych si i já mohla u ní tedy účtovat - krom úplně jiných služeb z mé profese - například předání kontaktu na veterináře nebo tipu na terapeutický postup, co se mi v minulosti osvědčil u mých zvířat ![]()
Bohužel je to tím celé zkreslené, ale mám z toho zkrátka pocit, že zatímco jakákoliv služba, rada nebo podpora z mojí strany má být jen tak z kamarádství, tak z její strany je vše velmi ceněné a má být solidně ohodnoceno + není ani možnost vyjít vstříc, i když jsem stálý klient a za celý rok jsem odřekla na poslední chvíli z vážných důvodů pouze jednou. V tom případě bych čekala, že tedy ano - jedeme na levelu poskytovatel služby-klient - a měla by být připravená na zpětnou vazbu, kterou dostala mezi čtyřma očima a velmi slušně podanou. Což se ale opět nestalo a dostala jsem místo toho sodu, že bych měla být vděčná a mít trochu respektu ![]()
Myslím, že tohle už je celé ztracené bohužel, pes se za ten rok trochu kupředu posunul a mám nějaké nové podněty, jak s ním pracovat, což je důvod, proč jsem zvažovala pokračování. Ale pořád je to moje hobby a ne živobytí a limitem je to, že chci, aby nás to všechny bavilo a cítili jsme se v tom dobře, což tady už teď nebude jednoduché splnit, takže asi půjdeme o dům dál.
- Citovat
- Upravit
Tak tady muzu reagovat o kousíček osobněji, pohybuji se tedy u koní, ale ze zkušenosti vím, ze ty částky jsou dost podobne.
V tom případě co popisuješ, tak se pani holt zhlédla v těch top trenérech a bohužel ještě nemá dostatečnou úroveň. Protoze pokud by mela, tak ji lidi fakt zaplatí zlatem. (Na druhou stranu co čekat z 2-3 lekci měsíčně, to nevim.)
Protoze se znáte na osobní rovině, proste bych ji to rekla tak, jak pises tady. Ze tys ji ze svého pohledu taky hodne pomohla a je jen fér, aby k tobě nepřistupovala jako k obyčejnému klientovi.
Taky lidem, kteří mi pomohli na začátku, kdyz jsem se ještě plácala, poskytuji stálou slevu na služby. 🤷♀️
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lily-of-the-valley píše: Více
Ano, tak nějak to cítím. Ona má znalosti z teorie i praxe té disciplíny a celkově fungování zvířat, pracuje holisticky, což není úplně vždy samozřejmostí a to je super. Ale být úspěšným trenérem je podle mě i o velké empatii a práci s lidmi, plus o umění obchodovat, prodat se a tyhle zkušenosti tam zatím docela chybí
A celkově vůbec nějaké renomé, tím, že se sice vzdělávala, ale jinak vidět nebyla, spousta lidí z té disciplíny ani neví, že vůbec tenhle člověk „existuje“.
Ty 2-3 lekce měsíčně jsou pro mě o finančních možnostech, pracujeme si na věcech i sami mimo tyhle tréninky - docela tím žiju, ale dávat 10 tisíc měsíčně jen za tyhle lekce je mimo moje možnosti, částečně i organizační a časové (nemám jen jednoho psa).
Už jsme to spolu nějak řešily, na úrodnou půdu to nepadlo, ale na ten říjnový seminář se chystám, tak se rozhodnu podle toho, jak to tam dopadne.
- Citovat
- Upravit
Jeste by me zajimalo, jestli se snazi i nejak výrazně prodat - webovky, cílená reklama a podobně. Ale to uz spíš ze zájmu, ne ze by to neco měnilo na situaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit